• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Δέκα λόγοι για τον παροξυσμό με το Survivor!
Δέκα λόγοι για τον παροξυσμό με το Survivor!

Μέσα σε κλίμα ανακουφιστικής ελαφρότητας, περνούν πιο ευχάριστα οι ώρες ενός κοινού, που έχει μάθει να μάχεται, για να γίνουν άλλοι διάσημοι…

Που οφείλεται η τεράστια επιτυχία του στην Ελλάδα, σε βαθμό να έχει υποσκελίσει όλες τις λοιπές παραγωγές και κάθε επεισόδιο του να αποτελεί γεγονός.

Σας παρουσιάζουμε τους δέκα λόγους (πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες δεκάδες) που το κάνουν τόσο αγαπητό και εθιστικό:

-Ο εξωτικός Άγιος Δομίνικος, είναι το τέλειο σκηνικό για να ξεκουράσει τα μάτια του τηλεθεατή, γιατί στην Ελλάδα της κρίσης, ακόμη και το κυριακάτικο μπάνιο στη Λούτσα μαζί με ακόμη 26.000 λουόμενους είναι προνόμιο. Όποιος έχει «ασυλία» πιάνει ξαπλώστρα.

-Έχει παράγκα, που κάποιος κοιμάται μέσα άλλος έξω, ματς (δεν) στήνονται, αλλά και το μπάσιμο των στοιχηματικών στο παίγνιο δεν περνά απαρατήρητο.

-Έχει κορμιά σμιλεμένα και γραμμωμένα από την πείνα και τις “κακουχίες” τόσων ημερών: χαζεύουν τα αγόρια τα κορίτσια, τα κορίτσια τα αγόρια ή αναλόγως των γούστων ακολουθούνται πιο σύνθετες αναζητήσεις.

-Το ελληνικό κοινό ταυτίζεται με τους ήρωες του παιχνιδιού: μπορεί να σκίζεσαι όλη μέρα στη δουλειά, αλλά το βράδυ δεν είναι σίγουρο ότι θα φας: Με 400 ευρώ μηνιάτικο, αν δεν μένεις με τη μαμά, αν δεν είσαι σπιτωμένος-η, αν δεν κέρδισες το Τζόκερ ή αν δεν είσαι σώγαμπρος, είναι περίπου βέβαιο ότι δεν τρως κάθε βράδυ.

-Έχει νέο παρουσιαστή στα τηλεοπτικά δρώμενα. Το κοινό είχε βαρεθεί τους ίδιους και τους ίδιους και η παραγωγή έκανε διάνα με  Τάκη Τανιμανίδη, σε τέτοιο βαθμό που και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον δικό του αειθαλή Τάκη.

survivor-620x330

-Σαν διαβολοβδομάδα άοπλων θαλαμοφυλάκων θα έμοιαζε το σκηνικό, αν δεν ήταν τόσο αξύριστοι και ατημέλητοι οι παίκτες. Το δίλημμα διάσημοι VS μαχητές δικαιώνεται, όταν το παιχνίδι οδηγείται στην πόλωση.

-Η ίντριγκα, το κουτσομπολιό και οι αποχωρήσεις, συστατικά στοιχεία κάθε ριάλιτυ, φτάνουν στον υπερθετικό βαθμό από τις γενιές που δεν έχουν δει Τσάκα να ξύνεται. Όπως και να το κάνουμε με την ονειρική Λάουρα Νάργες στο καστ, το παιχνίδι αποκτά μια ποιότητα, ενώ παράλληλα προωθείται και η ελληνογερμανική φιλία.

-Το παιχνίδι έχει καθολική αποδοχή στις σχολικές ηλικίες, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από τις διαφημιστικές, που έχουν μπροστά τους όλους τους αυριανούς  καταναλωτές.

-Ο ανταγωνισμός στο στίβο μάχης έχει τη δική του σημασία, αλλά στο τέλος αν δεν βάλεις τα μπαλάκια στο στόχο, παίρνεις πίσω τα ισόποσα. Είναι σαφής ο σεξουαλικός υπαινιγμός του παιχνιδιού, που μεταφορικά κρύβει τη δυστυχία της ανθρώπινης ύπαρξης: ότι κι αν κάνουμε, στην άμμο γράφεται, καταδικασμένο να ξεχαστεί.

-Τέλος, ο λόγος που σκίζει το Survivor είναι ότι έχει τον απόλυτο σταρ, που δέκα συντάγματα γυναικών δεν τον κάνουν καλά: Γιάννης Σπαλιάρας, με το ράθυμο στυλ, την κουλ ομιλία, πρόθυμος πάντα να δεχτεί στα κουίζ όλες τις ερωτήσεις που αφορούν στην αναπαραγωγή των θηλαστικών. Ευτυχώς που λείπει από την Αθήνα και πολλαπλασιάστηκαν οι επιλογές του αντρικού πληθυσμού για “διπλοβάρδιες”.

Και κάπως έτσι, μέσα σε κλίμα ανακουφιστικής ελαφρότητας, περνούν πιο ευχάριστα οι ώρες ενός κοινού, που έχει μάθει να μάχεται, για να γίνουν στο τέλος άλλοι διάσημοι, εντός ή εκτός εισαγωγικών.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη