• emo.gr
  • Slider
  • Οι “αγριόχοιροι” μεγάλωσαν 17 χρόνια μέσα σε 17 ημέρες
Οι “αγριόχοιροι” μεγάλωσαν 17 χρόνια μέσα σε 17 ημέρες

Τα επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά, αλλά και το ύψος των νερών ήταν οι δύο κρίσιμες μεταβλητές. Αλλά όχι οι μόνες.

Η απόσταση από την επιφάνεια, τα δύσκολα περάσματα, η κατάσταση των παιδιών και του προπονητή, η φυσική κόπωση των διασωστών, όλα έπρεπε να μπουν στη ζυγαριά.

Αίσιο τέλος στην Ταϊλάνδη: πολύ κοντά στην έξοδο ο προπονητής και το τελευταίο παιδί.  Η παγκόσμια κινητοποίηση έσωσε εν πολλοίς τα παιδιά.

Η παρουσία των ειδικών απέτρεψε λάθη που θα κατέληγαν μοιραία. Ένας διασώστης πέθανε καθώς έμεινε από οξυγόνο κατά τις πρώτες ώρες.

Ο Βρετανοί Ρίτσαρντ Στάντον και Τζον Φολάντεν υπήρξαν αυτοί που πήραν την ευθύνη της κρίσιμης επιχείρησης. Οι εμπειρίες τους, η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση τους στο αντικείμενο της κατάδυσης σε σπήλαιο είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα.

Με το βρετανικό τους φλέγμα παραμέρισαν τους δημοσιογράφους. Δεν ήταν τηλεοπτικό σόου. Έβαλαν κάτω τα δεδομένα. Τα επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά, αλλά και το ύψος των νερών ήταν οι δύο κρίσιμες μεταβλητές. Αλλά όχι οι μόνες.

_102441786_thai_cave_rescue_v5_inf640-nc

Η απόσταση από την επιφάνεια, τα δύσκολα περάσματα, η κατάσταση των παιδιών και του προπονητή, η φυσική κόπωση των διασωστών, όλα έπρεπε να μπουν στη ζυγαριά.

Η διαρκής απάνλτηση υδάτων δεν έριχνε τα επίπεδα νερού, ενώ αμερικάνοι στρατιώτες και δεκάδες δύτες βρίσκονταν στο σημείο για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων έκαναν την αποστολή περίπου αδύνατη.

Τα παιδιά πήραν φάρμακα κατά του άγχους για να μην είναι στρεσαρισμένα κατά τη διαδικασία απεγκλωβισμού. Οι διασώστες έπαιρναν ζωτικές ώρες ξεκούρασης.

Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη.

Έστω κι ένα μικρό λάθος μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίο.

Η φύση απαιτεί σεβασμό. Τα σπήλαια υπακούουν στους δικούς τους κανόνες. Οι Βρετανοί υπήρξαν οι καθοριστικοί κρίκοι στο να μην κοπεί το νήμα της ζωής των παιδιών και του προπονητή.

Και τα κατάφεραν σκορπώντας ανακούφιση ανά την υφήλιο.

Η απερισκεψία και το ανώφελο ρίσκο του προπονητή ευτυχώς δεν μετετράπη σε τραγωδία, γιατί στην εξίσωση μπήκαν οι άνθρωποι που μισούν τα λάθη.

Μέρες Μουντιάλ και ίσως δούμε στο μέλλον κάποιο ή κάποια από αυτά τα παιδιά σε τελική ή προκριματική φάση του Πγκοσμίου Κυπέλλου.

Τουλάχιστον θα έχουν την ευκαιρία τους. Διότι είναι βέβαιο πως μετά από τέτοιες τραυματικές εμπειρίες βλέπεις τη ζωή με άλλα μάτια.

Και οι “αγριόχοιροι” μεγάλωσαν 17 χρόνια μέσα σε 17 ημέρες

 


#emo attacks
  • Το Mexit είναι το αναγκαίο στάδιο πριν το Brexit;
  • Αν ήταν γιος αστρολόγου, ένας εμπλεκόμενος στο κύκλωμα κοκαΐνης, θα είχε προβλέψει τη σύλληψη
  • Αρχίστε τα συρτά και τους καρσιλαμάδες: δεν κόβονται οι συντάξεις, το Έθνος θα ζήσει!
  • Κέρδισε τη Μέι, όχι τον πόλεμο, η Τερέζα
  • Μόνο 585 σελίδες η συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας. Αύριο πρωί-πρωί όλοι θα έχουν άποψη
  • Αυτό που μένει από τη συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση είναι πως ο Αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού έκανε τη διαχρονική δήλωση επί ημερών Σημίτη