• emo.gr
  • Τέχνες
  • Το Λιοντάρι και τα τρία Βόδια
Το Λιοντάρι και τα τρία Βόδια

Συνήθως τα βράδια συγκεντρώνονταν στο σαλόνι του σπιτιού μπροστά στο τζάκι και απολάμβαναν η μια τη συντροφιά της άλλης.

Η μικρή κωμόπολη Λ. ήταν ένας ευλογημένος τόπος. Παραθαλάσσια με καλό κλίμα, εύφορη γη. Ένας υπέροχος καταπράσινος λόφος κυριαρχούσε στην άκρη της. Οι κάτοικοι της ασχολούνταν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, ήταν αγνοί, αυθεντικοί και τίμιοι.

Στην πλαγιά του πανέμορφου λόφου βρισκόταν ένα αρχοντικό. Παραδοσιακό, καλοδιατηρημένο, δέσποζε στο πράσινο λιβάδι και αποτελούσε ένα επιπλέον στολίδι της μικρής κωμόπολης. Η τοποθεσία του ήταν μοναδική διότι είχε ανεμπόδιστη και απεριόριστη θέα. Στο αρχοντικό του λόφου κατοικούσαν τρεις αδερφές. Η Χριστίνα, η Φωτεινή και η Ελένη. Οι κοπέλες είχαν χάσει τους γονείς τους πριν λίγα χρόνια, ωστόσο κατάφεραν να διατηρήσουν την πολύτιμη κληρο- νομιά του αρχοντικού και να το διαμορφώσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Παρόλο που ήταν διαφορετικές μεταξύ τους, λειτουργούσαν πάντοτε σαν ομάδα και η μία συμπλήρωνε την άλλη. Είχαν αλληλεγγύη, ήταν αχώριστες και ενωμένες μπροστά σε κάθε δυσκολία. Η κάθε μια είχε το δικό της προσωπικό χώρο, το ιδιαίτερο διαμέρισμά της και ασχολίες. Συνήθως τα βράδια συγκεντρώνονταν στο σαλόνι του σπιτιού μπροστά στο τζάκι και απολάμβαναν η μια τη συντροφιά της άλλης. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης καμάρωναν και σέβονταν τα τρία κορίτσια.

Η Χριστίνα αγαπούσε πολύ τη φύση.

Η διατήρηση και η διαμόρφωση του αρχοντικού οφειλόταν περισσότερο στη δική της ιδέα και πρωτοβουλία. Είχε φτιάξει ένα υποδειγμα- τικό κερδοφόρο θερμοκήπιο στην έκταση δίπλα από το αρχοντικό και ασχολούνταν καθημερινά με αυτό, αλλά και την φροντίδα του αρχοντι- κού. Το θερμοκήπιο προόδευε και η Χριστίνα είχε προσλάβει δυο-τρία άτομα προσωπικό για να την βοηθούν.

Η δουλειά πήγαινε καλά.. Στο δωμάτιο της Χριστίνας επικρατούσε απόλυτη τάξη και καθαριότητα. Λευκά κλινοσκεπάσματα και λουλούδια στις κουρτίνες, στην πολυθρόνα και στα βάζα.

Η Φωτεινή αγαπούσε πολύ τα παιδιά.

Ενδιαφερόταν ωστόσο ιδιαίτερα και για τις σπουδές, για την γνώση. Έτσι κατάφερε να επιτύχει στις εξετάσεις της Ιατρικής Σχολής. Το όνειρό της ήταν να γίνει παιδίατρος. Πηγαινοερχόταν καθημερινά με το τραίνο στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας και λαχταρούσε την στιγμή της που θα έπαιρνε το πτυχίο της. Μελετούσε συστηματικά και δεν έχανε ποτέ παρακολουθήσεις μαθημάτων ή εργαστηρίων. Οι σπουδές πήγαιναν καλά… Το δωμάτιο της Φωτεινής έμοιαζε με βιβλιοθήκη. Δύο μεγάλες ξύ- λινες κατασκευές με ράφια κάλυπταν τους διαθέσιμους τοίχους. Χαρτιά και σημειωματάρια σκορπισμένα παντού.

Η Ελένη αγαπούσε πολύ την οικογένεια.

Ήθελε να παντρευτεί και να κάνει πολλά παιδιά. Ήταν πολύ όμορφη, η ωραιότερη από τις αδερφές και μάλιστα η πιο χαϊδεμένη, γιατί ήταν η μικρότερη. Σύντομα αρραβωνιάστηκε έναν νεαρό γιατρό γνωστής οικογένειας της πρωτεύουσας. Η προσωπική ζωή πήγαινε καλά… Η Ελένη είχε μετατρέψει το διαμέρισμά της σε μπουντουάρ. Ένας μεγάλος ρομαντικός καθρέπτης επιβαλλόταν στο χώρο. Καλλυντικά, βούρτσες και φορέματα ριγμένα εδώ κι εκεί. Ο αέρας μύριζε πούδρα και άρωμα τριαντάφυλλο.

Με την πάροδο του χρόνου η φήμη της όμορφης κωμόπολης εξαπλώθηκε. Άρχισαν να την επισκέπτονται τουρίστες. Απολάμβαναν την ηρεμία της, την φιλοξενία των κατοίκων, τα αγνά προϊόντα της .

Ο επιχειρηματίας εργολάβος Γρηγόρης πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε τον θησαυρό που κρυβόταν στη μικρή κοιλάδα με τον πράσινο λόφο και την καθαρή αμμουδιά. Επισκέφτηκε την κωμόπολη και γνώρισε τους κατοίκους. Εντυπωσιάστηκε αμέσως από το αρχοντικό του λόφου. Πί-στεψε ότι ήταν η καλύτερη τοποθεσία για τη δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος . Επεδίωξε συνάντηση με τις τρεις ορφανές κοπέλες και τους προ- σέφερε ένα πολύ δελεαστικό ποσό. Με αυτό θα μπορούσαν να πραγμα- τοποιήσουν τα όνειρά τους. Ήταν σίγουρος… ήταν αδύναμες.. δύσκολα θα απέρριπταν την προσφορά του. Προς μεγάλη του έκπληξη οι τρεις αδερφές ενωμένες με μια φωνή του απήντησαν αρνητικά. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πωλούσαν την κληρονομιά τους, το πανέμορφο αρχοντικό τους. Τα χρήματα δεν μπορούσαν ν΄ αγοράσουν τον πολύτιμο θησαυρό τους.

Ο εργολάβος Γρηγόρης θύμωσε πάρα πολύ. Δεν ήταν μόνο η ματαίωση των επιχειρηματικών του σχεδίων, ο φουσκωμένος του εγωισμός θίχτηκε από την άρνηση. Η αυτοπεποίθηση και η ομόνοια των τριών αδερφών γέννησαν μέσα του τη ζήλια και τον ανταγωνισμό. Έπρεπε να τους πάρει το αρχοντικό πάση θυσία, Αποφάσισε να παραμείνει στη μικρή κωμόπολη και να σκεφτεί τι θα έκανε μαζί τους. Θα πολεμούσε τον εχθρό που δεν αποδείχτηκε τόσο αδύναμος τελικά. Πολύ σύντομα βρήκε τρόπο : αποφάσισε να προσεγγίσει κάθε μία χωριστά.. Στην αρχή συνάντησε την Φωτεινή δήθεν τυχαία στο τραίνο. «Οι αδερφές σου σε κοροϊδεύουν τρελή και γεροντοκόρη» της είπε… «Σε κατηγορούν ότι δεν βοηθάς στο σπίτι, ότι ζεις στον κόσμο σου…»

Η Φωτεινή πικράθηκε και οργίστηκε με την άδικη συκοφαντία. Κλείστηκε στο δωμάτιό της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

Στη συνέχεια ο εργολάβος Γρηγόρης συνάντησε δήθεν τυχαία την Ελένη σε μια μπουτίκ στην πόλη. «Οι αδερφές σου σε κοροϊδεύουν ως ωραιοπαθή και σπάταλη. Σε κατηγορούν ότι το μόνο που σ΄ ενδιαφέρει είναι τα αρσενικά και νομί ζουν ότι ο αρραβωνιαστικός σου πολύ σύντομα θα σε χωρίσει..»

Η Ελένη οργίστηκε και πικράθηκε με την άδικη συκοφαντία. Κλείστηκε στο δωμάτιό της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Έπειτα ο εργολάβος Γρηγόρης επισκέφτηκε το θερμοκήπιο της Χριστίνας. «Οι αδερφές σου σε κοροϊδεύουν χωριάτισσα και νευρωτική. Σε κατηγορούν ότι δεν μοιάζεις με θηλυκό κι ότι σίγουρα θα καταλήξεις μια ιδιόρρυθμη γεροντοκόρη».

Η Χριστίνα πικράθηκε κι οργίστηκε με την άδικη συκοφαντία. Κλείστηκε στο δωμάτιό της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Λίγες μέρες μετά το σαλόνι του αρχοντικό τρανταζόταν από φωνές και ουρλιαχτά. Σπασίματα και χτυπήματα στις πόρτες. Ένας φοβερός καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στα κορίτσια.

Η διχόνοια έβγαζε ρίζες βαθιές και ζουμερούς καρπούς. Η αφόρη- τη μυρωδιά της πότισε τα δωμάτια του αρχοντικού.

Πολύ σύντομα οι τρεις αδερφές αποφάσισαν να χωριστούν και να τραβήξει κάθε μια το δρόμο της, Ειδοποίησαν τον εργολάβο Γρηγόρη για την αγοραπωλησία του αρχοντικού. Τα χρήματα ήταν πάρα πολλά. Είχαν αποφασίσει να πουλήσουν την πολύτιμη κληρονομιά τους..

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής