• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Να γιατί η Τουρκία προκαλεί με θρασύτητα
Να γιατί η Τουρκία προκαλεί με θρασύτητα

Η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν ασχολούνται ασφαλώς με αυτά τα θέματα, είναι πολύ χαμηλά στην ατζέντα τους

Να γιατί η Τουρκία προκαλεί με θρασύτητα το ιταλικό Γεωτρύπανο στην Κύπρο και στο Αιγαίο…

Η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν ασχολούνται ασφαλώς με αυτά τα θέματα, είναι πολύ χαμηλά στην ατζέντα τους. Είναι απασχολημένες όπως πάντα με τη νομή της εξουσίας, με την διατήρηση ή αλλαγή της διακυβέρνησης..

Μετά από δυο ημέρες συζητήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων, ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέημς Μάτις, είπε τα εξής διευκρινιστικά:

“Θα ήθελα να ξεκινήσω από την αρχή, τονίζοντας για την Τουρκία. Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Είναι η μόνη σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει ενεργό αντάρτικο μέσα στα ίδια τα σύνορά της.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, επεσήμανε ότι υπάρχουν καθημερινές πλέον επαφές μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών, και ότι οι ανησυχίες ασφάλειας του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, του Ιράκ, και της Τουρκίας, “είναι μια περίπλοκη εκστρατεία και σκληρή”. Όπως εξήγησε, “Βοηθάμε την Τουρκία, μια σειρά χωρών βοηθούν την Τουρκία, σε επίπεδο αντιπυραυλικής άμυνας, και αντιμετώπισης τρομοκρατίας.”

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, τόνισε ότι στη διάρκεια του πρώτου χρόνου της Προεδρίας Τράμπ, τα μέλη του ΝΑΤΟ ανέτρεψαν την πτωτική τάση, στις αμυντικές δαπάνες. Ο κ. Μάτις, πραγματοποίησε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τράμπ, Στρατηγός ΜακΜάστερ, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας, και Εκπρόσωπο του Προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, δήλωσε ότι, “η μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, επαναβεβαιώθηκε και οι προτεραιότητες και ευαισθησίες των δυο χωρών συζητήθηκαν.” Οι δυο χώρες είναι «μακροχρόνιοι σύμμαχοι», πρόσθεσε. Όπως μάλιστα είπε, “θέματα τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις συζητήθηκαν λεπτομερώς, και εξετάσθηκαν τρόποι για να υπάρξει κοινός αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της,.” Η δήλωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση κινήθηκε ακριβώς στις ίδιες γραμμές.

Είναι σαφές ότι η Ουάσιγκτον, κινείται σε μια κατεύθυνση επούλωσης των προβλημάτων με την Τουρκία και μείωσης της έντασης των τελευταίων μηνών.
Η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών και η καθημερινή τους επαφή σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων, εξηγεί τις τελευταίες δράσεις της Άγκυρας, της προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο συμπεριλαμβανομένης.


#emo attacks
  • Αν δεν σας βρίσκει Ελλάδα το σύστημα για το μέρισμα, δηλώστε έξαλλοι στην τοποθεσία χώρα μου
  • Δήλωση Αλέξη Κούγια, 9/12/2018, άγνωστο σε ποιους αναφέρεται: “Είμαι επιστήμονας με σύστημα αξιών, υπηρετώ την Ελληνική Δικαιοσύνη επί 45 χρόνια, δεν είμαι ούτε λαθρέμπορος πετρελαίου, ούτε λαθρέμπορος τσιγάρων, ούτε ζω από το στοίχημα.”
  • Η Ευρώπη ζει τον πυρετό των κίτρινων γιλέκων κι εμείς στο πρόγραμμά μας, ανάμεσα κίτρινα γάντια και κίτρινα ποδήλατα
  • Από το “έξω οι βάσεις του θανάτου” πήγαμε στο “έξω από την ύλη ο Παύλος Μελάς”: θα επανέλθει ως Paul Honey, ήρωας του survivor του 1904
  • Η αγορά προεξοφλεί πως μετά την αποφυλάκιση του ο Ριχάρδος θα αγοράζει τα χρυσαφικά σε τιμή αμμοχάλικου
  • -Έρχονται οι Θεσμοί 21 Ιανουαρίου, κατάλαβες; -Ναι, είναι Υδροχόοι