• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Ποτέ πια kwlotoumpa: εφεξής πολιτικό σθένος (ενίοτε και χημικό)
Ποτέ πια kwlotoumpa: εφεξής πολιτικό σθένος (ενίοτε και χημικό)

Και οι πολίτες στο μύθο του Οδυσσέα είναι, αλλά σε άλλο επεισόδιο (χρειάζεται κάποιος συγχρονισμός). Είναι στη φάση που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον Κύκλωπα Μνημόνιο (Πολύφημο), τον μονόφθαλμο: αγωνιούν για το αν θα τους καταπιεί κάθε πρωί.

«Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, όπου παρέλαβε το βραβείο «πολιτικού σθένους» που του απένειμε ο Πατρίκ Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, ύστερα από μια παρουσίαση της κυβερνητικής του δράσης.

Είναι και η χημεία με τους ΑνΕλ να μην τα ξεχνάμε αυτά:ως χημικό σθένος χαρακτηρίζεται αφενός η αναλογία ένωσης ενός στοιχείου με άλλα (κόμματα), αφετέρου η ενωτική ικανότητα αυτού. Προσδιορίζεται δε από τα ηλεκτρόνια (πολιτικά) της εξωτερικής στοιβάδας του ατόμου του στοιχείου).

Από αυτόν (σ.σ. τον ελληνικό λαό) και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας», πρόσθεσε.

Ακόμη είπε ότι το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό και πως ο ίδιος το παραλαμβάνει στο όνομά του.

Να είσαι καλά που έκανες τον κόπο να πας να το πάρεις. Βαριόμασταν να τρέχουμε στα Παρίσια με τέτοιες λιακάδες. Είναι και η Black Friday κατά την οποία θα χιμήξουμε στα μαγαζιά, και καλά έχουμε φράγκα και καλωσορίζουμε την ανάπτυξη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «χωρίς τη στήριξη του ελληνικού λαού, έτσι όπως εκφράστηκε σε διαδοχικές αναμετρήσεις, δεν θα βρισκόμουν σήμερα σε αυτή εδώ την αίθουσα.

Γιατί ο λαός είχε όραμα. Ήθελε το βραβείο. Μπορεί να πεινάσαμε, αλλά χαλάλι με τέτοια βραβειάρα.

aleksis-tsipras-episkepsi-sto-parisi

Οι δοκιμασίες, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, ήταν μεγάλες και δύσκολες.

Κάτι θυμόμαστε, αλλά οι ουρές στα ATM ήταν επιτυχές πείραμα κοινωνικοποίησης και πεδίο δόξης λαμπρό για φλερτ και τα ξεχάσαμε όλα. Νερό κι αλάτι

“Θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι, μιας και αναφερθήκατε στον Κρέοντα και την Αντιγόνη. Εγώ να πιάσω ένα άλλο μυθικό πρόσωπο και να σας πω τώρα, βλέποντας από μακριά αυτή τη μεγάλη εμπειρία, θαρρώ πως πολλές φορές βρισκόμουν και εγώ ο ίδιος μέσα στον μύθο του Οδυσσέα που είπε στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι, προκειμένου να μην αντιδράσει ακούγοντας το τραγούδι των σειρήνων”.

Και οι πολίτες στο μύθο του Οδυσσέα είναι, αλλά σε άλλο επεισόδιο (χρειάζεται κάποιος συγχρονισμός). Είναι στη φάση που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον Κύκλωπα Μνημόνιο (Πολύφημο), τον μονόφθαλμο: αγωνιούν για το αν θα τους  καταπιεί κάθε πρωί.

Πάντως με αυτή τη βράβευση και την επόμενη για το ευρωπαϊκό ιδεώδες η περιβόητη  kwlotoumpa μας τελείωσε. Πάπαλα

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη