• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • 5 ονόματα που δεν θα δοθούν ποτέ σε κακοκαιρία!
5 ονόματα που δεν θα δοθούν ποτέ σε κακοκαιρία!

σπάνια ονόματα, ωραιότατα, εύηχα και μοναδικά που πέφτουν στη ζήλια των Γιάννηδων, των Μήτσων, των Κωστάκηδων ή Ντίνων, των Γιώρηδων (sic) και των λοιπών κοινών.

Oνόματα ή υποκοριστικά – η χαρά του Bullying αφενός, δεν θα δοθούν ποτέ σε κακοκαιρία αφετέρου.

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να έχεις ένα κοινό όνομα. Να έχεις και κοινό επίθετο. Μόνο ο Γιώργος Παπαδόπουλος, έκανε καριέρα ως δικτάτορας κάνοντας παράλληλα πολύ “ψαρωτική” όλη την ονοματολογική οικογένεια των Γιωργοπαπαδοπουλαίων.

Υπάρχουν όμως και σπάνια ονόματα, ωραιότατα, εύηχα και μοναδικά που πέφτουν στη ζήλια των Γιάννηδων, των Μήτσων, των Κωστάκηδων ή Ντίνων, των Γιώρηδων (sic)  και των λοιπών κοινών. Ονόματα που δίνονται σε κακοκαιρίες τύπου Ξενοφών, αλλά και άλλα που δε θα δοθούν.

Λύσσανδρος: Ο Γεωργαμλής είχε και δυσεύρετο επίθετο, μαζί με τον αρχαίο Σπαρτιάτη είναι πρώτες μούρες. Ο άγνωστος Λύσσανδρος όμως, που ακούει τους συμμαθητές του να του λένε πως βλέπει άντρα και …λυσσάει, έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Όνομα για κακοκαιρία, που θα χτυπήσει μόνο τα τρία πόδια της Πελοποννήσου, που θα χτυπήσει καίρια τους είλωτες.

Ντίνος: Υποκοριστικό του αυτοκρατορικού Κωνσταντίνος, μοιάζει παράταιρο και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Σήμερα σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί εκτός από μαμάδες για τέκνα 60+. Αν δοθεί σε κακοκαιρία, δεν θα την πάρει κανείς σοβαρά. Ίσως φταίει και το μυρμήγκι Ντίνος, που με βάση το γνωστό ανέκδοτο ερωτεύτηκε την ελεφαντίνα…

-Αίας: Μετά τους “Δύο ξένους” μόνο το Αίαντας σώζεται. Το Αίας κάηκε τουλάχιστον για 3 γενιές, εκτός αν σας αρέσει ο Σώρρας “ΟΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ”. Κάνει και για κακοκαιρία με το καράβια να πηγαίνουν μόνο Σαλαμίνα. Τα γνωστά και ως παντόφλες, “βρε Αία, βρε Αία”…

Άλκης: Μια χαρά υποκοριστικό που παραπέμπει και στον ανίκητο στρατηγό Αλκιβιάδη, που έκανε μεγάλη καριέρα με μεταγραφές από την Αθήνα στη Σπάρτη και τούμπαλιν και στην Περσία μετά, αιώνες πριν την υπόθεση Μποσμάν, αλλά η προφορά με τραβηγμένο λάμδα, κάνει το εύηχο όνομα κάτι σαν την Αλίκη στο Ναυτικό. Σε κακοκαιρία αν μπει θα πρέπει να πλήττονται ταυτόχρονα η Αθήνα, η Σπάρτη και η Βαγδάτη.

Γιώργος: η πιο ύπουλη, η πιο φονική κακοκαιρία. Θα διαρκέσει 8 χρόνια και θα ξεκινήσει από τα Δωδεκάνησα, από τη Νήσο Μεγίστη, γνωστή και ως Καστελόριζο…

 

 

 


#emo attacks
  • Αυξήσεις στους μισθούς, φοροελαφρύνσεις, φοροαπαλλαγές: έχουν τα κίτρινα γιλέκα τσέπες;
  • “Ζήτω η Ελλάδα” λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι έχει μεγάλη σημασία, γιατί εδώ και καιρό δεν την έχει ανάγκη
  • Αν δεν σας βρίσκει Ελλάδα το σύστημα για το μέρισμα, δηλώστε έξαλλοι στην τοποθεσία χώρα μου
  • Δήλωση Αλέξη Κούγια, 9/12/2018, άγνωστο σε ποιους αναφέρεται: “Είμαι επιστήμονας με σύστημα αξιών, υπηρετώ την Ελληνική Δικαιοσύνη επί 45 χρόνια, δεν είμαι ούτε λαθρέμπορος πετρελαίου, ούτε λαθρέμπορος τσιγάρων, ούτε ζω από το στοίχημα.”
  • Η Ευρώπη ζει τον πυρετό των κίτρινων γιλέκων κι εμείς στο πρόγραμμά μας, ανάμεσα κίτρινα γάντια και κίτρινα ποδήλατα
  • Από το “έξω οι βάσεις του θανάτου” πήγαμε στο “έξω από την ύλη ο Παύλος Μελάς”: θα επανέλθει ως Paul Honey, ήρωας του survivor του 1904