• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Το “νερό του Καματερού” της δεκαετίας του Μνημονίου!
Το “νερό του Καματερού” της δεκαετίας του Μνημονίου!

Ελπίδα, ματζούνια, ομόλογα και αρχαίοι Θεοί κρατούν ένα μέρος του κόσμου σε “βαθιά μεσάνυχτα”, κάτι που η εκάστοτε εξουσία είναι βέβαιο ότι επιθυμεί!

Σωρραίος Σώρρας! Πάλι στην επικαιρότητα ο Αρτέμης Σώρρας με αφορμή τη δολοφονία της ψυχολόγου και κυρίως τα εξώδικα που καταφθάνουν στις ΔΟΥ από οφειλέτες, οι οποίοι ζητούν να πληρώσουν με τα διαβόητα “ομόλογα Σώρρα”.

Άρθρα επί άρθρων, αναλύσεις επί αναλύσεων. Και ένα λογικό ερώτημα να αναδύεται. Γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η ελληνική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκαν νωρίτερα και σε βάθος με την υπόθεσης;

Η απάντηση που τα ρίχνει όλα στον “ωχαδελφισμό”, μπορεί να ερμηνεύει ως ένα σημείο τις επίσημες αντιδράσεις, δεν είναι όμως επαρκής.

Τελικά τύποι σαν το Σώρρα, υπηρετούν μια χαρά τον σκοπό τον οποίο υποτίθεται ότι αντιμάχονται. Πουλάνε ελπίδα, ματζούνια και αρχαίους θεούς, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και τον εθίζουν στην “εύκολη λύση”. Το παιχνίδι είναι στημένο λένε στον κοσμάκη κι εμείς οι καλοί Σαμαρείτες θα σου λύσουμε τα προβλήματα.

Ο Σώρρας είναι το “νερό του Καματερού” της δεκαετίας του Μνημονίου. Σαν το σύστημα να παράγει, να προβάλει και να επιβάλει απόψεις που υποτίθεται ότι το κοντράρουν. Κρατά ένα μέρος του κόσμου σε “βαθιά μεσάνυχτα”, κάτι που η εκάστοτε εξουσία είναι βέβαιο ότι επιθυμεί!

Με αυτή την οπτική φαινόμενα τύπου Σώρρα υπηρετούν μια χαρά την υπάρχουσα “τάξη πραγμάτων”.

Θα ήταν πολύ αστείο όλο αυτό, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο: από την Τράπεζα της Ανατολής, στη μυστική τεχνολογία που πουλήθηκε στις ΗΠΑ και άλλες ιστορίες για αγρίους και ιθαγενείς.

Αν κάποιος είχε ασχοληθεί με έναν περισσότερο ορθολογικό τρόπο με τα χρέη του, ίσως να μην αντιμετώπιζε σήμερα το φάσμα της κατάσχεσης περιουσιακών του στοιχείων από τις ΔΟΥ ή τις Τράπεζες. Παράλληλα, μέσα από τη διαδικασία εξυγίανσης θα είχε την ευκαιρία να δει τα συνήθως διαδοχικά σφάλματα, που τον έφεραν στην αυτή κατάσταση. Όμως ο Σώρρας ήταν η εύκολη λύση. Αν δεν υπήρχε,  είναι βέβαιο ότι το “πανίσχυρο σύστημα”θα έπρεπε να τον εφεύρει!

Γιατί έστω κι αν υποθέσουμε πως κάποιος πείστηκε ότι τα λεφτά υπάρχουν, επειδή είναι ευκολόπιστος, επειδή υπάρχουν “στοιχεία”, οτιδήποτε.

Τι κάνει κάποιον να πιστεύει ότι έχει μερίδιο από ένα λογαριασμό της “κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας”; Με την ίδια λογική θα μπορούσε κανείς να αξιώσει χρήματα από την απόδοση ΦΠΑ, από τους άμεσους ή έμμεσους φόρους, από το όποιο πλεόνασμα ανακοινώνεται στο τέλος της χρονιάς.

Για τα λογικά σφάλματα ή λογικά άλματα δεν φταίει κανείς Σώρρας, ούτε η ημιμάθεια. Φταίει η νοοτροπία πολλών και ο εθισμός τους στις θεωρίες συνωμοσίας. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόσφορο έδαφος για κάθε Σωρραίο Σώρρα!

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη