• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Ο γερμανικός οικονομικός εθνικισμός αντιμέτωπος με την Ιταλία
Ο γερμανικός οικονομικός εθνικισμός αντιμέτωπος με την Ιταλία

Η Ιταλία είναι υπαρξιακό θέμα – που φυσικά “παίρνει αναβολή”, αλλά το κόστος μεγαλώνει διαρκώς

ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ στα τόσο προφανή στο ευρωπαϊκό σκηνικό!

Ο Γιουνκέρ άρχισε τις ηθικολογίες- προς τους Ιταλούς αυτή τη φορά, δείχνοντας το δρόμο που επιλέγουν οι Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν και την Ιταλία.

Θεωρητικά ΑΝ η Γαλλία και οι λοιποί (αλλά κυρίως οι χρηματοπιστωτικές δυνάμεις ΠΙΣΩ από τις χώρες αυτές) επιλέξουν μια ΔΙΟΡΘΩΣΗ στην οικονομική/νομισματική πολιτική της ΕΕ. Τότε η Γερμανία θα συνθηκολογήσει άρον-άρον επειδή δεν μπορεί να μείνει χωρίς κοινοτική αγορά.

Το ζήτημα είναι ΓΙΑΤΙ οι δυνάμεις αυτές να επιδιώξουν την Διόρθωση και ΤΙ είδους διόρθωση Προφανώς για οικονομικούς (όσο επιτρέπει ο φαύλος κύκλος της μόχλευσης) αλλά και πολιτικούς λόγους (υπάρχει θέμα πολιτικής κρίσης στην ΕΕ). Η Ιταλία είναι υπαρξιακό θέμα – που φυσικά “παίρνει αναβολή”, αλλά το κόστος μεγαλώνει διαρκώς. Και μετά είναι και οι ΗΠΑ και Κίνα που πιέζουν την κοινοτική αγορά.

Λείπει η “Μεγάλη Εικόνα” λείπει η ορατότητα / πρόσβαση στις διεργασίες των χρηματοπιστωτικών “κέντρων αποφάσεων”. Υπάρχει θέμα “κερδισμένων και χαμένων” που δεν έχει κριθεί ακόμη…

Δεν μπορούμε να ξέρουμε  πότε η γερμανική “φούσκα” θα σκάσει.. Μέχρι στιγμής η Γερμανία “ρεφάρει” ρίχνοντας τα βάρη στον νότο, όπου ακριβώς για αυτόν τον λόγο (λέγε με: δημοσιονομική … “σταθερότητα”) χειροτερεύει η κατάσταση.

Στο “ελληνικό πρόγραμμα” – ακόμη να δώσουν δημοσιονομικό χώρο να πάρει μπροστά η οικονομία με την ρύθμιση του χρέους !! Φωνάζει το ΔΝΤ, η Γαλλία και οι λοιποί, αλλά η Γερμανία (του οικονομικού εθνικισμού όπως το ονομάζει το Economist) αντιστέκεται με “νύχια και με δόντια” και μάλιστα εν μέσω της εσωτερικής πολιτικής κρίσης που έβγαλε μια ετοιμόρροπη, γεμάτη αντιφάσεις, διακυβέρνηση συνασπισμού.

Και μιλάμε για μια Ελλάδα που έχει γονατίσει οικονομικά και μια οικονομία που απλώς θέλει μια μικρή “σπρωξιά” ρευστότητας για να πάρει μπροστά,έστω κι αν εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό αυστηρό κοινοτικό έλεγχο.

Η Ιταλία είναι άλλης τάξης θέμα. Όχι μόνο οικονομικό. Και σε αυτήν την αναμέτρηση ίσως ο “σοφός” γερμανικός εθνικισμός ρίξει πολλά κυβικά μέτρα νερού στο κρασί του..

 


#emo attacks
  • Αυξήσεις στους μισθούς, φοροελαφρύνσεις, φοροαπαλλαγές: έχουν τα κίτρινα γιλέκα τσέπες;
  • “Ζήτω η Ελλάδα” λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι έχει μεγάλη σημασία, γιατί εδώ και καιρό δεν την έχει ανάγκη
  • Αν δεν σας βρίσκει Ελλάδα το σύστημα για το μέρισμα, δηλώστε έξαλλοι στην τοποθεσία χώρα μου
  • Δήλωση Αλέξη Κούγια, 9/12/2018, άγνωστο σε ποιους αναφέρεται: “Είμαι επιστήμονας με σύστημα αξιών, υπηρετώ την Ελληνική Δικαιοσύνη επί 45 χρόνια, δεν είμαι ούτε λαθρέμπορος πετρελαίου, ούτε λαθρέμπορος τσιγάρων, ούτε ζω από το στοίχημα.”
  • Η Ευρώπη ζει τον πυρετό των κίτρινων γιλέκων κι εμείς στο πρόγραμμά μας, ανάμεσα κίτρινα γάντια και κίτρινα ποδήλατα
  • Από το “έξω οι βάσεις του θανάτου” πήγαμε στο “έξω από την ύλη ο Παύλος Μελάς”: θα επανέλθει ως Paul Honey, ήρωας του survivor του 1904