• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Έθιμο δεύτερο: τα μίζερα εταιρικά χριστουγεννιάτικα δέντρα
Έθιμο δεύτερο: τα μίζερα εταιρικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Υπήρχε κάποτε μια θεωρία που έλεγε πως όσο πιο μίζερο είναι το δέντρο, τόσο πιο ανθηρά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.
Αντίθετα οι ακριβοί στολισμοί με μοντέρνα δέντρα και στολίδια, μύριζαν από μακριά “λαμογιά”, “αρπαχτή”, “φθηνό εντυπωσιασμό”.

(Αφού περιγράψαμε τα βασικό έθιμο του μποτιλιαρίσματος, συνεχίζουμε το …αφιέρωμα)

Είναι πιο τίμιο να μη στολίσει δέντρο η εταιρεία, το μαγαζί, το γραφείο παρά να βλέπουμε αυτό το χάλι, που υποτίθεται μας βάζει στο εορταστικό πνεύμα.

Πρόκειται συνήθως για ό,τι ρετάλι από στολίδι έχει μείνει σε ένα δέντρο που μετρά δεκαετίες και έχει λιγότερα φύλλα και από την τράπουλα.

Μπάλες σε οποιοδήποτε σχήμα και στυλ, οι οποίες έχουν γλιτώσει από τη φθορά, την υγρασία της αποθήκης και τα ετήσια ατυχήματα, λαμπάκια που αγκομαχούν να ανάψουν λες και καίνε μαζούτ, γιρλάντες που  ψευτοαγκαλιάζουν το δέντρο με μια χαλαρή σχέση με τα κλαδιά, που επιστημονικά λέγεται ξεπέτα.

Συνήθως δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, οπότε συνήθως μπαίνει πάνω σε ένα τραπεζάκι, εις τρόπον ώστε να φτάνει το ύψος μιας καχεκτικής κοντολεμονιάς και όλοι να έχουν περίπου στο ύψος του κεφαλιού το -από εποχής Ενώσεως Κέντρου- περίλαμπρο αστέρι

Το ανείπωτο μυστικό είναι ότι το στολίζει η Σούλα, που κανείς δεν φωνάζει Χρυσή όπως θέλει και που το θεωρεί υποτιμητικό να ασχολείται εντός ωραρίου με αυτό, οπότε συνήθως το αποτέλεσμα αποβαίνει ακόμη χειρότερο.

karavi

Υπήρχε κάποτε μια θεωρία που έλεγε πως όσο πιο μίζερο είναι το δέντρο, τόσο πιο ανθηρά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.

Αντίθετα οι ακριβοί στολισμοί με μοντέρνα δέντρα και στολίδια, μύριζαν από μακριά “λαμογιά”, “αρπαχτή”, “φθηνό εντυπωσιασμό”.

Αυτά προς κρίσης. Τώρα που η Σούλα απολύθηκε από τις πρώτες (αν και ήταν δουλευταρού), τα μπόνους έγιναν λαμπρό παρελθόν και οι υποχρεώσεις (εταιρικές και ατομικές) θηλειά στο λαιμό, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει το ταλαίπωρο δέντρο από την κούτα του.

Κάποια στιγμή γύρω στις 20/12, κάπου βρέθηκε ένα καράβι περίπου αξιοπρεπές. Του ρίξανε πάνω και κάτι λαμπιόνια που δουλεύουν πάνω από 3 δεκαετίες, δόξα και τιμή της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών χριστουγεννιάτικων ειδών και το ντεκόρ είναι έτοιμο.

Θαλασσινό, ελληνικό σου λέει. Τα έλατα είναι κατάλοιπο της βαυαροκρατίας. Εμείς πρέπει να επιστρέψουμε στα δικά μας έθιμα. Που αν το καλοσκεφτούμε, θα παρατήσουμε και τις γαλοπούλες ήσυχες να συνταξιοδοτηθούν και να πάρουν ΕΚΑΣ και θα καταλήξουμε  στον μέλανα ζωμό…


#emo attacks
  • Έχουν γίνει 5682 αναλύσεις και γράφτηκαν 465 θεωρίες συνωμοσίας για τον “αφρικανό” των επεισοδίων και ο τύπος είναι απλά μελαχρινός
  • Στον επόμενο τόνο ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι ο Αμυράς. Στον επόμενο τόνο ο Ψαριανός. Στον επόμενο τόνο ο…
  • Στις αθλητικές ειδήσεις της ημέρας, κόκκινη κάρτα έφαγε ο Θεοχαρόπουλος από τη Γεννηματά
  • Μια διαδήλωση μπορεί να διαλυθεί, τα πιστεύω των ανθρώπων όχι
  • Παρά το γεγονός πως η ΔημΑρ λέει ναι στη συμφωνία, ο κόσμος συρρέει στο Σύνταγμα
  • Η Ελλάδα που αντιστέκεται, που θριαμβεύει, που “πετά”: στα 4.74 με το καλημέρα η Στεφανίδη στη Νεβάδα