• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Το μήνυμα του Εγκέλαδου
Το μήνυμα του Εγκέλαδου

Στην πιάτσα ακούγονται διάφορα, που αν επαληθευτούν θα κάνουν πάταγο.
Κι επειδή πάντα τις καλύτερες μεταγραφές της κάνει το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όλοι αλληθωρίζουν προς την Πειραιώς.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μιας και η Αθήνα «κουνήθηκε». Ο σεισμός ήταν τόσο μεγάλος που η βασική του επίπτωση ήταν να μιλήσουν για πρώτη φορά συγκάτοικοι σε διπλανά  διαμερίσματα .

Αν όμως το σκεφτούμε καλύτερα είναι και η ανάδειξη του τυχαίου, του μη προβλέψιμου γεγονότος, που επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις

Δεν ξέρω αν οι δωδεκαθεϊστές το εκλαμβάνουν ως μήνυμα του Δία. Αν ναι, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε με τι τα «πήρε» στο κρανίο.

Η σύγχρονη Ελλάδα του δίνει πολλές αφορμές και σίγουρα αισθάνεται ριγμένος γιατί στην περίοδο της δικής του κυριαρχίας, τα πράγματα κυλούσαν πολύ πιο αργά.

Τώρα έχει περισσότερη ίντριγκα, μίση, πάθη και ταχύτατες εναλλαγές.

Όσοι δεν πιστεύουμε σε αυτά ας δούμε τον Ζουράρι που έφυγε από την Κυβέρνηση με βουντού. Για την ακρίβεια με βουντού-βουντού και μια καρφίτσα μαύρη.

Δεν αντικαταστάθηκε καν, πράγμα που σημαίνει πως ήταν ακόμη μία θέση Υφυπουργού για το …ονόρε.

Ας το πούμε κομψά, δεν ήταν καίρια, κρίσιμη και πλήρους απασχόλησης. Το Υπουργείο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτόν και χωρίς αντικαταστάτη.

Αντίθετα, υπερωρίες βαράνε οι βουλευτές. Δεν είναι μόνο τα βουλευτικά καθήκοντα, αλλά το άγχος της επόμενης μέρας. Είναι που νιώθουν το δρόμο για την επόμενη βουλή αδιάβατο.

dromos

Εκλογές έρχονται (το πολύ σε 18 μήνες) και όλα μοιάζουν ρευστά. Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων απλά άνοιξε το χορό των μεταγραφών, γιατί στην πιάτσα ακούγονται διάφορα, που αν επαληθευτούν θα κάνουν πάταγο. Κι επειδή πάντα τις καλύτερες μεταγραφές της κάνει το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, πολλοί αλληθωρίζουν προς την Πειραιώς.

Στη δική μου ανάλυση (και το έχω ξαναγράψει) η Ένωση Κεντρώων- πέρα από τις όποιες προσωπικού χαρακτήρα κόντρες και τις συνακόλουθες αυτονόητες φιλοδοξίες- αποτελεί τις κοινοβουλευτικές εφεδρείες της Κυβέρνησης.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε έστω και για μία έδρα. Όχι πως τη χρειαζόταν. Αλλά για παν ενδεχόμενο. Και για να πει με πράξεις στους συστηματικούς γκρινιάρηδες πως έχει κι αλλού πορτοκαλιές. Κι ας ψάξουν να βρουν μετά ψηφοδέλτιο για να μπουν.

Η παρούσα πλειοψηφία έχει τόσο σφυρηλατημένη -μπετόν αρμέ δομή, που όσοι ανέμεναν να πέσει από απώλεια της δεδηλωμένης αντιλαμβάνονται πως είναι πιθανότερο να πέσει κομήτης στο Περιστύλιο της Βουλής.

Κι επειδή το πολιτικό σκηνικό δεν σείστηκε ακριβώς με τη μεταπήδηση της Μεγαλοοικονόμου, το έκανε ο Εγκέλαδος.

Εικάζεται πως ήταν και συμμαθητές, πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ με τόσα διαμάντια στις τάξεις του, αισθάνεται πιο καλά με κάποια που έχει κοσμηματοπωλεία


#emo attacks
  • Γιώργος Αυτιάς στη θέση Άγγελου Αναστασιάδη: και φανέλα της Εθνικής και διαχείριση της αγάπης του κόσμου
  • “Έκπτωτα βοσκοτόπια”: το νέο σίριαλ που θα καθηλώσει τους τηλεθεατάς
  • Είναι προβοκάτσια τα φλεγόμενα τάνκερ για να μας αποσπάσουν από τις εκλογές
  • Κίνηση “Πράττω” (ορθά): δεν κατεβαίνει στας εκλογάς