• emo.gr
  • Sport
  • Φροντίστε το όχημα συντροφιάς πριν το ταξίδι
Φροντίστε το όχημα συντροφιάς πριν το ταξίδι

Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε και το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων με ειδικό καθαριστικό, γιατί τα έντομα που αυτοκτονούν αυτή την εποχή στο παρμπρίζ δεν καθαρίζουν μόνο με νερό.

Πριν ξεκινήσετε για να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι οδικώς, τώρα με την ευκαιρία του Πάσχα , δεν είναι πολυτέλεια να  γίνουν οι κατάλληλοι γρήγοροι έλεγχοι και να υπάρχουν πάντα στο αυτοκίνητο τα απαραίτητα για την περίπτωση που σας ματιάσουν και μείνει το όχημα.

Παρακάτω, σας δίνουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για ένα γρήγορο check up του οχήματός σας, το οποίο υπολογίζουμε χοντρικά να σας πάρει συνολικά 300 δευτερόλεπτα.

Πιέσεις ελαστικών

Άκρως απαραίτητος είναι ο έλεγχος πίεσης των ελαστικών για να ρολάρει σωστά τοόχημα. Με δεδομένο πωςδεν έχετε αποθηκευμένα καύσιμα και θα σταματήσετε σε κάποιο πρατήριο υγρών καυσίμων για ανεφοδιασμό, δείτε και τον αέρα στα ελαστικά αν είναι ο σωστός με βάση τις πιέσεις που αναγράφονται στο σχετικό ταμπελάκι του κατασκευαστή. Αν πάλι φορτώσετε το αυτοκίνητο όσο τρία μουλάρια χωρίς αναβάτες, αυξήστε τις πιέσεις.

Στάθμη λαδιού

Μέσω του σχετικού δείκτη ελέγξτε την στάθμη του λαδιού. Το ιδανικό είναι η σχετική ένδειξη να βρίσκεται στη θέση MAX και ποτέ πιο πάνω από αυτή. Αν είναι στη χαμηλότερη MIN συμπληρώστε λάδι, κατά προτίμηση όχι ελαιόλαδο,προκειμένου να μην καταπονηθεί ο κινητήρας.

ladia-small

Έλεγχοι υγρών

Με την προϋπόθεση ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επίπεδο οδόστρωμα (αυτό ισχύει και για τον έλεγχο του λαδιού) δείτε αν τα υγρά των φρένων, του ψυγείου και του υδραυλικού τιμονιού βρίσκονται στη θέση MAX. Διαφορετικά συμπληρώστε με τα κατάλληλα υγρά, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμα και από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε και το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων με ειδικό καθαριστικό, γιατί τα έντομα που αυτοκτονούν αυτή την εποχή στο παρμπρίζ δεν καθαρίζουν μόνο με νερό.

paraflou

Δείτε πότε έγινε το τελευταίο service

Αν το αυτοκίνητο έχει ξεχάσει πότε έκανε τελευταία φορά  service κάντε το πριν ξεκινήσετε, έτσι να μη σας προδώσει. Υπενθυμίζουμε πως εκτός από το χιλομετρικό όριο υπάρχει και χρονικό.

Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα!

Σε ένα μικρό βαλιτσάκι να έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα στο αυτοκίνητο, όπως φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φωσφορίζων γιλέκο.Για τους μερακλήδες και καλώδια ρεύματος, γάντια, φακό  υγρά μαντηλάκια και νερό πόσιμο εκτός από το φρέντο εσπρέσο με τις έξι ζαχαρίνες.

aparaitita-small

Φροντίστε τέλος για την σωστή φόρτωση του αυτοκινήτου. Μην βάλετε τον παππού στη σχάρα, δέστε καλά τις αποσκευές, φροντίστε να έχετε ορατότητα από τους καθρέπτες και καλή Ανάσταση!

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη