• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • «Λεσσεψιανοί λαθρομετανάστες» σε βάρκες ψαράδων στον Μαλιακό
«Λεσσεψιανοί λαθρομετανάστες» σε βάρκες ψαράδων στον Μαλιακό

Αν υπάρχει μια διακομματική και διαταξική αλήθεια είναι πως μόνο τα όμορφα ψάρια, όμορφα “καίγονται”

Λαθρομετανάστης «Λαγοκέφαλος» στα μπλε νερά του Μαλιακού κόλπου. Και δεν φτάνει που μπήκαν στις ελληνικές θάλασσες παράτυπα, είναι και λυσσασμένοι κομμουνιστές, εχθροί της Πατρίδος, προερχόμενοι από την Ερυθρά Θάλασσα.

Η κατανάλωσή τους είναι επικίνδυνη, καθώς επιδρούν ακαριαία πάνω στα υγιή εθνικόφρονα κύτταρα.

Μετά την εμφάνισή του το 2012 (τυχαίο, δεν νομίζω) εμφανίζεται όλο και βορειότερα και σε κάθε περίπτωση συνδέεται με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Κατά μία άλλη πληροφορία που απομένει να διασταυρωθεί, «χώθηκαν» στον Μαλιακό για να διαμαρτυρηθούν στον Δήμαρχο Στυλίδας και να απαιτήσουν να ανακαλέσει παλιότερη δήλωσή του καθώς είναι τα μόνα ψάρια που δεν ψήνονται ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά.

lago660

Διάγουν έτσι βίο εγκρατή, μονήρη, αυτάρκη και μαλ(ι)ακό. Όχι από επιλογή, αλλά αφού τους βγαίνει ηθική πορεία και βλάβη, την καταγράφουν.

Τα θηλυκά είναι τοξικότερα, γεγονός που προσδίδει στο είδος ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.

Υπάρχει και η εκδοχή που φέρει το αντιπαθές, επικίνδυνο και κακάσχημο ψάρι, να ακολουθεί την πορεία των εμφανίσεων του Αντώνη Ρέμου και από τη χιλιοτραγουδισμένη Μύκονο να έβαλε πλώρη για Αράχωβα.

Άλλωστε το σχήμα τορπίλης που έχει, το ασημένιο χρώμα το κάτω μισό του σώματος και στη ράχη γκριζωπό με σκούρες κηλίδες, το γεγονός ότι δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα δυνατά δόντια, σαν ράμφος, του δίνει τη δυνατότητα να μεταμφιέζεται σε «μεγαλοκοπέλα σημαιοστολισμένη» με ατυχίες στα αισθηματικά, σοβαρά ζητήματα ορθοδοντικής αλλά και ψυχικής ηρεμίας, που αφού μείνει μετέωρη κανά τρίμηνο στο δίλημμα «μπορεί να βγω, μπορεί να μπω», βάζει «τα σα, τα μα, τα ματωμένα» και άδει λικνιζόμενη ελαφρώς και επιτηδείως, μεταξύ άλλων και το άσμα «μα δεν τελειώσαμε, δεν γίνεται σου λέω δεν τελειώσαμε, τον χρόνο (Γκλέτσο) απλά για λίγο τον παγώσαμε, αυτό θυμάμαι, αυτό μου είχες πει, μα μου το ορκίστηκες, από το Αιγαίο τώρα εξαφανίστηκες….»

Διότι αν υπάρχει μια διακομματική και διαταξική αλήθεια είναι πως μόνο τα όμορφα ψάρια, όμορφα “καίγονται”.

*****************************************

lagokefalos-psari-708

Στα σοβαρά τώρα, ενημερωθείτε αρμοδίως:

“Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ενημερώνει τους αλιείς επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλλά και το ευρύτερο κοινό ότι αλιεύτηκε και στη θαλάσσια περιοχή του Μαλιακού κόλπου   είδος ψαριού, που είναι τοξικό και υπάρχει  κίνδυνος δηλητηρίασης αν  καταναλωθεί.

