• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Τρίτη και 13; Έχουμε περάσει Μνημόνια εμείς!
Τρίτη και 13; Έχουμε περάσει Μνημόνια εμείς!

η εκδίκηση των παιδιών που μεγάλωσαν με γονείς που πέρασαν Κατοχή και Εμφύλιο

Τρίτη και 13 σου λέει. Ναι, είδαμε κι όταν έπεσε Πέμπτη τι έγινε.

Ούτε και οι μαύρες γάτες μας τρομάζουν: έχουμε περάσει Μνημόνια εμείς!

Είναι η εκδίκηση των παιδιών που μεγάλωσαν με γονείς που πέρασαν Κατοχή και Εμφύλιο, άσχετα αν πολλές φορές ήταν νήπια, οπότε θυμούνται απλά τις διηγήσεις των μεγαλυτέρων.

Είναι σαν να μας πει σε είκοσι χρόνια γεννηθείς/θείσα το 2015 πως πέρασε capital controls και ξεροστάλιαζε στις ουρές για το 60άρικο.

Όσοι πέρασαν τους πολέμους, τους πέρασαν, άλλοι έγιναν σοφοί, άλλοι δολοφόνοι, εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε ποιος είναι ο Μεγάλος Πόλεμος και ποιος ο Δεύτερος Παγκόσμιος. Τότε, ποιος είναι ο πρώτος;

Όλοι ξέρουμε ανθρώπους που μπορούν να  κάνουν ανάλυση των ρευμάτων της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας του Μεσοπολέμου (λογικά είναι το διάστημα μεταξύ 1821 και 1940, όρκο δεν παίρνουμε) και να είναι μια χαρά αποτυχημένοι, λούμπεν επί το λαϊκότερον, λούζερ αγγλιστί.

Κι άλλους που το μόνο που έμαθαν στην τελική, είναι τι να μην κάνουν για να μην πάνε φυλακή, μαζί με το δρόμο για το σπίτι το βράδυ και είναι κοινωνικά πετυχημένοι.

Και μιας και πέτυχαν θα κατέλθουν και υποψήφιοι σύμβουλοι στις αυτοδιοικητικές. Δημοτικοί, διαμερισματικοί, ταλιμπανικοί, πατριαρχικοί, φιλελεύθεροι, κοινωνιστές, κομμουνιστές, αναθεωρητές. Για όλα τα γούστα θα έχουν τα ψηφοδέλτια.

“Αγάπη μόνο” όμως, πρέπει να δώσουμε και σε όσους βλέπουν για ακόμη μία (65η φορά τα τελευταία χρόνια) κοινωνική αναταραχή και ίσως επανάσταση.

Γιατί κανείς δεν τους λέει πως η μία κεντρική βαλβίδα ασφαλείας είναι η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό  που δεν βλέπουν καμία ελπίδα με καμία Κυβέρνηση και μπήκαν στο πρώτο αεροπλάνο και έφυγαν.

Η εφεδρική βαλβίδα είναι οι γενικές εκλογές.

Διότι όλα θα αλλάξουν από τον επόμενο σωτήρα, γιατί ο προηγούμενος ήταν απλά Σωτήρης και παρακούσαμε.

Πάλι η ελπίδα, η μείωση της ανεργίας, η αντιστροφή του brain drain, η μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η Ελλάς ενεργειακός κόμβος, πετρέλαια, φυσικά αέρια, η χώρα ο απόλυτος τουριστικός και ξανά τραπεζικός προορισμός, το ανερχόμενο διαμετακομιστικό (ωραία λέξη) κέντρο, ο φορέας της αρχαίας κληρονομιάς, των μεσαιωνικών βυζαντινισμών και των νεοελληνικών εξυπνακισμών.

Από το όραμα να αλλάξουμε την Ευρώπη, βρεθήκαμε στο «όνειρο» να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Και συνταξιούχος στο δρόμο, με κάργα μαλλί και ούτε μια άσπρη τρίχα, να διεκδικεί τα αναδρομικά για να συνεχίσει τη θεραπεία με το ελιξίριο της νεότητας.

Δεν φταίει η Τρίτη και 13.

Είμαστε εμφανώς ματιασμένοι και θέλουμε ένα θρησκευτικά «ουδέτερο» ξεμάτιασμα.

Γιατί και οι αρχαίοι Θεοί και οι Απόστολοι ήταν 12.

Στο 13, στη λήγουσα και παίζοντας με κίτρινη κάρτα πάντα την πατάγαμε.

Καμιά φορά και στην παραλήγουσα.

Τώρα που σπάσαμε και τον τσαμπουκά του Μαραθωνίου όλα θα πάνε καλύτερα.

Κι αν δεν ήταν UFO αυτό που είδαν οι πιλότοι στην Ιρλανδία, να τους στείλουμε, μιας και έχουμε απόθεμα.

Άλλη μια Τρίτη και 13 φεύγει με τετάρτη ταχύτητα.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη