• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Ο ηγέτης που έγινε πλασιέ και τελικά πράκτορας
Ο ηγέτης που έγινε πλασιέ και τελικά πράκτορας

Τύπος δήθεν σκληρός, αδυσώπητος, αλλά κατά βάθος τρελός παρτάκιας. Ίσως και λίγο «νούλα». Με την έννοια του άψυχου, του ανθρώπου που δεν παθιάζεται και δεν ασχολείται με κάτι πέρα από τον εαυτό του. Ένα τεράστιο, αδιαπέραστο εγώ, τον οποίο οι λοιποί εννοείται πως οφείλουν να υπηρετούν.

Από το σχολείο είχαν φανεί οι ηγετικές του ικανότητες. Πρώτος στα αθλήματα, στα μαθήματα και στις κοριτσίστικες καρδιές.

Τύπος δήθεν σκληρός, αδυσώπητος, αλλά κατά βάθος τρελός παρτάκιας. Ίσως και λίγο «νούλα». Με την έννοια του άψυχου, του ανθρώπου που δεν παθιάζεται και δεν ασχολείται με κάτι πέρα  από τον εαυτό του. Ένα τεράστιο, αδιαπέραστο εγώ, τον οποίο οι λοιποί εννοείται πως οφείλουν να υπηρετούν.

Μπήκε στη Σχολή Ικάρων από τους πρώτους. Έφυγε κι από τους πρώτους. Όσοι τον ήξεραν από την καλή και από την ανάποδη, έλεγαν πως μάσησε με την πειθαρχία και τα καψόνια.

Κάτι ακούστηκε πως του γυάλισε ένα ρολόι συναδέλφου και το ψείρισε, αλλά μάλλον ήταν κακεντρέχεια.

Γόνος μεσοαστικής οικογένειας με ρετιρέ, έφυγε τον επόμενο Σεπτέμβριο για τα Λόντρα (Λονδίνο) αφού γεύτηκε τις χαρές  του κοπροσκυλιάσματος στα καφέ της Φωκίωνος Νέγρη και στα μπαρ στις παρόδους της.

Κάπου εκεί χάνουμε τον ήρωά μας για μια δεκαετία περίπου. Δεν πήρε κανένα πτυχίο, πήγε φαντάρος και μετά στρώθηκε στην οικογενειακή βιοτεχνία.

Καθότι μοναχογιός θα αναλάβει τα ηνία της άμεσα και απόλυτα μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατρός.

Είναι σκάρτα τριάντα, όταν θα έχει την επιχείρηση έτοιμη για φούντο. Ο γάμος του με μια κόρη δικηγόρου, θα αναβάλλει το κλείσιμο για κάποια χρόνια, μέχρι αυτή να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι, κλείνοντας τις κάνουλες τροφοδοσίας ρευστότητας.

Διότι λησμονήσαμε να πούμε πως ο κύριος έχει κάποιες αδυναμίες: του αρέσουν τα μπουζούκια, παθιάζεται με τα χαρτιά, λατρεύει και τον Ιππόδρομο στο Δέλτα του Φαλήρου

Όλα αυτά είναι κάπως ακριβά σπορ ακόμη και στις εποχές της πρώτης λιτότητας του Ανδρέα.

Λύσεις πάντα υπάρχουν: κάποιες σιτεμένες κυρίες γνωστές για τη φιλανθρωπία τους τον χαρτζιλικώνουν γερά. Η παρέα ενός όμορφου 35άρη τις ανεβάζει και δεν φείδονται χρημάτων.

fake-cc-1-700x465-800x445

Αυτός δηλώνει επισήμως πλασιέ. Πουλάει εγκυκλοπαίδειες και βιβλία φιλοσοφικά, πολιτικά, κοινωνικά: είναι τόσο καλός στο να προωθεί τις ιδέες άλλων, σε βαθμό που (τις) ξεπουλά και συμπληρώνει το βασικό του εισόδημα με καλά ποσοστά από τα βιβλία.

Η δεκαετία του ΄90 προσφέρει πολλές ευκαιρίες για λαμογιές και ο ήρωάς μας θα βρεθεί πίσω από αρκετές, όντας αρκετά πονηρός για να βγάζει τον επιούσιο χωρίς να ρισκάρει επικίνδυνα.

Θα ζήσει μέσα στη χλιδή για καμιά δεκαετία. Σκάφη, Καγιέν, θα γίνει και Πρόεδρος στην ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο μικρός.

Είναι αυτό που ήθελε πάντα: ηγέτης, αρχηγός, δακτυλοδεικτούμενος (καμία φορά και με το μεσαίο)

Θα ηδονίζεται με το «Προεδράρα» και θα χώνει λεφτά με ουρά. Έχοντας σχέδιο να βγάλει πολλαπλάσια, μέχρι που άρχισαν να σκάνε οι πρώτες επιταγές του.

Θα παλέψει κανά δυο χρόνια να την ξαναβγάλει καθαρή, αλλά κάπου η τύχη ακολουθεί τα “πεταμένα λεφτά”  και τον εγκαταλείπει. ‘Δάγκωσε’ πολλούς σε αυτό το διάστημα, αλλά τον κυνηγούσαν και οι προηγούμενοι.

Η αυτοσχέδια αυτοκρατορία του θα πέσει χωρίς πολύ θόρυβο, μιας και μόλις είχαμε μπει στο Πρώτο Μνημόνιο και όλοι έτρεχαν και σε κανέναν τα λεφτά δεν έφταναν.

Την τελευταία φορά που είδα τον Τριαντάφυλλο (παρατσούκλι από την εποχή της νεότητας και της πόκας) πριν από τρία (ή μήπως τέσσερα χρόνια) ήταν κουστουμαρισμένος και με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Μου έδωσε την κάρτα του: ήταν πια ασφαλιστικός πράκτορας. Και ξανά προς τη δόξα τραβά, μου είπε με τη σοβαροφάνεια που πάντα τον διέκρινε.

Σε εταιρεία άλλου ασφαλώς,που τον προσέλαβε για να εκμεταλλευτεί τις πολλές γνωριμίες του.

Και γιατί κάθομαι και σας τα λέω όλα αυτά;

Διότι δεν είναι ο μόνος παρτάκιας εγωπαθής και στην τελική λαμόγιο που κυκλοφορεί στην πιάτσα, σε κάθε επίπεδο.

Θα τολμούσα να πω πως ο Τριαντάφυλλος είναι σχεδόν αγνός. Περίπου ιδεολόγος…


Trusty.gr
#emo attacks
  • Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα, το Καστελόριζο θα ανήκει στην Ερυθρά Θάλασα
  • Είναι κανόνας πως οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του συστήματος, βασικά χρωστούν στο Δημόσιο
  • Συνελήφθη η 90χρονη γιαγιά που μας οδήγησε στα Μνημόνια
  • Η χειρομβοβίδα τι εθνικότητας είναι είπαμε;