• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • “Τρέξε, κουδούνι!”
“Τρέξε, κουδούνι!”

Καλό κουράγιο στους «χορηγούς» γονείς και κηδεμόνες.
Που η μάυρη αλήθεια είναι πως πολλοί βρίσκονται σε κόντρα ρόλο: και τι δεν θα έδιναν για να αφορά αυτούς η προστακτική: “Τρέξε, κουδούνι”..

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με καλύτερη προετοιμασία από άλλες χρονιές, όπως τουλάχιστον ομνύει το Υπουργείο.

Το σχολείο όμως πάντα  ήταν, είναι και θα είναι κάτι πολύ παραπάνω  από προγράμματα, μαθήματα, μισθούς, εκπαιδευτικές πολιτικές.

Κενά θα υπάρξουν, δυσλειτουργίες ομοίως, ασήκωτες τσάντες, βαριεστημένα πρωινά, μεσημεριανά χαμόγελα, μικρές  νίκες, ασκήσεις θάρρους, νάζια, χαζά , κλάματα και αγωνίες.

Αφορά το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της  κοινωνίας, αφορά αρχές και αξίες, αφορά την κοινωνικοποίηση των παιδιών, αφορά την πνευματική πρόοδο, έχει να σμιλέψει προσωπικότητες και να διορθώσει συμπεριφορές, αφορά εν ολίγοις το μέλλον.

Την τιμητική τους  θα έχουν όπως πάντα τα πρωτάκια, ακολουθούν οι νέοι δάσκαλοι ή καθηγητές, οι νέοι συμμαθητές.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, αλλά το διδακτικό προσωπικό είναι αυτό που έχει την πιο δύσκολη αποστολή, όπως πάντα σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που η οικονομική στενότητα  πολλών οικογενειών, δεν επιτρέπει πολλά πολλά φροντιστήρια ή κατ’ οίκον ιδιαίτερα.

Είναι μια δύσκολη, μια απαιτητική δουλειά, που χρειάζεται υπομονή και επιμονή, μεγάλες επικοινωνιακές ικανότητες και ασφαλώς μεταδοτικότητα

Με λίγα λόγια εκτός από «γράμματα», οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εμπνεύσουν, να δείξουν δρόμους  και εναλλακτικές λύσεις για το αύριο στα παιδιά, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τους γονείς θα ασχοληθούν με τα μικρά ή τα μεγάλα προβλήματα των μαθητών τους.

Το εκπαιδευτικό -και το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα δομημένα συστήματα στο νεοελληνικό κράτος- βασίζεται καταρχάς, αλλά και σε τελική ανάλυση στον πατριωτισμό των λειτουργών του.

Καλή και παραγωγική  σχολική χρονιά σε δασκάλους  και μαθητές, καλό κουράγιο στους  «χορηγούς»  γονείς και κηδεμόνες.

Που η μάυρη αλήθεια είναι πως πολλοί βρίσκονται σε κόντρα ρόλο: και τι δεν θα έδιναν για να αφορά αυτούς η προστακτική, “τρέξε, κουδούνι”..

 


#emo attacks
  • Όσο εσείς κορίτσια βγάζετε σέλφι, η άλλη στο Σουδάν παντρεύεται για 500 γελάδες, τρία ΙΧ και 10 χιλιάδες δολάρια
  • Πέφτουν οι τραπεζικές μετοχές και τώρα περιμένουμε τη σύνδεση της πτώσης με το άνοιγμα κάποιων λογαριασμών
  • “Από τους Καρπετοπανούτσους στους Πανουτσοτατσόπουλους” θα πουν όλοι οι Νικολοαλέφαντοι
  • Συνταξιούχος με κάργα μαλλί, χωρίς ούτε μία άσπρη τρίχα, διεκδικεί τα αναδρομικά για να συνεχίσει τη θεραπεία με το ελιξίριο νεότητας
  • Στο πλαίσιο της θρησκευτικής ουδετερότητας προσελήφθη ο Άγγελος Αναστασιάδης στην Εθνική
  • Ρωτάνε τον κοσμάκη που κοιτά να βγάλει το μήνα “πως βλέπετε την τάδε υποψηφιότητα, πως βλέπετε τη δείνα”