• emo.gr
  • Slider
  • Διαφωνία Προεδρικών-Συνιστωσών για το χρόνο των εκλογών!
Διαφωνία Προεδρικών-Συνιστωσών για το χρόνο των εκλογών!

Ως ντελιβεράς κυκλοφορώ παντού χωρίς να κινώ υποψίες για διαρροές

Η υποβόσκουσα διάσταση Προεδρικών-Συνιστωσών στο ΣΥΡΙΖΑ για το χρόνο των εκλογών παίρνει σχήμα και μορφή.

Γράφει ο Ντελιβεράς

Πολλά στελέχη κοντά στον Αλέξη Τσίπρα εισηγούνται τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο και σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2018.

Με την προοπτική της προσφυγής στην κάλπη άμεσα διαφωνούν οι βουλευτές που δε βλέπουν το …παράθυρο επανεκλογής τους, αλλά και τα στελέχη που βρίσκονται σε θέσεις μετακλητών στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, τα οποία και επιθυμούν να ολοκληρώσουν το έργο στους τομείς που τους έχει ανατεθεί.

Όλοι αυτοί επισημαίνουν με νόημα, πως η ηγετική ομάδα θα βρίσκεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα και μετά τις εκλογές, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τη μισή εκλογική του επιρροή.

Τα μεσαία στελέχη της Περιφέρειας νιώθουν “αδειασμένα” από το Κέντρο, καθώς η περίφημη διαγραφή χρέους που διατυμπάνιζαν δεν ήλθε ποτέ. Καλή η επιμήκυνση, αλλά ο χρόνος έχει την τάση να περνά. Και το χρέος χρέος.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του απόλυτα, αλλά αφήνει να διαφανεί πως δεν αποκλείει τις εκλογές τον Οκτώβρη. Ίσως όμως απλά να μπλοφάρει, όπως λένε οι καλά μπασμένοι στα μυστικά της Κουμουνδούρου.

Αυτό που θα μετρήσει είναι αν τελικά υπάρχουν καλές ειδήσεις μέσα στο 2019. Ο “οικονομισμός” στη σκέψη πολλών μελών του ΣΥΡΙΖΑ επαρκεί για να καλύψει μέρος τουλάχιστον της δημοσκοπικής διαφοράς.

Ο καταλυτικός παράγοντας θα είναι το Σκοπιανό. Κύρωση της συμφωνίας από την παρούσα Βουλή δύσκολο να υπάρξει. Ακόμη κι αν περάσει, αυτό σημαίνει νέες κοινοβουλευτικές συμμαχίες που θα δοκιμαστούν άμεσα στην κάλπη.

Κατά τα λοιπά και μιας και ως ντελιβεράς κυκλοφορώ παντού χωρίς να κινώ υποψίες για διαρροές είναι σημαντικά ακόμη τρία πράγματα που άκουσα:

-Στις συνιστώσες ψάχνουν τον αλγόριθμο μέσα από τον οποίο θα βρεθεί η εκλογική ζημιά της πολιτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, μετάλλαξη που αδυνατούν να εντάξουν στο μαρξιστικό θεωρητικό μοντέλο, ακόμη και οι ειδήμονες.

– Το σόου της γραβάτας προκαλεί τριγμούς εσωκομματικά και είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν με τον επικοινωνιακό χειρισμό μιας συμφωνίας που παρά τα θετικά της σημεία, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθαρή έξοδος. Καθαρό μονοπάτι προς την έξοδο στην καλύτερη των περιπτώσεων…

-Και για τη Ρένα Δούρου δεν λένε πολλοί σύντροφοι τα καλύτερα. Της καταλογίζουν τουλάχιστον ολιγωρία για τη Μάνδρα, αλλά και αλλαγή απόψεων όσον αφορά τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

 


Trusty.gr
#emo attacks
  • Έχουν ενστάσεις οι Θεσμοί για την πρώτη κατοικία, για την τελευταία δεν είπαν κάτι
  • Που οδηγούμαστε ως έθνος όταν δεν κάνει νούμερα το Survivor;
  • Ήδη χρυσός, πάει για πλατινένιος ο δίσκος Πολάκη-αρχιτραπεζίτη
  • Τσίπρας-Ζάεφ ξεπέρασαν σε σουξέ και τους Τσακνή-Μαχαιρίτσα