• emo.gr
  • Emotions
  • Raymond Chow: ο παραγωγός που κατηγορήθηκε για το θάνατο του Μπρους Λι
Raymond Chow: ο παραγωγός που κατηγορήθηκε για το θάνατο του Μπρους Λι

Το βασικό σενάριο συνωμοσίας λέει πως ο Chow επιθυμούσε το θάνατο του Bruce επειδή…

Στις 2 Νοεμβρίου είχαμε την απώλεια του παραγωγού ταινιών, Raymond Chow. Και ενώ οι περισσότεροι αγνοούν το όνομά του, είναι σχεδόν αδύνατο να αγνοούν διάσημους αστέρες της Ανατολής, όπως τον Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li. Ο Raymond Chow   είναι ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε αυτούς τους αστέρες να λάμψουν στη μεγάλη οθόνη, είναι εκείνος ο οποίος πρώτος τους ξεχώρισε για το ταλέντο τους.

Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1927 και σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Saint John’s της Σανγκάης, ενώ παράλληλα ασχολούταν και με τις πολεμικές τέχνες.

Η μεγάλη στιγμή στη ζωή του ήρθε όταν ηγήθηκε στους Shaw Brothers, την μεγαλύτερη κινηματογραφική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ από το 1958 μέχρι το 1970.

Η κορυφαία στιγμή στη ζωή του ήταν αδιαμφισβήτητα, η γνωριμία του με τον Bruce Lee και η συνεργασία τους η οποία χάρισε στο σινεμά των πολεμικών τεχνών τις ίσως σημαντικότερες ταινίες του, όπως το The big boss, Fist of fury, Enter the dragon και το ημιτελές Game of Death.

Το όνομα του ίδιου μάλιστα συνδέθηκε και με τον ίδιο τον τραγικό θάνατο του Bruce Lee στις 20 Ιουλίου του 1973 στο απόγειο της δόξας του και κάτω υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Ο Chow ακόμα και σήμερα αναφέρεται ως υπαίτιος για τον τραγικό χαμό του Bruce  από διάφορα σενάρια συνωμοσίας, δεδομένου ότι ο Bruce άφησε την τελευταία του πνοή την ημέρα που είχαν ορίσει συνάντηση.

Το βασικό σενάριο συνωμοσίας λέει πως ο Chow επιθυμούσε το θάνατο του Bruce επειδή εκείνος σκόπευε να ιδρύσει δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών αλλά και επειδή θεωρούσε πως ο θάνατος θα τον έκανε θρύλο και θα αύξανε τη δημοτικότητα των ταινιών του παγκοσμίως.

Κανένα από αυτά τα σενάρια δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Απλώς αποτελούν μία από τις πολλές εικασίες με τις οποίες προσπάθησαν να εξηγήσουν τον τραγικό θάνατο του μεγάλου αστέρα πολεμικών τεχνών.

Ο Chow άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Νοεμβρίου σε ηλικία 91 ετών. Άφησε πίσω του τη δημιουργία της βιομηχανίας των μεγάλων Ασιατών αστέρων οι οποίοι μας χάρισαν άφθονες και απίστευτες στιγμές δράσης.


#emo attacks
  • Όσο εσείς κορίτσια βγάζετε σέλφι, η άλλη στο Σουδάν παντρεύεται για 500 γελάδες, τρία ΙΧ και 10 χιλιάδες δολάρια
  • Πέφτουν οι τραπεζικές μετοχές και τώρα περιμένουμε τη σύνδεση της πτώσης με το άνοιγμα κάποιων λογαριασμών
  • “Από τους Καρπετοπανούτσους στους Πανουτσοτατσόπουλους” θα πουν όλοι οι Νικολοαλέφαντοι
  • Συνταξιούχος με κάργα μαλλί, χωρίς ούτε μία άσπρη τρίχα, διεκδικεί τα αναδρομικά για να συνεχίσει τη θεραπεία με το ελιξίριο νεότητας
  • Στο πλαίσιο της θρησκευτικής ουδετερότητας προσελήφθη ο Άγγελος Αναστασιάδης στην Εθνική
  • Ρωτάνε τον κοσμάκη που κοιτά να βγάλει το μήνα “πως βλέπετε την τάδε υποψηφιότητα, πως βλέπετε τη δείνα”