• emo.gr
  • Sport
  • Ματσάρα στο Στρέφη, αλλά θρίλερ Ντι(μ)π!
Ματσάρα στο Στρέφη, αλλά θρίλερ Ντι(μ)π!

Τρίτωνας-Παγκράτι 88-83: Η ομάδα των Σεπολίων έδειξε ξανά τα πολύ υψηλά φετινά της στάνταρντ

Ένα ματς διαφήμιση του (αθηναίκού) μπάσκετ διεξήχθη στο Στρέφη.  Τρίτωνας και Παγκράτι έδωσαν μια πραγματική μπασκετική παράσταση, μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπου εκτός από τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι είχαν την εξέδρα τους.

DSC01053

Πολύ παραγωγικές και οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, που κυριάρχησε ο πολύ γρήγορος ρυθμός και τα πολλά τρίποντα. 27-26 με τους δύο προπονητές να έχουν παράπονα από την άμυνα που έπαιζαν οι παίκτες τους. Το Παγκράτι πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και ανανεώνοντας επιθέσεις  έμεινε κοντά στο σκορ.

DSC01044

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Τρίτωνας  βελτίωσε την άμυνά του, πήρε τα ριμπάουντ, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και με σωστές επιλογές στην επίθεση πέρασε μπροστά με 44-30, δείχνοντας πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ντουμπλάρει τις νίκες του στο Πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο διάστημα αυτό ο Ντιμπ με σερί καλάθια και ο Τσούτσος με δύο τρίποντα.

DSC01061

Το Παγκράτι εκμεταλλεύτηκε τη σχετική χαλάρωση στο τελευταίο δίλεπτο του α΄ημιχρόνου και τα άστοχα σουτ του Τρίτωνα και “μάζεψε” τη διαφορά στο ημίχρονο (48-40).

Στο δεύτερο μέρος έγινε η ανατροπή με το Παγκράτι να τρέχει πολύ γρήγορα ένα εντυπωσιακό 2-11 και να περνά μπροστά με 50-51 και λίγο αργότερα με 55-59.  Στο διάστημα αυτό ο Τρίτωνας κόλλησε επιθετικά, ενώ στην άμυνα έχανε διαρκώς τα ριμπάουντ.

DSC01059

Όπως είχε συμβεί και στον περυσινό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Στρέφη, δύο εύστοχα τρίποντα του Μανόλη Καλαντζή σήμαναν την αντεπίθεση του Τρίτωνα.

Η ομάδα των Σεπολίων έδειξε τα πολύ υψηλά φετινά της στάνταρντ και μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήλεγχε και πάλι το ματς με 65-62, ενώ στο 32΄με 9 πόντους μπροστά έδειχνε ακλόνητο φαβορί. Και πράγματι ήταν.

DSC01069

Ο Ψαρόπουλος επεδίωκε τα ένα εναντίον ενός, έβαλε και ένα μεγάλο τρίποντο στο 35΄για να ανεβάζει το διαφορά στους 7 και τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με το 88-83 να έρχεται φυσιολογικά, με το Παγκράτι να μην καταφέρνει να ξαναμπεί στο ματς, καθώς δεν ανανέωνε πλέον επιθέσεις (86-80, 30 δεύτερα πριν το τέλος), να μην υπάρχει δηλαδή το σύνηθες θρίλερ στο τέλος (θυμίζουμε πέρυσι το ματς κρίθηκε στη 2η παράταση).

DSC01034

Ντιμπ και Ψαρόπουλος έβαλαν 46 πόντους ,από 23 έκαστος, ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ του ματς και αυτοί που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Τρίτωνα, ο Κουκουνιάς έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στη Β΄Εθνική, βάζοντας 14 πόντους και παίζοντας με πάθος στην άμυνα και το ριμπάουντ, Τσούτσος και Μαλτέζος έβαλαν μαζί 15 (δεν ήταν η βραδιά τους), ο Καλαντζής πέτυχε τα δύο κρίσιμα σουτ για να γυρίσει το σκορ και ο Βερτούδος πρόσθεσε ακόμη ένα μακρινό τρίποντο στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τζιβελέκας και Φωτίου σημείωσαν 17 και 20 πόντους αντίστοιχα και ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Παγκρατίου.

DSC01030

Οι ουδέτεροι λένε πως Τρίτωνας και Παγκράτι πάνε για την άνοδο, είναι όμως πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Η ουσία είναι πως και οι δυο θα πρωταγωνιστήσουν παίζοντας  μπάσκετ υψηλού ρυθμού, προσφέροντας θέαμα και ωραία μπασκετικά απογεύματα.

ΥΓ: Το κερασάκι ήταν η τούρτα που έσβησε μετά τη λήξη του ματς, μέσα στο γήπεδο, ο “πύργος” Μαλτέσιος για τα 33ά του γενέθλια!

TΡΙΤΩΝΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 88-83
Δεκάλεπτα: 27-26, 48-40, 65-62, 88-83
Τρίτωνας (Μιχελάκος): Χανιώτης, Ψαρόπουλος 23 (2), Καλαντζής 6 (2), Σπυριδάκης, Ντίμπ 23 (3), Νικολακόπουλος, Δαμιανάκος, Μαλτέσιος 9, Ζησόπουλος, Κουκουνιάς, 14, Βερτούδος 5 (1), Τσούτσος 6 (2).
Παγκράτι (Λιόγας): Τζιβελέκας 17 (2), Μαγιντόμπε 7 (1), Κούτρας 2, Κατωπόδης, Λυτόπουλος 4, Φωτίου 20 (3), Τζάτζας 6, Δερμιτζάκης 10 (2), Δόξας 2, Ροδοστόγλου 2, Μπένος 13, Αρμάος.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη