• emo.gr
  • Sport
  • Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου
Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου

Ο καπετάν Τζαβέλλας άργησε να βγει από το αριστερό ταμπούρι, χολωμένος ίσως με την ξενέρωτη ατμόσφαιρα του ματς και το αρπάξαμε. Κάτσε να έχει λίγο ενδιαφέρον σου λέει να μανουριάσουμε και λιγάκι, μη βαρεθούμε μιάμιση ώρα στο χορτάρι, λες κι είμαστε πρόβατα που σταλίζουν.

Ένα ποδοσφαιρικό έπος. Οι παίκτες του Σκίμπε μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν μια χαλαρή προπόνηση. Το 1-0 τους ξύπνησε από το τζόκινγκ.

Ο καπετάν Τζαβέλλας άργησε να βγει από το αριστερό ταμπούρι, χολωμένος ίσως με την ξενέρωτη ατμόσφαιρα του ματς και το αρπάξαμε. Κάτσε να έχει λίγο ενδιαφέρον σου λέει να μανουριάσουμε και λιγάκι, μη βαρεθούμε μιάμιση ώρα στο χορτάρι, λες κι είμαστε πρόβατα που σταλίζουν.

Οι Κύπριοι είχαν πέσει στην παγίδα των Ρόμελ-Σκίμπε-Τζαβέλλα. Τα πάντσερ άντερ κονστράκτιον και μέιντ ιν Γκρις παίξανε για τρία λεπτά στα κόκκινα και το ματς αίφνης, απροβλέπτως και χωρίς να το περιμένει κανείς έγινε 1-2.

Ο καπετάν Μήτρογλου έκανε μια περιστροφή ημίθεου πριν το παστελώσει, ενώ ο Τζιόλης πήδηξε ως τον Όλυμπο (της Καρπάθου, 310 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του Μάνταλου) και έγραψε με ασύλληπτη κεφαλιά το 1-2, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, μια ανατροπή άνευ προηγουμένου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκίμπε έχοντας καταλάβει πια ότι το ματς είναι Ελλάδα-Ελλάδα και όχι Δυτική Γερμανία VS Ανατολικής, τον καιρό του Χόνεκερ, χαλάρωσε και διέταξε ταμπούρι έξω από τη μεγάλη περιοχή και μπαλιές πυραύλους προς Φορτούνη-Μήτρογλου να τρέξουν λίγο γιατί είναι πίσω στη φυσική κατάσταση.

Σε τακτική είχαμε την αλάνθαστη: Κάθε φορά που ανέβαζαν στροφές οι Κύπριοι, λέγαμε τον Εθνικό Ύμνο, για να τους ρίξουμε στο φιλότιμο.

pap

Σε κάθε επέλαση του Σταφυλίδη, η ξανθιά αλεμανή φράτζα του ανέμιζε και ο Ισραηλινός τεχνικός της Εθνικής Κύπρου τρελαινόταν αλλά έκανε τη σωστή κίνηση, βγάζοντας τον διακριθέντα 19χρονο Κάστανο, που στα 19 του δεν καταλαβαίνει από υψηλή διπλωματία και δε σέβεται τα χρόνια των παικτών που έχουν φάει με το μίτο τα γήπεδα.

Οι αλλαγές του Σκίμπε έκαναν τη διαφορά καθώς απορρόφησαν την πίεση που ασκούσαν ως την περιοχή οι Κύπριοι, Σάμαρης και Μανωλάς κιτρινίστηκαν εξεπίτηδες (sic), ο Τζαβέλλας χαιρόταν που σε διεθνές ματς οι αντίπαλοι καταλάβαιναν τα μπινελίκια του, ο Καρνέζης άπλωσε το χέρι του στο μοναδικό σουτ με αξιώσεις προς την εστία του, ο Ρέτσος έδειξε γιατί ανέβηκαν οι τιμές στα στόπερ που παίζουν ως δεξιά μπακ, ενώ ο Μάνταλος έκανε την πιο όμορφη ενέργεια του ματς, με σουτ με το κακό αριστερό στο δοκάρι εσωτερικού

Κάστανος και Λαΐφης ξεχώρισαν από την τρομερή ομάδα της Κύπρου που μπορούσε αλλά δεν ήθελε, Παπασταθόπουλος (σε ρόλο κυανόκρανου) Τζαβέλλας (στο μπούλινγκ) Φορτούνης (σε ρόλο Τσιάρτα με δεξί πόδι) οι διακριθέντες από τη Μητρόπολη που ήθελε αλλά δεν μπορούσε.

Το τέλος του ματς, ήλθε σαν λύτρωση. Επόμενο ματς την Τρίτη με το Γιβραλτάρ, Μπορεί να μην είναι υπερδύναμη, αλλά δεν είναι Κύπρος στα αισθήματα. Οπότε, το νου σας ρεμάλια.

Όλη η Ευρώπη εμπέδωσε στην πράξη το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Αν δεν κέρδιζαν οι Κύπριοι τους Βόσνιους τον προηγούμενο μήνα, ήδη είχαν κλειστεί ξαπλώστρες στη Μύκονο για το καλοκαίρι του 2018.

Τέλος, η νίκη των Βέλγων επί της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης-Δεπάωμπαράζ είναι σαφής ένδειξη αλληλεγγύης από την πλευρά των Βρυξελλών.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη