• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Παράφρων, μοναχικός λύκος ή κάτι άλλο;
Παράφρων, μοναχικός λύκος ή κάτι άλλο;

Ακόμη και να μην είχε καμία σχέση με το ΙΚ, η επίθεσή του εξυπηρετεί τους σκοπούς το Χαλιφάτου και όχι μόνο.
Ιδίως σε μια περίοδο που φαίνεται να ανασυντάσσεται και καταλαμβάνει εκ νέου πόλεις στα πεδία των μαχών, σε Συρία και Ιράκ.

Μυστήριο τα κίνητρα της πολύνεκρης επίθεσης.

Ο δράστης της πιο πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης στην ιστορία των ΗΠΑ ζούσε στο Μεσκίτ, μια μικρή πόλη περίπου 18.000 κατοίκων στη Νεβάδα, σε μια νεόδμητη, «πολύ ήσυχη» συνοικία, όπου διαμένουν κυρίως συνταξιούχοι, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Ο Στίβεν Πάντοκ, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές, είχε σύμφωνα με τον αδερφό του, περιουσία εκατομμυρίων από αγοραπωλησίες ακινήτων. Κατά την ίδια πηγή ο Πάντοκ ήταν ιδιοκτήτης δύο αεροπλάνων και αρκετών διαμερισμάτων στις ΗΠΑ ενώ είχε πάθος με το τζόγο..
Ο αδελφός του Έρικ Πάντοκ τον περιέγραψε ως έναν ευκατάστατο άνδρα, που του άρεσαν οι κρουαζιέρες, το να παίζει πόκερ στο διαδίκτυο και να συχνάζει στα καζίνο του Λας Βέγκας.

Στο σπίτι του στο Μεσκίτ βρέθηκε ένα πλήρες οπλοστάσιο καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μετά από έφοδο ότι είχε 19 όπλα ενώ όπως διαπιστώθηκε άλλα 23 ήταν τα όπλα που είχε μεταφέρει μαζί του σε βαλίτσες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από το οποίο σκόρπισε το θάνατο. Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, εκρηκτικές ύλες στο αυτοκίνητό του αλλά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές με τις οποίες δεν γνωρίζουν ακόμη τι σχεδίαζε να κάνει ο Πάντοκ. Όπως, όμως, προέκυψε από εμπόρους όπλων από τους οποίους είχε προμηθευτεί τα όπλα του, ο 64χρονος περνούσε πάντα τους ελέγχους ασφαλείας που είναι απαραίτητοι προκειμένου κανείς να προμηθευτεί όπλο στις ΗΠΑ.
Τρόμο προκαλεί εντωμεταξύ η πληροφορία ότι μια εβδομάδα νωρίτερα ο Πάντοκ είχε παρακολουθήσει και άλλη μια συναυλία στο Λας Βέγκας.

Ήταν στρατοτολογημένος από το ΙΚ ο Πάντοκ;

Πρόκειται για έναν μοναχικό λύκο, που αποστολή του ήταν να σκορπίσει τον θάνατο, πριν πέσει και αυτός νεκρός;

Ήταν ενέργεια ενός παράφρονα, που με επιμέλεια κουβάλησε δεκάδες όπλα και σφαίρες στο δωμάτιό του;

Ίσως δεν μάθουμε ποτέ ποιο ήταν το πραγματικό του κίνητρο.

Πιθανότατα δεν θα μάθουμε και το αν υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί και ποιοι είναι αυτοί.

Ακόμη και να μην είχε καμία σχέση με το ΙΚ, η επίθεσή του εξυπηρετεί τους σκοπούς το Χαλιφάτου και όχι μόνο.

Ιδίως σε μια περίοδο που φαίνεται να ανασυντάσσεται και καταλαμβάνει εκ νέου πόλεις στα πεδία των μαχών, σε Συρία και Ιράκ.

Η ενδελεχής εξέταση των τεκταινομένων και της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή, ίσως κρύβουν το κλειδί για να λυθεί ο γρίφος.

Ποιοι είναι αυτοί που δεν “τελειώνουν” το ΙΚ;

Πάντως το προφίλ του δεν ταιριάζει ούτε με τρελού, ούτε με ανθρώπου που θα στρατολογούσε το ΙΚ…


#emo attacks
  • Από την Πρέσπα στις Βρυξέλλες με βέσπα
  • Κόλλησε η συμφωνία με την Αλβανία: κανείς κυβερνητικός βουλευτής δεν μιλά αρβανίτικα
  • Ο Μάθιου Μίμιτς μπορεί πλέον να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ζήτημα Νέας Ελβετίας-Ελβετίας καταθέτοντας προσχέδιο συμφωνίας
  • Συνάντηση Α.Τσίπρα με Πρόεδρο Ινδίας: Υπογραφή συμφωνίας που εκκρεμεί ιστορικά από τη μακεδονική νίκη στη μάχη του Υδάσπη
  • Να μη δούμε 4 ματς με την ησυχία μας σαββατιάτικα: θα συλληφθεί ο Σώρρας, θα ανεξαρτητοποιηθεί ο Δ. Καμμένος, θα πάει στους Γιου Τζαζ ο Κατσικάρης
  • Όχι και κουτσός ο παίκτης Πάνο! Το παρατσούκλι του ήταν ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