Τα επικίνδυνα ψάρια αλιεύτηκαν από  επαγγελματία ψαρά στο Μαλλιακό κόλπο και  παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Αλιείας της Π.Ε. Φθιώτιδας, οι ιχθυολόγοι της οποίας διαπίστωσαν ότι ανήκουν στο είδος Lagocephalus sceleratus (γνωστό ως Λαγοκέφαλος ή Κουνέλι).

Ο λαγοκέφαλος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, ανήκει στους οργανισμούς οι οποίοι πέρασαν από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και αποκαλούνται «Λεσσεψιανοί μετανάστες» και είναι ψάρι επικίνδυνο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο λεσεψιανός μετανάστης, έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στις θάλασσες των Δωδεκανήσων το 2003, στη συνέχεια αλιεύεται όλο και βορειότερα, σήμερα ζει σε όλο το Νότιο & Κεντρικό Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο. Έχει σχήμα τορπίλης, είναι ασημένιο στο κάτω μισό του σώματος και στη ράχη είναι γκριζωπό με σκούρες κηλίδες, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα δυνατά δόντια, σαν ράμφος.

Ο λαγοκέφαλος έχει μια τοξίνη την τετροδοντοτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει από σοβαρές δηλητηριάσεις έως τον θάνατο στον άνθρωπο, εξαιτίας παράλυσης του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος..

Η τοξίνη υπάρχει σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κατά σειρά σε ωοθήκη, ήπαρ, έντερο και δέρμα, ενώ η τοξικότητα ποικίλλει ανάλογα με το αναπαραγωγικό στάδιο που βρίσκονται τα ψάρια και είναι μεγαλύτερη κατά την περίοδο της ωοτοκίας και συνεπώς τους μήνες Μάϊο έως Ιούλιο και ανάλογα με το γένος με τα θηλυκά να είναι τοξικότερα.

Η τοξίνη δεν καταστρέφεται στη συνήθη θερμική επεξεργασία που υφίστανται τα ψάρια στο σπίτι γι’ αυτό και παρατηρούνται και κρούσματα δηλητηριάσεων μετά από κατανάλωσή τους. Για να αδρανοποιηθεί απαιτείται βρασμός τουλάχιστον τριών ωρών.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί το παραπάνω είδος, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες (Αλιείας, Κτηνιατρικής, Λιμεναρχεία).

Επίσης, παρακαλούμε τους αλιείς και όλους τους καταναλωτές της περιοχής μας, να ενημερώνονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος Αλιείας της Π. Ε. Φθιώτιδας (τηλ. 2231353132 & 2231353151) για οποιοδήποτε είδος αλιεύματος δεν αναγνωρίζουν. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να καταναλώνονται άγνωστα είδη αλιευμάτων.”

 

 

 


#emo attacks
  • Έχουν γίνει 5682 αναλύσεις και γράφτηκαν 465 θεωρίες συνωμοσίας για τον “αφρικανό” των επεισοδίων και ο τύπος είναι απλά μελαχρινός
  • Στον επόμενο τόνο ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι ο Αμυράς. Στον επόμενο τόνο ο Ψαριανός. Στον επόμενο τόνο ο…
  • Στις αθλητικές ειδήσεις της ημέρας, κόκκινη κάρτα έφαγε ο Θεοχαρόπουλος από τη Γεννηματά
  • Μια διαδήλωση μπορεί να διαλυθεί, τα πιστεύω των ανθρώπων όχι
  • Παρά το γεγονός πως η ΔημΑρ λέει ναι στη συμφωνία, ο κόσμος συρρέει στο Σύνταγμα
  • Η Ελλάδα που αντιστέκεται, που θριαμβεύει, που “πετά”: στα 4.74 με το καλημέρα η Στεφανίδη στη Νεβάδα