• emo.gr
  • Sport
  • Έπεσαν μηνύσεις!
Έπεσαν μηνύσεις!

Και συλλήψεις (παραλίγο και του Βασιλακόπουλου) κατά τον ορισμό διαιτητών για τους τελικούς της A1!!!

Έρχονται οι τελικοί της Α1, οπότε μπαίνουμε στο mood, αλλά και στην παραφιλολογία για τα “σπόρια” της διαιτησίας.

Άκρως επεισοδιακή ήταν λοιπόν η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, που διεξήχθη την Τετάρτη (30/05) στα γραφεία της ΕΟΚ. Λίγη ώρα μετά την κλήρωση των ρέφερι που θα «σφυρίξουν» στους δύο πρώτους αγώνες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (όλοι θα ξεκινήσουν στις 19:00) και με αφορμή τον αποκλεισμό των διαιτητών της Euroleague από τα δύο πρώτα ματς, ακολούθησαν μηνύσεις!

Δύο από τους τέσσερις διαιτητές που «σφυρίζουν» στην Euroleague, οι Σπύρος Γκόντας και Αναστάσιος Φούφης (είχαν κινηθεί νομικά κατά της ΚΕΔ/ΕΟΚ για τους μη ορισμούς τους και έχουν δικαιωθεί), έδωσαν το παρόν στη διαδικασία και με το που έγινε γνωστό ότι δε συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση προχώρησαν σε μήνυση για διαφυγόντα κέρδη.

Η διαδικασία του αυτοφώρου κινήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη, να οδηγείται στο παραπλήσιο αστυνομικό τμήμα. Ο τελευταίος κατέθεσε με τη σειρά του μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά των δύο διαιτητών, που απάντησαν μεν με τον ίδιο τρόπο, αλλά έμειναν κι αυτοί υπό κράτηση στο τμήμα.

Άπαντες αποχώρησαν αργά το απόγευμα από το τμήμα και η συνέχεια θα δοθεί επί των δικαστηρίων, εκτός κι αν υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Από τη στιγμή που η μήνυση των δύο διαιτητών αφορούσε και την ΕΟΚ, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ αποχωρούσε από τα γραφεία. Με την παρέμβαση δικηγόρου ο «ισχυρός άνδρας» της ΕΟΚ δε συνελήφθη.

Παραίτηση της ΚΕΔ ζήτησε ο Ολυμπιακός

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών της ΚΕΔ από τις θέσεις τους, αλλά και την αποβολή του διαιτητή Στέλιου Συμεωνίδη, γιου του προέδρου της ΚΕΔ, από τους πίνακες διαιτησίας.
Αναλυτικά:
“Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν το μέλος της ΚΕΔ Στυλιανό Συμεωνίδη του Αποστόλου και τον υιό του, επίσης διεθνή διαιτητή FIBA και Α1 Ανδρών Στυλιανό Συμεωνίδη του Στυλιανού να διατηρούν άμεση επιχειρηματική σχέση με εταιρία που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας του Προμηθέα Πατρών, ζητούμε δημόσια:

-Την άμεση παραίτηση του Στυλιανού Συμεωνίδη του Αποστόλου από την ΚΕΔ.
– Την άμεση παραίτηση όλων ανεξαιρέτως των μελών της παρανόμως συγκροτηθείσας ΚΕΔ.
-Την άμεση αποβολή του Στυλιανού Συμεωνίδη του Στυλιανού από τους οικείους πίνακες της Α1 Ανδρών και της FIBA.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.”

Ποιοι «σφυρίζουν»

Μετά την χθεσινή (30/05) διαδικασία στον πρώτο τελικό των play offs (3/06), που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, θα «σφυρίξουν» οι Πηλοΐδης, Παναγιώτου, Διαμαντής, ενώ στον δεύτερο (ΣΕΦ) οι Αναστόπολους, Μάνος κι Ανδρικόπουλος.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής