• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Απόφαση σταθμός: Γιατί έφαγε (καταρχήν) πόρτα η Uber στο Λονδίνο
Απόφαση σταθμός: Γιατί έφαγε (καταρχήν) πόρτα η Uber στο Λονδίνο

Εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός ότι σε μία σκάρτη σελίδα και ουσιαστικά σε τέσσερα σημεία η Αρχή παρουσιάζει την απόφασή της χωρίς νομικίστικα και άλλα τερτίπια, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς «νερό» και έδαφος για διαφορετικές ερμηνείες και προσεγγίσεις.

Εκτός κυκλοφορίας κινδυνεύει να τεθεί η Uber στο Λονδίνο, μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής της πόλης να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας.

Για να αποδειχθεί πόσο απλουστευτικές είναι οι προσεγγίσεις κύκλων που ομνύουν δήθεν στον φιλελευθερισμό, αλλά ουσιαστικά εννοούν τη ασυδοσία των ιδιωτών και την παντελή έλλειψη ελέγχου από το κράτος.

Η απόφαση είναι σταθμός και δείχνει πως λειτουργούν ορθολογικά σε μια καπιταλιστική Μητρόπολη τα πράγματα, πως λειτουργούν οι ρυθμιστικές (γνωστές στην Ελλάδα και ως ανεξάρτητες ) Αρχές.

Εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός ότι σε μία σκάρτη σελίδα και ουσιαστικά σε τέσσερα σημεία η Αρχή παρουσιάζει την απόφασή της χωρίς νομικίστικα και άλλα τερτίπια, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς «νερό» και έδαφος για διαφορετικές ερμηνείες και προσεγγίσεις.

londino-uber

«Θεωρούμε ότι η προσέγγιση της Uber προδίδει μια έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας σχετικά με έναν αριθμό ζητημάτων που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Λονδίνου.

Στην ίδια απόφαση γίνεται λόγος και για το λογισμικό που είχε αναπτύξει η εταιρεία προκειμένου να μην είναι δυνατός ο έλεγχος των δραστηριοτήτων της από τις ρυθμιστικές αρχές και της δύναμης επιβολής του νόμου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αρχή μεταφορών του Λονδίνου έκρινε ότι η Uber παρουσιάζει μη συμμόρφωση με τους κανόνες στα εξής σημεία:

– Στην προσέγγισή της αναφορικά με την καταγγελία σοβαρών εγκληματικών ενεργειών
– Στην προσέγγισή της αναφορικά με τον τρόπο απόκτησης ιατρικών πιστοποιητικών

– Στην προσέγγισή της σχετικά με τα DBS (Disclosure and Barring Service) checks
– Στην αδυναμία της να εξηγήσει τη χρήση του αμφιλεγόμενου λογισμικού Greyball, το οποίο μπλοκάρει την πρόσβαση των Αρχών στην εφαρμογή, εμποδίζοντάς τους π.χ. να συλλάβουν τους συνεργαζόμενους οδηγούς σε ζώνες όπου η λειτουργία της Uber δεν είναι νόμιμη.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας πως θα ήταν «λάθος να χορηγηθεί άδεια στην Uber εάν αυτή έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών».

Η τελευταία ημέρα που τα οχήματα της Uber θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου.

Η Uber βρέθηκε αντιμέτωπη με την κριτική σωματείων, δικαστών αλλά και των παραδοσιακών οδηγών ταξί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

Πλέον η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση σε χρονικό διάστημα 21 ημερών.

Η εφαρμογή της Uber κινητοποιούσε περισσότερες από 40.000 οδηγούς και είχε χρησιμοποιηθεί από 3,5 εκατομμύρια λονδρέζους.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη