• emo.gr
  • Sport
  • Μπάσκετ
  • Β΄Εθνική: Μπλε άγκυρα στη Χριστουγεννιάτικη κορυφή
Β΄Εθνική: Μπλε άγκυρα στη Χριστουγεννιάτικη κορυφή

Οι τρεις μάγοι του Τρίτωνα!

Τρομερές εκπλήξεις στο φινάλε του 2018 στο εξαιρετικά αμφίρροπο Πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Β΄ Εθνικής.

Μόνο ο Τρίτωνας και ο Γλαύκος υπερασπίστηκαν τις έδρες τους και μάλιστα εμφατικά, σε μια αγωνιστική που είχε έξι διπλά!

Ο Τρίτωνας κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, νίκησε άνετα τον Οίακα και έπιασε κορυφή, ισοβαθμώντας με την ομάδα του Ναυπλίου και τη Δάφνη Δαφνίου που έπεσε θύμα έκπληξης, χάνοντας από τον Μανδραϊκό, για τον οποίο γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως η θέση του είναι πλασματική.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη συνιστά η ήττα του Παγκρατίου στην Πάτρα από τον Γλαύκο και το κοντέρ τερμάτισε με το απίθανο και άνετο διπλό της Ένωσης Ιλίου μέσα στην Πεντέλη!

Σε πιο νορμάλ αλλά και πάλι όχι αναμενόμενα αποτελέσματα ο Δούκας πέρασε από την Ερυθραία, η Ελευσίνα από τη Βούλα και η Κόρινθος από την Καλλιθέα, νικώντας τον Έσπερο.

Οι τρεις μάγοι του Τρίτωνα!

Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος με 23 πόντους, ο Γιάννης Ντιμπ με 21 και ο Μανόλης Καλανζής με 14, δεν οδήγησαν απλά τον Τρίτωνα στη μεγάλη νίκη, έκρυψαν τη μπάλα στον αιφνιδιασμό αλλά και βάζοντας μεγάλα σουτ έξω από τα 6,75.

Σήμερα έπαιξαν και για αρκετά λεπτά μαζί και οι 3 δίνοντας το απόλυτο πλεονέκτημα στην ομάδα τους.

20181223_182015

Όταν ο Οίακας πήγε να μαζέψει τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ο Ντιμπ που με δύο κολλητά τρίποντα πήγε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 10  (+5 στο ημίχρονο για την ομάδα του).

20181223_184604

Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος πήρε τα ντράιβ και τα σουτ (3 τρίποντα) στο τρίτο δεκάλεπτο, οδηγώντας τη διαφορά στο +18 με ένα προσωπικό σόου και την τρομερή έκρηξη που διαθέτει στο πρώτο βήμα.

20181223_181812

Ο Καλαντζής ψύχραιμος και με πολλές παραστάσεις πια, βρήκε τις λύσεις όταν ο Οίακας προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο (μέγιστη διαφορά στο +25 με ένα  7-0 στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου με δύο τρίποντα Νικολακόπουλου και Καλαντζή και μία βολή του Ντιμπ)

Μεγάλο ματς και από τους Μαλτέσιο και Κουκουνιά που κέρδισαν πολλές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ μαζί προσέθεσαν άλλους 20 πόντους

Όλα όμως ξεκίνησαν από τη διάθεση και την ενέργεια στην άμυνα. Ο κόουτς Μιχελάκος έκλεισε καλά τα μεγάλα ατού των αντιπάλων, Πελεκάνο και Κουμπούρα με αποτέλεσμα ο Οίακας να έχει βάλει μόνο 20 πόντους σε 15 και πλέον λεπτά αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο τρίτο δεκάλεπτο να μη βρίσκει λύσεις (41 πόντοι στο 30΄) και ουσιαστικά να χάνει νωρίς κάθε ελπίδα για τη διεκδίκηση της νίκης.

20181223_184755

Ο κόουτς Κουλουριώτης μετά το καταστροφικό για το Ναύπλιο 3ο δεκάλεπτο, έβαλε κοντά σχήματα στο παρκέ (με τον Πελεκάνο στο 4 και στο τέλος και στο 5) πίεσε σε όλο το γήπεδο, έκλεψε τρεις μπάλες, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν η διαφορά να πέσει στους 12 πόντους.

20181223_184349

(τα μέλη της διοικήσεως του Τρίτωνος, κύριοι Στέλιος Λούπας και Αντώνης Σελεμενάκης περιχαρείς δια την πολύτιμον νίκην σε ένα κατάμεστο γήπεδο)

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη