• emo.gr
  • Emotive
  • Ναι, Black Friday είχαμε και στο χωριό μας
Ναι, Black Friday είχαμε και στο χωριό μας

Το απόλυτο πνεύμα της ημέρας είναι ο τύπος που με χίλιες στερήσεις αγοράζει άι-φον, το βάζει στην κωλότσεπη, γλιστρά, ακούει ένα “κρακ” και παρακαλά το Θεό να είναι κόκαλο…

Ναι να κινηθεί η αγορά, αλλά είναι τόσο αμερικανιά ο Θεσμός, που ευτυχώς που υπάρχει το ελληνικό δαιμόνιο και την κάνει πανηγύρι.

Ναι, κύριοι και κυρίες επί των τιμών, αγαπητοί μοσχαναθρεμμένοι με λαχανικά και κοτόπουλο στο βαζάκι, μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ και γρανίτα φράουλα, Black Friday είχαμε και στο χωριό μας και μάλιστα κάθε τρεις και λίγο. Ήταν οι πλανόδιοι που παρότι “αλμυροί” στις τιμές σαν μπακαλιάροι πριν το ξαλμύρισμα, είχαν και κάποια προϊόντα πολύ φθηνά, άγνωστο αν ήταν οι κράχτες ή αν τα είχαν προμηθευτεί κωψοχρονιά.

Ήταν τα φιλέματα της γειτονιάς, τα κερασμένα ούζα και γκαζόζες, τα πάμφθηνα φρούτα και λαχανικά, τα κρέατα και τα τυριά από τους βοσκούς σε τιμές ασυναγώνιστες, καθώς την Εφορία οι άνθρωποι συνήθιζαν να την γράφουν με -υ (ευφορία).

Πάνε αυτά τα χρόνια,  σύμφωνοι. Ήλθε ο εκσυγχρονισμός, το πάρτι του Χρηματιστηρίου και το άλλο στις 7 του Μάρτη.

Κάναμε σύγχρονους δρόμους για να πηγαίνουμε από τις παλιές Εθνικές να σκοτωνόμαστε και να πνιγόμαστε, φτιάξαμε αεροδρόμια, κινέζικα λιμάνια, Μέγαρα Μουσικής, πήραμε αμάξια που καίνε πετρέλαιο και στο σπίτι καίμε στο τζάκι μαζί με τα κανονικά ξύλα και το παλιό ξύλινο δάπεδο που ανακαινίσαμε πριν τους Ολυμπιακούς, το καλοκαίρι του Εuro…

Πάντως τα τότε “Αθηνάκια” που πηγαίναμε στα χωριά κατά τις διακοπές  είμασταν “άνθρωποι των σπηλαίων” σε σύγκριση με τα σημερινά παιδιά της επαρχίας, που σήμερα διεκδικούν με αξιώσεις το δικαίωμα στη Black Friday και σε όποια “μόδα” έρχεται από το κλεινόν άστυ.

Διότι βασικά Black Friday είναι το γραφείο τελετών που κάνει 50% (είναι το μόνο μαγαζί που δεν κατηγορεί ποτέ τους πελάτες για την μη προσέλευση).

Eίναι της επαρχίας τα παρακμιακά μπαρ με κονσομασιόν και τον διακριτικό τίτλο “Black cat”.

Το απόλυτο πνεύμα της ημέρας είναι ο τύπος που με χίλιες στερήσεις αγοράζει άι-φον, το βάζει στην κωλότσεπη, γλιστρά, ακούει ένα “κρακ” και παρακαλά το Θεό να είναι κόκαλο…

Black Friday είναι η Εθνική μπάσκετ “εκπτώσεων” (αλλά μεγάλων και ταλαντoύχων παικτών), που μόνο με Μπουρουσάγα από τους θερινούς, πουλάει πέντε φορές τη μπάλα και από το +12 βρίσκεται στην παράταση,είναι πίσω στο σκορ και σώζεται με τρίποντο του Αθηναίου παγώνοντας το Λέστερ.

Εκπτώσεις έκανε και ο ΠΑΟ στη Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το ΟΑΚΑ είναι μαγαζί γωνία και στο τέλος τα πληρώνεις όλα.

Είναι τέλος μια μαύρη κυριολεκτικά μέρα για την Αίγυπτο. 255 νεκροί, ένα ολόκληρο χωριό χάθηκε στο Σινά.

 

 

 


#emo attacks
  • Άμα έχεις φάει τον Κοτζιά, τον Τέρενς τον βλέπεις δεκατιανό
  • Τσι-τσιπ(ρ)άς το Stochholm Open, να δεις που έρχεται και το Nobel
  • Ως γνωστόν, οι διορισμένοι δεν κάνουν κριτική και οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ
  • Μένουμε στη Βουλή, μέχρι να έρθει η Κυβέρνηση. Κανένας ,ποτέ δεν το είπε
  • Ωραία και προς το εθνικό συμφέρον όλα αυτά με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Αλλά να γίνουν πράξη, μη μείνουν εξαγγελίες.
  • Τελετή ανάδρομης Παρασκευής