• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Βαίνει προς “οριστική λύση” ο πόλεμος στη Συρία;
Βαίνει προς “οριστική λύση” ο πόλεμος στη Συρία;

φαίνεται πως κάπου μπαίνει ένα τέρμα στους proxy wars και πλέον οι Μεγάλες Δυνάμεις μπαίνουν για τα καλά στην εμπλοκή.

Απόλυτα επιβεβαιώθηκε η χθεσινή εκτίμηση πως οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την απάντηση  τους στη χημική επίθεση στη Συρία.

Διότι φαίνεται πως κάπου μπαίνει ένα τέρμα στους proxy wars και πλέον οι Μεγάλες Δυνάμεις μπαίνουν για τα καλά στην εμπλοκή.

Τα προληπτικά ισραηλινά χτυπήματα προϊεάζουν για την κλιμάκωση ενώ τα ερωτήματα είναι δύο:

Πρώτον αν θα απαντήσει ο Πούτιν στο Ισραήλ άμεσα, ή αν θα περιμένει πρώτα την επιβολή του Άσσαντ σε όλη τη χώρα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά τους Κούρδους κι αν τελικά αυτοί μετά το “πούλημα” από τις ΗΠΑ, αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Άσσαντ. Κι αν το πράξουν με ποια ανταλλάγματα ή υποσχέσεις θα το κάνουν

Αποφασισμένος ο Τραμπ για απάντηση

Οι ΗΠΑ «θα απαντήσουν»  ανεξαρτήτως  εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ενεργήσει ή όχι, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι: «Φθάσαμε σε ένα σημείο όπου ο κόσμος θα πρέπει να δει την απόδοση δικαιοσύνης»,  Η ιστορία θα καταγράψει αυτήν ως τη στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας είτε θα επιτελέσει το καθήκον του είτε να δείξει την πλήρη και παντελή του αποτυχία να προστατεύσει τον λαό της Συρία. Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν».

Εντός των επόμενων 48 ωρών θα λάβει απόφαση για το κατά πόσο θα κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων στη Συρία ή μη, σχετικά με την φερόμενη ως επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε από τον Λευκό Οίκο, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη υπουργών του.

«Ήταν φρικτό, φρικώδες», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα και δεν πρέπει να επιτραπεί», πρόσθεσε.

«Εάν είναι οι Ρώσοι, εάν είναι η Συρία, εάν είναι το Ιράν, εάν είναι όλοι τους μαζί, θα το βρούμε», συνέχισε.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ.

«Δεν αποκλείω τίποτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μάτις, υποδεχόμενος τον Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, εμίρη του Κατάρ, στο Πεντάγωνο.

 


#emo attacks
  • Αν δεν σας βρίσκει Ελλάδα το σύστημα για το μέρισμα, δηλώστε έξαλλοι στην τοποθεσία χώρα μου
  • Δήλωση Αλέξη Κούγια, 9/12/2018, άγνωστο σε ποιους αναφέρεται: “Είμαι επιστήμονας με σύστημα αξιών, υπηρετώ την Ελληνική Δικαιοσύνη επί 45 χρόνια, δεν είμαι ούτε λαθρέμπορος πετρελαίου, ούτε λαθρέμπορος τσιγάρων, ούτε ζω από το στοίχημα.”
  • Η Ευρώπη ζει τον πυρετό των κίτρινων γιλέκων κι εμείς στο πρόγραμμά μας, ανάμεσα κίτρινα γάντια και κίτρινα ποδήλατα
  • Από το “έξω οι βάσεις του θανάτου” πήγαμε στο “έξω από την ύλη ο Παύλος Μελάς”: θα επανέλθει ως Paul Honey, ήρωας του survivor του 1904
  • Η αγορά προεξοφλεί πως μετά την αποφυλάκιση του ο Ριχάρδος θα αγοράζει τα χρυσαφικά σε τιμή αμμοχάλικου
  • -Έρχονται οι Θεσμοί 21 Ιανουαρίου, κατάλαβες; -Ναι, είναι Υδροχόοι