• emo.gr
  • Επιστήμη
  • Σταφύλια κατά της κατάθλιψης;
Σταφύλια κατά της κατάθλιψης;

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn υποστηρίζουν ότι μπορούν να αμβλύνουν την κατάθλιψη στοχεύοντας σε ένα νέο υποκείμενο μηχανισμό της ψυχικής νόσου.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn περιγράφουν εκτενώς τα συστατικά DHCA και Mal-gluc, που ανακαλύφθηκαν στο σταφύλι, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να αμβλύνουν την κατάθλιψη στοχεύοντας σε ένα νέο υποκείμενο μηχανισμό της ψυχικής νόσου.
Τα δύο νεοανακαλυφθέντα συστατικά του σταφυλιού ενδεχομένως στο μέλλον να αποτελέσουν τη θεραπευτική βάση κατά της κατάθλιψης.
Η κατάθλιψη σχετίζεται με πολλαπλές παθολογικές διεργασίες, περιλαμβανομένης της φλεγμονής του περιφερικού ανοσοποιητικού συστήματος, μιας ομάδας βιολογικών δομών και διαδικασιών στους λεμφαδένες και άλλους ιστούς που προστατεύουν το άτομο από τις ασθένειες και τις ανωμαλίες στις συνάψεις, τις δομές που επιτρέπουν στους νευρώνες να μεταδίδουν ηλεκτρικά και χημικά σήματα σε άλλους νευρώνες.
Τα υπάρχοντα αντικαταθλιπτικά φάρμακα περιορίζονται κυρίως στην ρύθμιση της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και άλλων σχετικών νευροδιαβιβαστών, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή και τις δυσπροσαρμογές στις συνάψεις, που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με την μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.
Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι πολυφαινόλες του σταφυλιού είναι αποτελεσματικές στην τροποποίηση διαφόρων πτυχών της κατάθλιψης, αλλά ο ακριβής μηχανισμός δράσης δεν ήταν γνωστός. Στην έρευνα, διαπίστωσαν ότι ένα βιοενεργό διατροφικό παρασκεύασμα πολυφαινόλης ήταν αποτελεσματικό στο να επιφέρει ανακούφιση στα ποντίκια που είχαν συναρτόμενη με  το άγχος κατάθλιψη.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι το διϋδροκαφεϊκό οξύ (DHCA) και η 3-Ο-γλυκοζίτη της μαλβιδίνης (Mal-gluc) προήγαγαν την ανακούφιση από την κατάθλιψη στα πειραματόζωα τροποποιώντας τη φλεγμονή και τη συναπτική ελαστικότητα. Το DHCA μείωνε την ιντερλευκίνη-6, μια προφλεγμονώδη ουσία που εκκρίνουν τα Τ-κύτταρα και τα μακροφάγα με σκοπό να προκαλέσουν τη αντίδραση του ανοσοποιητικού.

Η Mal-gluc ρύθμιζε παράγοντες του γονιδίου Rac1 και επέτρεπε στους ενεργοποιητές να έχουν πρόσβαση στο DNA για αυξημένη μεταγραφή στον εγκέφαλο, γεγονός που επηρέαζε την έκφραση των γονιδίων.
Επίσης απέδειξαν ότι η θεραπεία με DHCA/Mal-gluc ήταν αποτελεσματική στην ανακούφιση των φαινοτύπων που μοιάζουν με την κατάθλιψη στα ζωικά μοντέλα με αυξημένη συστημική φλεγμονή που προερχόταν από την μεταφύτευση κυττάρων από το μυελό των οστών ποντικών επιρρεπών στο άγχος.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Οπλισμένος σαν αστακός ο Ελληνικός Στρατός από την προσεχή Παρασκευή. Για λίγο βέβαια, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα
  • Χειροβομβίδες στη Σκουφά ή όταν οι ανακαινίσεις μπορούν να τινάξουν ολόκληρες πολυκατοικίες στον αέρα
  • Κατέρρευσε πολυκατοικία στην Αίγυπτο με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο. Οι κατασκευαστές στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου είναι οι βαρκάρηδες του Αχέροντα
  • Την Αίγινα ποτέ δε θα τη βρούνε. Γύρισε πίσω το υπερωκεάνιο στον Πειραιά λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης, μόνο 453 επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν, το πρόβλημα στις δημόσιες μεταφορές είναι συνολικό και δομικό, δεν είναι μόνο τα τρένα