• emo.gr
  • Sport
  • Στη 2η παράταση και με τα “δεύτερα”!
Στη 2η παράταση και με τα “δεύτερα”!

Για 39 λεπτά καθαρά πίσω στο σκορ κι όμως νίκησε!

Η ρώσικη ρουλέτα στο φετινό Πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής μόλις ξεκίνησε. Ο Γλαύκος γκρέμισε από την κορυφή τον Δούκα, με αποτέλεσμα η Δάφνη Δαφνίου που πέρασε από το Ίλιον να μείνει μόνη πρώτη με ρεκόρ 7-1. Αλώβητη έμεινε η Πεντέλη καθώς πέρασε από το Σαλούν, ενώ άνετο διπλό πέτυχε το Παγκράτι στην Ελευσίνα.

Η Κόρινθος νίκησε τον Πρωτέα εντός, ο Οίαξ την Ερυθραία και η Μάνδρα τον Κρόνο, αλλά η ομορφιά του μπάσκετ σε όλο της το μεγαλείο φανερώθηκε στο Στρέφη.

20181202_173234

Το ματς της ημέρας

Δύο ιστορικές ομάδες της Αθήνας, Τρίτωνας και Έσπερος είχαν ραντεβού σε ένα ντέρμπι από τα παλιά.

Ο Έσπερος επικράτησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο: με έξυπνα plays στα τρωτά σημεία του Τρίτωνα και άμυνα εξαιρετική πάνω στα επιθετικά όπλα του.

Η ομάδα της Καλλιθέας κυριάρχησε και έχτισε διαφορά 9 πόντων στο ημίχρονο (34-45), αποτέλεσμα του εξαιρετικού σκάουτινγκ, που φάνηκε πως είχε κάνει ο κόουτς Αντώνης Μάντζαρης.

Ο κόουτς Μιχελάκος στις αρχές του β΄ ημιχρόνου προσπάθησε με κοντά σχήματα (στο 4 τον Ψαρόπουλο) και πίεση σε όλο το γήπεδο να γυρίσει το ματς, αλλά το -4 ξαναγινόταν -8 και -9 από τον Έσπερο που έδειχνε αποφασισμένος να φύγει με το διπλό από τα Εξάρχεια.

20181202_181718

Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας με αναγκαστικό αλλά ορθολογικό σχήμα Καλαντζής-Βερτούδος-Νικολακόπουλος-Τσούτσος-Κουκουνιάς (σάλπισε την  αντεπίθεση με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό) ο Τρίτωνας έβγαλε τρομερές άμυνες και έτσι όχι μόνο πλησίασε στο καλάθι με τρίποντο του Βερτούδου (72-74) αλλά πέρασε και με 3 πόντους με τεράστιο τρίποντο του Τσούτσου (1:12 πριν το τέλος) και φόλοου κάρφωμα του Κουκουνιά στην επόμενη φάση (στα 45 δευτ.) και το 72-74 έγινε 77-74!

Ο Έσπερος έκανε φάουλ να σταματήσει το χρόνο και ποντάροντας στην αστοχία των βολών: με το σκορ στο 79-77 πήρε φάουλ στο κέντρο και με 2 εύστοχες βολές έστειλε το ματς στην παράταση καθώς στα 2,3 δευτερ. χωρίς τάιμ άουτ για επαναφορά από το κέντρο ο Καλαντζής έκανε σουτ πίσω από τη σέντρα.

Και στην παράταση είχε το πάνω χέρι ο Τρίτωνας ο Έσπερος πήγε πάλι το ματς στις βολές, ισοφάρισε σε 89-89 και τα 15,4 δευτ. που απέμειναν ο Βερτούδος (που έκανε ένα καταπληκτικό ματς σε άμυνα και επίθεση με 23 πόντους και 6 τρίποντα) αστόχησε σε σουτ σχεδόν με τη λήξη.

Δεύτερη παράταση, μοιραία το βασικό ρόλο έπαιξαν οι «άκρες» των πάγκων με τον Τρίτωνα να βρίσκει πρωταγωνιστές στο πρόσωπο του Δαμιανάκου (ένα καθοριστικό καλάθι από κλέψιμο), του Σπυριδάκη και του Νικολακόπουλου που με παθιασμένη άμυνα και σωστές επιθέσεις έφεραν το ματς στο 98-94.

Ο Καλαντζής (ακόμη μία ηγετική εμφάνιση) με τρίποντο-κερασάκι στην τούρτα μιας τεράστιας νίκης έγραψε το 101-94, με το σκορ να κλείνει στο 102-97, μετά από ένα συγκλονιστικό, αμφίρροπο και άγριας ομορφιάς παιχνίδι, που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους μπασκετικούς φιλάθλους που επέλεξαν να αψηφήσουν το κρύο και να ανέβουν στο Στρέφη.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη