• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Βαρουφάκης: Μαζορέτες του Σόιμπλε
Βαρουφάκης: Μαζορέτες του Σόιμπλε

Ντάισελμπλουμ: “Όταν το δεύτερο πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του, δηλαδή στο τέλος του ’14, υπήρχαν ακόμη πολλά αμφιλεγόμενα πράγματα να γίνουν. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε το πολιτικό σθένος να τα προωθήσει”

Με τον δικό του δηκτικό και απαξιωτικό τρόπο, τον οποίο έχει υιοθετήσει από τη στιγμή της αποχώρησης του από την Κυβέρνηση σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις δηλώσεις του Γερούν Ντέισελμπλουμ στους Financial Times για τον ίδιο, τον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup  παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη και τόνισε ότι έχει μετανιώσει για ορισμένα πράγματα, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει συγγνώμη για παλιότερη δήλωσή του, με την οποία υποστήριζε ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου ξοδεύουν τα χρήματα τους σε ποτά και γυναίκες. Αναφερόμενος στο γεγονός, ότι σε ολόκληρη την Ευρωζώνη διασώθηκαν οι τράπεζες σε βάρος των φορολογουμένων, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε, ότι “η διάσωση των τραπεζών με αυτό τον τρόπο είχε μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο”.

Επιπλέον δήλωσε, ότι ήταν λάθος του που επέτρεψε τα δύσκολα μέτρα να μην μπουν στην αρχή του μνημονίου. “Όταν το δεύτερο πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του, δηλαδή στο τέλος του ’14, υπήρχαν ακόμη πολλά αμφιλεγόμενα πράγματα να γίνουν. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε το πολιτικό σθένος να τα προωθήσει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ. Για τη σημερινή κυβέρνηση υπογράμμισε, ότι “μετά την κρίση του ’15, συνεργάζεται πολύ καλά μαζί της και ότι είναι πλέον πολύ αφοσιωμένη να ξαναφέρει την Ελλάδα, οικονομικά και πολιτικά, στην καρδιά της Ευρωζώνης”.

Για την σχέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε, ότι “ο τελευταίος δεν είχε σεβασμό για κανέναν εντός του Eurogroup, εκτός από τον κ. Σόιμπλε” και υποστήριξε, πως “στους πέντε μήνες της υπουργίας Βαρουφάκη, καταθέσεις και επενδύσεις άρχισαν να φεύγουν από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της ελληνικής οικονομίας”.

Μιλώντας για την Ελλάδα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολίασε, “πως χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμιστικές προσπάθειες” ενώ δήλωσε πως “δεν είναι αντίθετος σε έναν ενισχυμένο ρόλο για τον ESM στη στήριξη των χωρών που δέχονται οικονομικό πλήγμα”.

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε “πραγματικά καταστροφικό” και ένα “τεράστιο λάθος” την τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, άποψη την οποία, όπως είπε, ουδέποτε υποστήριξε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Αναφέρθηκε στους «θορυβώδεις έξι μήνες», έως τον Ιούλιο του 2015, όταν ο κ. Βαρουφάκης «πολεμούσε τις κυβέρνησεις της Ευρωζώνης αναφορικά με τους όρους που συνοδεύουν τα δάνεια διάσωσης».

Μετά, πρόσθεσε, οι κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος «άλλαξαν, βεβαίως, τη σχέση της Ελλάδας με του Ευρωπαίους εταίρους». Όπως είπε, σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα έκτοτε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Σε tweet – απάντηση στις παραπάνω δηλώσεις ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει τον Ντέισελμπλουμ υπάλληλο του Σόιμπλε και μιλά για …μαζορέτες του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Ο αποχωρών (μετά την “απόλυσή” του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε», τόνισε στη σχετική επίμαχη ανάρτηση, η οποία και αναμένεται να μην μείνει αναπάντητη.

Η Κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τον Βαρουφάκη, αλλά οι δηλώσεις Γερούν θίγουν κι άλλους εμμέσως πλην σαφώς…

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη