• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Με τον παρά μου, …αγαπώ και την κυρά μου!
Με τον παρά μου, …αγαπώ και την κυρά μου!

Οι ανταγωνισμοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οι ρομαντισμοί δεν αφορούν ζευγάρια που είναι μαζί δύο Ολυμπιάδες και άνω…

Άπειρες φορές έχει λεχθεί το λίαν φαλλοκρατικό τσιτάτο αλλά είναι κάπως αμήχανο να το ακούς από μια φίλη, από μια γυναίκα με επιστημονικό υπόβαθρο, σπίτι, σύζυγο, δουλειά, παιδιά. Από αυτές που λες πως τίποτα δεν της λείπει.

Μέσα στα χρόνια της κρίσης ήταν αυτή που πήγε μπροστά επαγγελματικά, ενώ ο σύζυγος έμεινε στάσιμος πριν υποβαθμιστεί, ήταν αυτή που κράτησε σε ένα αξιοπρεπές πλαίσιο το επίπεδο ζωής της οικογένειας και σπουδών των παιδιών (γιατί είναι πολλοί που περνούν μαύρα για να περνά το παιδί κάθε πρωί την πόρτα του ιδιωτικού σχολείου…)

Η καλή φίλη αναφερόταν βεβαίως στο σύζυγο, ο οποίος έχει μεταβληθεί εκ των πραγμάτων και σε καλή νοικοκυρά. Μαζεύει τα παιδιά, μαγειρεύει ή φροντίζει για τη σίτιση, κάνει τα ψώνια, συγυρίζει, σφουγγαρίζει, απλώνει μπουγάδες, σιδερώνει, τα κάνει όλα και συμφέρει.

Τα ωράρια της είναι τρελά, ενώ λεφτά για γυναίκα περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα δεν παίζει.

Το κάθε έξοδο στο μυαλό της είναι ένα κουτάκι στο excel. Η κάθε σούμα δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό της και ασφαλώς απαράβατη αρχή είναι ο ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων.

Κάπως έτσι έκοψε με συνοπτικές διαδικασίες το τριημεράκι που σχεδίαζε από καιρό ο σύζυγος με αποτέλεσμα ένα τρικούβερτο καβγά στο σπίτι.

Στο επιχείρημα πως και στην πόλη κατά τις ίδιες μέρες θα γίνουν παρόμοια έξοδα, είχε το ακλόνητο επιχείρημα με τον παρά και την …κυρά.

antras

Τουλάχιστον αυτή δεν αναρωτιέται που χάθηκαν οι άντρες. Κάπου ευνουχισμένοι, κάπου παρατημένοι είναι οι περισσότεροι που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις. Ενώ ο αστικός μύθος που θέλει τη γυναίκα να “φτιάχνεται” στη θέα του άντρα με ποδιά, καταρρίπτεται καθώς δεν είναι εκεί…

Στα επιχειρήματα των αντρών της παρέας ανταπαντούσε πως «άλλο εσείς, αυτός έχει κάνει το άλφα σφάλμα, το βήτα παράπτωμα, τη γάμα κουτσουκέλα».

Είναι με άλλα λόγια και οι στιγμές εκδίκησης που δεν πρέπει για κανένα λόγο να χαθούν. Η οποία ως γνωστόν σερβίρεται και τρώγεται κρύα. Ενίοτε και για πολύ καιρό.

Οι ανταγωνισμοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οι ρομαντισμοί δεν αφορούν ζευγάρια που είναι μαζί δύο Ολυμπιάδες και άνω…

 

 

 


#emo attacks
  • Προς τι ο σάλος; Πήρε ο Ζάεφ το “Μακεδονία” για τη χώρα του; Υπάρχει άλλο κράτος που να φέρει αυτό το όνομα; Το Βόρεια θα το χρησιμοποιεί χαϊδευτικά. Καλά κρασιά και ‘Ακάκιε,τα φασόλια να είναι από τις Πρέσπες”
  • “Δεν πάω πουθενά” απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στις φήμες που τον φέρνουν στην Αυτοδιοίκηση: παραμένει στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκεί που όλα αρχίζουν με χαρά και τελειώνουν με Καρρά!
  • Μέχρι το 2030, 2040 άντε 2050, οι τωρινοί πολιτικοί θα είναι ιδιώτες
  • Ρεμπέτης-Μπέτις μεδέν-μεδέν
  • Υπάρχει μια ύποπτη σιωπή γύρω από την (μη) περικοπή των συντάξεων: μάλλον πήγαν Ιταλία με το ασημένιο βέλος
  • Καζαντζιδική είναι η Κατερίνα ρε παιδιά: “μα το δικό σου αμάρτημα, του κόσμου όλα τα δάχτυλα”