• emo.gr
  • Emotions
  • Οι χωρισμένοι (δεν) γιορτάζουν (ποτέ) ;
Οι χωρισμένοι (δεν) γιορτάζουν (ποτέ) ;

Ακόμα και αν ένας δεσμός ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές, αυτό δε σημαίνει πως και η πορεία του θα είναι εξίσου ιδανική.

Όλοι οι άνθρωποι –ή μάλλον οι περισσότεροι – θυμούνται έστω και έναν επώδυνο χωρισμό στη ζωή τους.

Κανένας άνθρωπος δεν ερωτεύεται με σκοπό να χωρίσει, αλλά πάντοτε ο χωρισμός καραδοκεί ως μία ισχυρή πιθανότητα με την έναρξη μίας ρομαντικής σχέσης.

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα το οποίο μας κάνει να πετάμε στα σύννεφα, ωθώντας μας να εξιδανικεύσουμε το έτερο πρόσωπο.

Αν και ο άνθρωπος έχει προοδεύσει, ακόμα υπάρχουν μέσα του ένστικτα από τα αρχικά στάδια της εξέλιξής του.

Ένα από αυτά είναι και ο έντονος έρωτας που αισθάνεται ο άνθρωπος τους πρώτους έξι μήνες με τη γνωστή λαχτάρα και ενθουσιασμό που τον πλημμυρίζει.

Αυτό από την Επιστήμη εξηγείται ως ένα έντονο συναίσθημα το οποίο διευκολύνει την αναπαραγωγή.

Μετά το πέρας των έξι μηνών, συνήθως ο έρωτας αρχίζει να μπαίνει σε καλούπια  και να ισορροπεί περισσότερο με τη λογική.

Ακόμα και αν ένας δεσμός ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές, αυτό δε σημαίνει πως και η πορεία του θα είναι εξίσου ιδανική.

Και αυτό διότι μέσα στην πορεία διαπιστώνεις έμπρακτα όλα τα ελαττώματα του άλλου, έρχεσαι αντιμέτωπος με τον δικό σου εαυτό και τα θέλω του, αλλάζουν οι συνθήκες και η ίδια η ζωή, η οποία δε μοιάζει με τα αρχικά στάδια.

Οι άνθρωποι επιλέγουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους για πολλούς και διάφορους λόγους: οι λόγοι αυτοί περιλαμβάνουν ασυμφωνίες, εξαπάτηση, οικονομικές διαφορές, απιστία, έλξη για άλλο πρόσωπο, παρεμβάσεις τρίτων προσώπων, επαγγελματικοί λόγοι και διάφορες άλλες αιτίες.

Πάντοτε ένας χωρισμός είναι μία συναισθηματική πληγή, διότι αποχωρίζεσαι ένα πρόσωπο με το οποίο μοιράστηκες συναισθήματα, μία σχέση αγάπης και ενδιαφέροντος.

Ο χωρισμένος/η περνάει ένα στάδιο πένθους το οποίο περιλαμβάνει πολλά και διάφορα συναισθήματα, μέχρι να έρθει το τελικό στάδιο της αποδοχής και του συμβιβασμού σε μία καινούργια πραγματικότητα.

Κάθε χωρισμός ίσως να είναι η ευκαιρία για μία καινούργια αρχή. Ας μη βυθιζόμαστε στη θλίψη, ας αφήσουμε την ψυχή μας να διαπιστώσει και τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στη ζωή μας και να αντιληφθούμε πως «κάθε εμπόδιο για καλό»..  Ίσως χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να το διαπιστώσουμε, αλλά θα το νοιώσουμε και εμείς οι ίδιοι.

Η αρχή και το τέλος συνυπάρχουν μέσα στη ζωή με αξιοζήλευτη νομοτέλεια και ισορροπία.

Ας δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και χώρο για το καινούργιο στη ζωή μας που θα έρθει.

Οι χωρισμένοι (δεν) γιορτάζουν (ποτέ)…

 

 

 


#emo attacks
  • Αν δεν σας βρίσκει Ελλάδα το σύστημα για το μέρισμα, δηλώστε έξαλλοι στην τοποθεσία χώρα μου
  • Δήλωση Αλέξη Κούγια, 9/12/2018, άγνωστο σε ποιους αναφέρεται: “Είμαι επιστήμονας με σύστημα αξιών, υπηρετώ την Ελληνική Δικαιοσύνη επί 45 χρόνια, δεν είμαι ούτε λαθρέμπορος πετρελαίου, ούτε λαθρέμπορος τσιγάρων, ούτε ζω από το στοίχημα.”
  • Η Ευρώπη ζει τον πυρετό των κίτρινων γιλέκων κι εμείς στο πρόγραμμά μας, ανάμεσα κίτρινα γάντια και κίτρινα ποδήλατα
  • Από το “έξω οι βάσεις του θανάτου” πήγαμε στο “έξω από την ύλη ο Παύλος Μελάς”: θα επανέλθει ως Paul Honey, ήρωας του survivor του 1904
  • Η αγορά προεξοφλεί πως μετά την αποφυλάκιση του ο Ριχάρδος θα αγοράζει τα χρυσαφικά σε τιμή αμμοχάλικου
  • -Έρχονται οι Θεσμοί 21 Ιανουαρίου, κατάλαβες; -Ναι, είναι Υδροχόοι