• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • The trap
The trap

Πισώπλατα μαχαιρώματα , βυζαντινισμοί και κουτσομπολιά

Τρία πράγματα «πουλάνε» τρελά στην Ελλάδα της κρίσης: σεξ, βία και εξουσία. Επειδή το να βρεθούν και τα τρία σε μια ιστορία είναι λίγο σπάνιο και προκειμένου να μη βαρεθεί το φιλοθεάμον κοινό, πιάνουν δουλειά οι …φιδέμπορες.

Νόμος είναι το δίκιο του αρχηγού. Είπε να μην παραστούν σε μια εκδήλωση, οφείλουν οι πάντες μέχρι εβδόμης γενεάς να υπακούσουν.

Οι λοιποί είναι εκτός κομματικής γραμμής, για ένα πολιτικό φρέα που κατά τα λοιπά πρεσβεύει τις αξίες των φίλων της ελευθερίας.

Οι τοπικοί παράγοντες όφειλαν να πετάξουν τομάτες  με γαρύφαλα προς το κυβερνητικό κλιμάκιο, να τους δέσουν σε πασσάλους και να τους απελευθέρωναν μόνο έχοντας χορέψει γύρω τους το χορό της βροχής, το despacito και το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Πίσσα και πούπουλα και μεταφορά των Υπουργών σε μια ράγα για ξεπροβόδισμα, είναι ένα προαιρετικό μέτρο, καθώς μπορεί να μην υπάρχουν τα υλικά στα πέριξ, τώρα που πουλήσαμε τα τρένα στους «ματζόρους».

Στην Ελλάδα είσαι «περίεργος» αν κάνεις τα αυτονόητα. Όλοι ψάχνονται να βρουν τους βαθύτερους σκοπούς σου.

Κι αν τύχει και ξεχωρίζεις ακόμη χειρότερα. Θα φας πισώπλατο “μαχαίρωμα” μέχρι να ευθυγραμμιστείς με τη μετριότητα και την ανοησία.

Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν ακουστεί τόσες φήμες για το «θρόνο του αυτοκράτορα της Πειραιώς», που  μπροστά τους οι βυζαντινοί δολοπλόκοι μοιάζουν με προσκοπάκια που βοηθούσαν  τις γριούλες να πάνε στον ιππόδρομο.

Τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν, ενώ όλοι έχουν κάποιον, που ξέρει κάποιον, που ξέρει από βέσπα και τα βαθύτατα μυστικά του παλατιού

Κανείς δεν ασχολείται με το ποιος έστησε την παγίδα.

The trap, που λένε και στην Άνω Μουσουνίτσα, ρωτώντας αν κάποιος ντράπηκε.

Πάντως κανείς από τους φιδέμπορες  δεν ντρέπεται ποτέ, έστω και αν είναι καταφανές ότι λέει ανοησίες. Αλλιώς δεν θα έκανε για τη συγκεκριμένη δουλειά κι είναι δύσκολη εποχή για αναζήτηση νέας ειδικότητας.

Πάντα θα απαντούν ότι εκτελούσαν εντολές του κόμματος, έστω κι αν προέρχονται μόνο από το υποσυνείδητό τους, όπου και κυριαρχεί πάντα το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.


#emo attacks
  • Απέσυραν όλες τις γαλάζιες σημαίες από τη Ζάκυνθο: ΠΑΣΟΚ μόνο
  • Ανακαλύφθηκαν 12 νέα φεγγάρια του Δία. Δικαιώνεται η μυθολογία, σύμφωνα με την οποία δεν άφηνε φεγγαράδα για φεγγαράδα
  • Η βουτιά από τριήρη θα έκανε πάταγο στον βούρκο των Πρεσπών
  • 27-1 Ελλάδα-Τουρκία στο πόλο, με τους γείτονες να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής από το πρώτο επτάλεπτο. Κανείς Τούρκος δεν πνίγηκε, κανείς δεν έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο
  • Είναι δυο, είναι τρεις, είναι χίλιοι δεκατρείς αυτοί που δεν υπέγραψαν το κείμενο για τις Πρέσπες;
  • Οι Γάλλοι κάνουν λες και πήρε μεταγραφή ο Ντέταρι για την Παρί