• emo.gr
  • emollient
  • Black Friday VS Thanksgiving day
Black Friday VS Thanksgiving day

Την Πέμπτη είναι η ημέρα των Ευχαριστιών, την Παρασκευή η μέρα των πιστωτικών καρτών.
Το απόλυτο πνεύμα της ημέρας είναι ο τύπος που με χίλιες στερήσεις αγοράζει άι-φον, το βάζει στην κωλότσεπη, γλιστρά, ακούει ένα “κρακ” και παρακαλά το Θεό να είναι κόκαλο…

Ναι, να κινηθεί η αγορά, αλλά είναι τόσο αμερικανιά ο Θεσμός, που ευτυχώς που υπάρχει το ελληνικό δαιμόνιο και την κάνει πανηγύρι.

Ναι, κύριοι και κυρίες επί των τιμών, αγαπητοί μοσχαναθρεμμένοι με λαχανικά και κοτόπουλο στο βαζάκι, μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ και γρανίτα φράουλα, Black Friday είχαμε και στο χωριό μας και μάλιστα κάθε τρεις και λίγο.

Ήταν οι πλανόδιοι που παρότι “αλμυροί” στις τιμές σαν μπακαλιάροι πριν το ξαλμύρισμα, είχαν και κάποια προϊόντα πολύ φθηνά, άγνωστο αν ήταν οι κράχτες ή αν τα είχαν προμηθευτεί κοψοχρονιά.

Ήταν οι νοικοκυρές που είχαν πλήρως εμπεδώσει την έννοια του value for money.

Χωρίς πιστωτικές, καταναλωτικά δάνεια και χωρίς επίπλαστες ανάγκες, έπρεπε να τη βγάλουν με αυτά που είχαν. Λίγα ή πολλά, ελάχιστα ή και τίποτα.

Πάνε αυτά τα χρόνια,  σύμφωνοι. Ήλθε ο εκσυγχρονισμός, το πάρτι του Χρηματιστηρίου και το άλλο στις 7 του Μάρτη.

Κάναμε σύγχρονους δρόμους για να πηγαίνουμε από τις παλιές Εθνικές γιατί τα διόδια είναι ακριβά, να σκοτωνόμαστε άνετα, να καιγόμαστε και να πνιγόμαστε, φτιάξαμε αεροδρόμια, κινέζικα λιμάνια, Μέγαρα Μουσικής, πήραμε αμάξια που καίνε πετρέλαιο και στο σπίτι καίμε στο τζάκι μαζί με τα κανονικά ξύλα και το παλιό ξύλινο δάπεδο που ανακαινίσαμε πριν τους Ολυμπιακούς, το καλοκαίρι του Εuro…

Πάντως τα τότε “Αθηνάκια” που πηγαίναμε στα χωριά κατά τις διακοπές  είμασταν “άνθρωποι των σπηλαίων” σε σύγκριση με τα σημερινά παιδιά της επαρχίας, που σήμερα διεκδικούν ισότιμα το αναφαίρετο δικαίωμα στη Black Friday και σε όποια “μόδα” έρχεται από το κλεινόν άστυ.

Διότι βασικά Black Friday είναι το γραφείο τελετών που κάνει 80% (και είναι το μόνο μαγαζί που δεν κατηγορεί ποτέ τους πελάτες για τη μη προσέλευση, τους δίνει πίστωση χρόνου).

Eίναι της επαρχίας τα παρακμιακά μπαρ με κονσομασιόν και τον διακριτικό τίτλο “Black cat”.

Το απόλυτο πνεύμα της ημέρας είναι όμως ο τύπος που με χίλιες στερήσεις αγοράζει άι-φον, το βάζει στην κωλότσεπη, γλιστρά, ακούει ένα “κρακ” και παρακαλά το Θεό να είναι κόκαλο…

Black Friday θα είναι αν ο Ολυμπιακός χάσει από Μπάγερν και Ρεάλ για την Ευρωλίγκα. Θα βγει να πάρει οτιδήποτε κυκλοφορεί σε παίκτη ψηλό, κοντό, θεόμουρλο και θεωρητικά μπορεί να τον βοηθήσει σε τιμές που θα μοιάζουν λογικές, αλλά δεν θα είναι.

Πολύς λόγος γίνεται για Black Friday, αλλά εμείς την κάναμε εβδομάδα.

Δευτέρα απόγευμα σε κατάστημα ηλεκτρικών και γινόταν πανικός λες και τα έδιναν δωρεάν. Την ακριβώς προηγούμενη Δευτέρα, βάραγαν κάτι μύγες που έσκασαν φτερό μέσα στον Νοέμβρη.

Από κατανάλωση σκίζουμε, θα γίνουν ασήκωτες πάλι οι πιστωτικές, με τη thanksgiving day κανείς.

Ίσως γιατί δεν έχουμε αγροτική παραγωγή, ίσως γιατί κανείς/καμία δεν μπαίνει στον κόπο να ετοιμάσει τραπέζι, ίσως γιατί θα είμαστε οσονούπω κράτος “θρησκευτικά ουδέτερο”.

Αν οι εορτασμοί της ημέρας απέφεραν ψήφους, τα κόμματα θα είχαν πέσει με τα μούτρα και θα μας έκαναν ενδελεχή ανάλυση και του θενκς και του γκίβινγκ και του ντέι.

Συνοψίζουμε λοιπόν: την Πέμπτη είναι η ημέρα των Ευχαριστιών, την Παρασκευή η μέρα των πιστωτικών καρτών.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής