• emo.gr
  • Slider
  • Ο Τραμπ σαρώνει τους φόρους!
Ο Τραμπ σαρώνει τους φόρους!

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούσιν παρουσίασε χθες «τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στην αμερικανική ιστορία», η οποία περιλαμβάνει μείωση στο 15% από 35% του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων.

Με δραστική μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων αλλά και των ιδιωτών επιχειρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούσιν παρουσίασε χθες «τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στην αμερικανική ιστορία», η οποία περιλαμβάνει μείωση στο 15% από 35% του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων.

Το φορολογικό πακέτο Τραμπ προβλέπει ακόμη τη μείωση του ανώτατου συντελεστή του ατομικού εισοδήματος των επιχειρηματιών( pass-through businesses tax), ο οποίος αφορά μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις, από το 39,6% επίσης στο 15%. Ο Τραμπ προτείνει επίσης εφάπαξ φόρο επαναπατρισμού 10% για τα κέρδη αμερικανικών πολυεθνικών στο εξωτερικό, τα οποία υπολογίζονται σε 2,6 τρισ. δολάρια, από 35% που είναι σήμερα.

Παράλληλα ανήγγειλε μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις και επιστροφές φόρων. Το Κέντρο Φορολογικής Πολιτικής εκτιμούσε πέρυσι το φθινόπωρο ότι η εφάπαξ φορολόγηση των επαναπατριζόμενων κερδών θα επιφέρει στο αμερικανικό δημόσιο 148 δισ. δολάρια στο διάστημα μιας δεκαετίας, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αντιστάθμισμα για το κόστος της μείωσης φόρων.

Οι προτάσεις Τραμπ δεν περιλαμβάνουν τελικά τον αμφιλεγόμενο φόρο «συνοριακής προσαρμογής», ο οποίος αφορούσε τα εισαγόμενα προϊόντα και τον οποίο είχαν αρχικά προωθήσει οι Ρεπουμπλικανοί ως αντιστάθμισμα για τις προβλεπόμενες απώλειες εσόδων από τις προαναφερθείσες περικοπές φόρων.

EURONEWS

Με τις μειώσεις φόρων ο Τραμπ εκτιμά ότι θα δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και απασχόληση, τονώνοντας παράλληλα την αμερικανική ανταγωνιστικότητα.

Οι μεγάλες περικοπές φόρων δημιουργούν προβληματισμό ακόμη και σε εκπροσώπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι φοβούνται εκτροχιασμό των ελλειμμάτων.

Στόχος της κυβέρνησης Τραμπ είναι η φορολογική μεταρρύθμιση να πάρει μόνιμο χαρακτήρα, αλλά λόγω των αντιρρήσεων στο Κογκρέσο το νέο φορολογικό σύστημα

Την Τρίτη, η Κοινή Επιτροπή Φορολόγησης του Κογκρέσου που μελετά τις επιπτώσεις στα έσοδα των αλλαγών στη φορολογία, επιβεβαίωσε ότι η μείωση φόρων θα επιβαρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα πέραν της δεκαετίας. Η εκτίμηση αυτή είναι ένα από τα βασικά εμπόδια που θα κληθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει στη συζήτηση για την ψήφιση του πακέτου στο Κογκρέσο.

Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, προτείνεται η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε τρεις από επτά, με τον ανώτατο συντελεστή να μειώνεται στο 35% από 39,6% και τους άλλους δύο συντελεστές να διαμορφώνονται στο 10% και στο 25%. Επιπλέον, καταργείται ο φόρος κληρονομιάς για μεγάλες περιουσίες, ο οποίος εφαρμοζόταν σε πρόσωπα με πλούτο άνω των 5,49 εκατ. δολαρίων.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη