• emo.gr
  • Sport
  • Κύπελλο Ελλάδος: μπάσκετ δεν παίζουν οι κατηγορίες, ούτε τα μπάτζετ!
Κύπελλο Ελλάδος: μπάσκετ δεν παίζουν οι κατηγορίες, ούτε τα μπάτζετ!

Απόδραση από το Στρέφη με Κόκκαλη για το Διαγόρα, συνεχίζει το Παγκράτι, στην 4η παράταση κρίθηκε το Ανατόλια-Κόροιβος!

Κύπελλο Ελλάδος: μπάσκετ δεν παίζουν οι κατηγορίες, ούτε τα μπάτζετ, ούτε καν τα ύψη.

Στη Θεσσαλονίκη το Ανατόλια απέκλεισε (μετά το Μαρούσι, την Καστοριά) σήμερα και τον Κόροιβο Αμαλιάδας, κερδίζοντας 106-104 στην τέταρτη παράταση, βάζοντας  τους αθλητικογράφους να ψάχνουν πότε ξανακρίθηκε ματς εθνικών κατηγοριών στην 4η παράταση.

Επόμενος αντίπαλος του Ανατόλια το Παγκράτι που νίκησε εμφατικά τον Φαίακα Κέρκυρας στο κλειστό του Μετς με 88-75. Ο νικητής θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Η Καβάλα έδειξε έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στην Α2, καθώς νίκησε με άνεση τον Ιπποκράτη Κω με 90-72. Οι νησιώτες είχαν κάνει την τεράστια έκπληξη την Κυριακή με τον Ιωνικό μέσα στη Νίκαια. Ο νικητής του ματς Διαγόρας-Καβάλα θα παίξει με την ΑΕΚ στους 16 του Θεσμού.

Απόδραση από το Στρέφη με Κόκκαλη

Με σπασμένα φρένα ξαναμπήκε σε ένα ακόμη ματς ο Τρίτωνας προηγούμενος με 7-0 και 12-3 (κλέψιμο και υπέροχο κάρφωμα του Κουκουνιά στον αιφνιδιασμό), όμως ο Διαγόρας βρήκε λύσεις έξω από τα 6.75 κλείνοντας το δεκάλεπτο με το πολύ κολακευτικό 17-13.

DSC00933

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα άλλαξε άρδην: οι άμυνες ζώνης που επέλεξε αναγκαστικά λόγω φάουλ ο Τρίτωνας τιμωρήθηκαν με τρίποντα και εύκολα λέι-απ από τον Διαγόρα, ενώ επιθετικά κόλλησε η ομάδα των Σεπολίων. Η διαφορά πήγε στους 9 για να κλείσει στους 6 με υπέροχο ντράιβ και γκολ-φάουλ του Ντιμπ.

DSC00945

Πολύ όμορφο μπάσκετ και στο 3ο δεκάλεπτο με τον Τρίτωνα να προσπαθεί να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα (50-51 με τον σταθερότατο Ψαρόπουλο), αλλά τον Διαγόρα να βρίσκει λύσεις με καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και να κρατά το προβάδισμα. Πλήγμα για τον Τρίτωνα στο διάστημα αυτό το 4ο φάουλ του «πύργου» Μαλτέσιου.

DSC00938

Μεγάλη μάχη έγινε από το 33΄και μετά με τον Τρίτωνα να φτάνει σε απόσταση αναπνοής και πάλι και με ένα ξέσπασμα του Καλαντζή (τρίποντο, δίποντο στον αιφνιδιασμό και δίποντο από το φάουλ) να περνά μπροστά με 76-75.

Το φαρμακερό τρίποντο και φάουλ του Κόκκαλη όμως έδωσε μεγάλη ανάσα στον Διαγόρα που και στο 78-80 στάθηκε ψύχραιμος στις βολές και πήρε το ματς με 80-84.

DSC00939

Μια ομάδα μόνος του ο πολύπειρος Νίκος Κόκκαλης έδειξε την κλάση του όταν η μπάλα έκαιγε με αρωγούς τους Νίκου και Περσίδη.

Από την πλευρά του ο Τρίτωνας έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό ματς με 5 παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων (τον Βερτούδο να προσθέτει 5, τον Κουκουνιά 6 και τον νεαρό Δαμιανάκο ένα τρίποντο), με μόνη παραφωνία τις πολλές χαμένες βολές.

Το ματς παρακολούθησε και ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

DSC00952

Έκλεισε λοιπόν πολύ ανταγωνιστικά τις υποχρεώσεις του στο Θεσμό ο Τρίτωνας, δίνοντας 4 πολύ δυνατά ματς, τα 3 με ομάδες Α2 (και πολλαπλάσια του δικού του μπάτζετ) και όντας πλέον πανέτοιμος για το πρωτάθλημα που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή, περιμένοντας και τον Νικολακόπουλο να μπει  την ομάδα και μετά από κάποιες αγωνιστικές και τον Νίκο Κούτουλα.

ΤΡΙΤΩΝΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ 80-84

Δεκάλεπτα : 17-13, 36-42, 57-64, 80-84
Διαιτητές : Κάρδαρης-Λύρας
Τρίτωνας (Μιχελάκος) : Τσούτσος 12 (2), Ψαρόπουλος 15 (1), Καλατζής 14 (2), Ντιμπ 14 (2), Δαμιανάκος 3 (1), Μαλτέσιος 11, Κουκουνιάς 6, Βερτούδος 5 (1), Ύμερι, Σπυριδάκης
Διαγόρας Δρυοπιδέων (Σαμόλης) : Νίκου 16 (4), Νοέας 8 (1), Μάρτζος 6 (2), Κόκκαλης 25 (4), Τσιώκος 2, Μοτσενίγος 12 (1), Καρασταμάτης, Κουκάς, Κυριλής, Περσίδης 10 (1), Μαχαίρας 5

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη