• emo.gr
  • Emotions
  • Blue Whale Challenge και στη Λέσβο;
Blue Whale Challenge και στη Λέσβο;

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα φονικό παιχνίδι που έχει ως στόχο τη σταδιακή πλύση εγκεφάλου ευάλωτων εφήβων με κατάληξη αυτοτραυματισμούς, ακόμη και αυτοκτονίες!

Tο ενδεχόμενο η πτώση 17χρονου από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας -τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Λέσβο- να οφείλεται στο γνωστό διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα», εξετάζει σοβαρά η Αστυνομία.

Ο 17χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, έχοντας υποστεί κατάγματα στο πόδι, καθώς και κακώσεις στο κεφάλι οι οποίες δεν κρίθηκαν σημαντικές.

Αργά το μεσημέρι οι γιατροί δήλωναν αισιόδοξοι, αφού η κατάσταση του είχε σταθεροποιηθεί και ο τραυματίας επικοινωνούσε κανονικά.

Ενώ υπήρχε μια φαινομενική  ύφεση  γύρω από το διαδικτυακό Blue Whale Challenge, που ωθεί τα ανήλικα θύματά του, να αφαιρέσουν την ίδια τους τη ζωή, σκορπώντας τρόμο στους γονείς και έντονη ανησυχία στις αρχές.

Μια 15χρονη από την Κατερίνη πέρυσι ήταν το πρώτο παρολίγον θύμα στη χώρα μας .

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα φονικό παιχνίδι που έχει ως στόχο τη σταδιακή πλύση εγκεφάλου ευάλωτων ατόμωνστην εφηβεία. Ειδικότερα, περιλαμβάνει μια σειρά από προκλήσεις που διαρκούν 50 μέρες (όπως αυτοτραυματισμούς, εκτελέσεις ζώων, επικίνδυνες ενέργειες κ.λπ.) και κορυφώνονται με την προτροπή να δώσουν τέλος στην ίδια τους στη ζωή.

Το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι, αφού έσπειρε τον θάνατο στη Ρωσία, έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υπάρχει σε ισχύ σχετική προειδοποίηση και για τη χώρα μας από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα νέα παιδιά.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο 21χρονος “εφευρέτης” του θανάσιμου παιχνιδιού έχει δεχτεί δεκάδες ερωτικά γράμματα από έφηβα κορίτσια τους μήνες τους εγκλεισμού του, λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση. Πολλές κοπέλες γράφουν στον Μπουντέικιν και του ζητούν να συναντηθεί από κοντά, ενώ ο ίδιος έχει δικαίωμα – βάσει της ρωσικής νομοθεσίας – να τους απαντά κατά βούληση, παρά την ολέθρια επίδραση που μπορεί να έχει πάνω τους.

Σύμφωνα με την ρωσική αστυνομία, ο Μπουντέικιν ξεκίνησε το διαδικτυακό παιχνίδι το 2013, βελτιώνοντας χρόνο με το χρόνο τις τεχνικές επηρεασμού των νέων παιδιών. Μαζί με την ομάδα του, προσέγγιζαν χιλιάδες νέους μέσω της ρωσικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «Βκοντάκτε», και εντόπιζαν τα πιο ευάλωτα θύματα τα οποία αποκαλούσαν «βιολογικά απόβλητα».

Δίνοντας τους αρχικά απλές και εύκολες «αποστολές», πείθουν σταδιακά τα θύματα να προκαλέσουν κακό στον εαυτό τους και τους γύρω τους, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να αυτοκτονήσουν ή να σκοτωθούν κατά τη διάρκεια μιας παράτολμης ενέργειας.

Παρόλο που ο 21χρονος δεν έχει πια καμία επαφή με το διαδίκτυο, το φονικό παιχνίδια έχει πλέον αποκτήσει τη δική του «ζωή» και εξαπλώνεται σαν ιός, ανεξάρτητα από τους δημιουργούς του.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη