• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Το μεγαλείο των αγράμματων, η “δικτατορία” των ημιμαθών και η νήσος “Τω”
Το μεγαλείο των αγράμματων, η “δικτατορία” των ημιμαθών και η νήσος “Τω”

Στο πληκτρολόγιο το «Τ» είναι δίπλα στο «Ρ» και πιο δίπλα το «E». Θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή και νήσος «ΕΡΤ»

Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τους αμαθείς, για τους αγράμματους, πραγματικά και λειτουργικά, αν και οι άνθρωποι «ατόφιο χρυσάφι» , που δεν πήγαν ποτέ σχολείο, αλλά κουβαλούσαν πάνω τους εμπειρίες πολλών γενεών, μια φυσική ευγένεια που δεν διδάσκεται πουθενά, μια στιβαρή πεποίθηση για όσα κατέχουν και για όσα δεν έχουν ιδέα, δεν υπάρχουν πια βιολογικά.

Κρίμα που δεν βρέθηκε κάποιος τρόπος να μεταλαμπαδεύσουν τη σοφία τους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που κουβάλησαν πολέμους, πείνες, δυστυχίες, μεταναστεύσεις εσωτερικού και εξωτερικού στα σπλάχνα και τη ράχη τους.

Τα χρόνια πέρασαν, οι γενιές των Νεοελλήνων πήγαν τουλάχιστον Λύκειο, πολλοί πήραν πτυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έγιναν μορφωμένοι. Απέκτησαν μια ειδικότητα, που πιθανώς να τους έδωσε μια δουλειά, ή να τους εξασφάλισε ένα άλλοθι αεργίας.

Έγιναν στην πλειοψηφία τους ημιμαθείς. Τρανή απόδειξη ότι παριστάνουν τους παντογνώστες. Πεδίο δόξης λαμπρό τα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά και ο τόπος που «ξεμπροστιάζονται». Τα σύγχρονα καφενεία δίνουν τη δυνατότητα στους άλλους να απαντήσουν.

Κάποιοι σταματούν να παίζουν τους ειδήμονες  επί όλων των θεμάτων, διαπιστώνοντας πως η μεγαλύτερη γνώση είναι η συνειδητοποίηση της άγνοιας.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που δε «μασάνε». Από οικονομολόγοι ειδικευμένοι στα δημοσιονομικά, διεθνολόγοι με διδακτορικά στο Κυπριακό, γίνονται εν μια νυκτί σεισμολόγοι, μετεωρολόγοι και εννοείται πάντα «προπονητές ποδοσφαίρου», αλλά και γνώστες της παγκόσμιας γεωστρατηγικής σκακιέρας και κυρίως συνωμοσίας.

Αυτοί η κυρίαρχη τάση είναι που δικαιολογεί τα πάντα και φέρνει στην εξουσία κάτι που της μοιάζει ή που νομίζει ότι της μοιάζει: «όμοιος ομοίω, αεί πελάζει»

Δεν πειράζει κάποιος να εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό και να μην ξέρει στοιχειώδη αγγλικά, δεν ενοχλεί κανέναν που η νήσος Ρω έγινε Τω. Βεβαίως στο πληκτρολόγιο το «Τ» είναι δίπλα στο «Ρ» και πιο δίπλα το «E». Θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή και νήσος «ΕΡΤ», αλλά ίσως δεν είχε την έγκριση από Αγία Παρασκευή.

Οι ημιμαθείς με την τεράστια ιδέα για τον εαυτό τους, δεινοί αλιείς like & retweet γαρ, διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τον «μέσο πολίτη».

Όχι μόνο δεν θα εκλείψουν ποτέ, αλλά θα αναπαράγονται με τεράστιες ταχύτητες. Μάζες εύπλαστες, ευσυγκίνητες και δίχως ανεξαρτησία σκέψης βολεύουν το «σύστημα» με την ευρεία έννοια. Αυτές στηρίζουν την “κανονική κατανομή” και τα συμπεράσματα των διαμορφωτών πολιτικής.

Είτε πουλάει απορρυπαντικά είτε προωθεί πολιτικούς, το σύστημα θέλει καταναλωτές και υπηκόους να άγονται και να φέρονται, να στηρίζουν εσκεμμένα και κυρίως ασυναίσθητα τις απόψεις του «κονκλάβιου».

Καμιά φορά πιστεύοντας ότι πάνε κόντρα. Αλλά τότε έχει τη μεγαλύτερη πλάκα.

Η αλήθεια άλλωστε όχι μόνο γίνεται υποκειμενική, αλλά αγνοείται. Δεν βολεύει.

Τα “αυγά” του φιδιού (φωτό) του πάσης φύσεως ολοκληρωτισμού εκκολάπτονται καλύτερα μέσα σε περιβάλλοντα που κατέχουν “απόλυτες αλήθειες”

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη