• emo.gr
  • Sport
  • Β΄Εθνική στο τέλος του α΄γύρου
Β΄Εθνική στο τέλος του α΄γύρου

Πρωτοπόρος η Δάφνη , 3K στο Στρέφη

Λήξη πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Β Έθνικής. Η Δάφνη Δαφνίου πήρε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, κερδίζοντας και τον ΚΑΟΚ και τερματίζοντας με ρεκόρ 12-3.

Ο Τρίτωνας ακολουθεί με 11-4, μαζί με το Παγκράτι που πέτυχε το μοναδικό διπλό της ημέρας στο Μπραχάμι επί του ουραγού Κρόνου.

Ο Οίακας βρίσκεται στην τέταρτη θέση, νικώντας τον Παπάγου στο πιο θεαματικό ματς της αγωνιστικής: ο Πελεκάνος με 34 πόντους και 7 τρίποντα κυριάρχησε, παρά τους 36 πόντους με 2 τρίποντα του αειθαλή Τόλη  Κουτρούλια.

Ισόβαθμος του Οίακα ο Δούκας που έχασε μέσα στη Μάνδρα από τον Μανδραϊκό, που μετά την αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία έχει πάρει κάποια μεγάλα αποτέλέσματα.

Ο Πρωτέας Βούλας νίκησε την Πεντέλη, ο Έσπερος την Ένωση Ιλίου και η Ερυθραία τον Γλαύκο, σε μια αγωνιστική που μίλησε η έδρα στα 7 από τα 8 ματς.

3Κ στο Στρέφη: Καλαντζής, Κουκουνιάς, Κούτουλας, 

Κλειστό παιχνίδι έγινε στο κλειστό του Στρέφη με πολύ δυνατές άμυνες. Η Ελευσίνα εγκλώβισε πλήρως τον Τρίτωνα κατά το πρώτο δεκάλεπτο. Όντας πολύ καλά διαβασμένη, έστελνε και δεύτερο παίκτη πάνω σε Ντιμπ και Σωκράτη Ψαρόπουλο και προηγήθηκε με 7-14.

IMG_0342

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ποιότητα του ματς βελτιώθηκε, μπήκαν πολλά τρίποντα: “πυροβολούσε” έξω από τα 6,75 η Ελευσίνα, κρεσέντο από Καλαντζή και Κούτουλα που πέτυχαν 6 μακρινά σουτ σε αυτό το διάστημα, τρία σερί ο Κούτουλας που έδειξε πανέτοιμος να βοηθήσει και φέτος.

IMG_0322

Με τον καταιγισμό τριπόντων ο Τρίτωνας ισοφάρισε το ματς σε 32-32 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελευσίνα μπήκε πιο αποφασισμένη, ο Τρίτωνας ήταν νευρικός και άστοχος και είχαμε μια επανάληψη του πρώτου δεκαλέπτου με επιμέρους σκορ 10-16 . Χαμένοι αιφνιδιασμοί για τον Τρίτωνα που προσπαθούσε να τρέξει και να αλλάξει ταχύτητα στο ματς, αλλά έμεινε πίσω με έξι πόντους, ενώ η διαφορά είχε φτάσει ακόμη και τους 9.

IMG_0318

Ο νόμος του τετάρτου δεκαλέπτου

Το ματς γύρισε από το 34΄ και μετά, με τον Τρίτωνα να πιέζει στα 3/4 του γηπέδου και να πλησιάζει με 51-54, με τον Καλαντζή (27 πόντοι, 5 τρίποντα) να τον οδηγεί επιθετικά.

Η ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα των Σεπολίων δόθηκε με τους οκτώ πόντους του Σωκράτη  Ψαρόπουλου, δύο τρίποντα και ένα καλάθι σε αιφνιδιασμό.

IMG_0346

Κούτουλας και Καλαντζής καθοδηγούσαν μαεστρικά την ομάδα, αλλά ο Κουκουνιάς ήταν αυτός που έβγαλε τρομερή ενέργεια στα τελευταία κρίσιμα λεπτά σε άμυνα και επίθεση: τελείωσε δύο στους τρεις αιφνιδιασμούς που ακολούθησε, τον έναν με εντυπωσιακό κάρφωμα για το +5, ενώ έβαλε και ένα κρίσιμο σουτ από τα τέσσερα μέτρα.

IMG_0341

Η Ελευσίνα απάντησε και έφτασε τη διαφορά στο καλάθι, αλλά ο Καλαντζής με καταπληκτικό ντράιβ, πήγε το ματς στο +4 και ο Τρίτωνας επέστρεψε στις νίκες χωρίς καρδιοχτύπια στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στο γήπεδο (να τα λέμε κι αυτά) βρέθηκαν και παλιές δόξες των σκληροτράχηλων πάγκων της ΕΣΚΑ κατά τα ΄80ς.

IMG_0350

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη