• emo.gr
  • Sport
  • B΄Εθνική (Νότος): Μπλεγμένη η κορυφή
B΄Εθνική (Νότος): Μπλεγμένη η κορυφή

Ξεκαθάρισαν τα φαβορί για υποβιβασμό

Με 12 αγωνιστικές να απομένουν, αρκετά πράγματα στην ουρά έχουν ήδη κριθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Στην κορυφή, πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιοι θέλουν τελικά την άνοδο πάση θυσία και ποιες ομάδες αρκούνται, κυρίως λόγω των οικονομικών δεδομένων τους στην παρουσία τους στη Β΄Εθνική.

Μία κατηγορία που αποτελείται κυρίως από ομάδες περιοχών και συνοικιών της Αθήνας (Δαφνί, Σεπόλια, Παγκράτι, Πεντέλη, Καλλιθέα, Νέα Ερυθραία, Μπραχάμι, Βούλα, Παπάγου,Μαρούσι, Ίλιον) μία της Πάτρας (Γλαύκος) και ομάδες μικρών πόλεων (Ελευσίνα, Μάνδρα, Κόρινθος, Ναύπλιο) με δεδομένα οικονομικά μεγέθη.

Η άνοδος στην Α2 θα σημάνει μία γενναία αύξηση του μπάτζετ, την οποία δεν είναι βέβαιο πως “στην τελική” όλοι θέλουν να επωμιστούν.

Στα αγωνιστικά

Η Δάφνη πέρασε από την Ερυθραία, αν και είχε μείνει πίσω με 4 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ο Τρίτωνας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γλαύκο να σκεφτεί πως μπορεί να πάρει κάτι από το ματς, ενώ ο Οίακας δυσκολεύτηκε από τη πάντα και παντού μαχητική Ένωση Ιλίου.

Μεγάλο αποτέλεσμα για τον Μανδραϊκό, ο οποίος μεταμορφώνεται όταν παίζει με τους μεγάλους της κατηγορίας. Θύμα του αυτή τη φορά το Παγκράτι, στο ωραιότερο ματς της αγωνιστικής.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Παπάγου που συνέτριψε το Δούκα, που από φαβορί για την άνοδο, δείχνει να μην μπορεί τελικά ούτε να τη διεκδικήσει. Πίνης (25π), Παπαπέτρου και Κουτρούλιας οι πρωταγωνιστές των στρατηγών.

Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Πεντέλη στη δύσκολη έδρα της Καλλιθέας, με τον Έσπερο να παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του μέσα στη σεζόν.

Και η Κόρινθος απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, καταβάλλοντας την Ελευσίνα, σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι σχεδόν ως το τέλος.

Ο Πρωτέας Βούλας τέλος, έπαιξε με τη φωτιά, όμως νίκησε στην παράταση τον Κρόνο και πλασαρίστηκε στο ρετιρέ της κατηγορίας, όντας δυο νίκες μακριά από τη 2η θέση ανόδου.

Ο Κρόνος θα παίξει το τελευταίο του χαρτί κόντρα στην Ερυθραία, αν και με 5 νίκες μακριά από τη θέση αποφυγής του υποβιβασμού, δύσκολα θα διεκδικήσει την παραμονή.

Ένωση Ιλίου, Γλαύκος και Ερυθραία, πρέπει να πάρουν άμεσα αποτελέσματα για να παραμείνουν “ζωντανοί”.

Σε τροχιά ανόδου ο Τρίτωνας

Ήσυχο απόγευμα στο Στρέφη, σε ένα ματς που ουσιαστικά έληξε από το 2ο δεκάλεπτο. Ο Κουκουνιάς παρά τον τραυματισμό του έδειξε για ακόμη μία φορά, πως κάνει την καλύτερη του σεζόν στον Τρίτωνα, όχι μόνο γιατί έβαλε 14 πόντους, αλλά γιατί ήταν σημείο αναφοράς σε άμυνα και επίθεση.

Η εξαιρετική περιφερειακή γραμμή της ομάδας των Σεπολίων (Ντιμπ, Ψαρόπουλος, Κούτουλας, Καλαντζής) μοιράστηκε το χρόνο και το σκοράρισμα, ενώ και ο Νικολακόπουλος δείχνει πως μπορεί να βρει το ρόλο του στην ομάδα.

Βαθμολογία (Σε 18 αγώνες):
1. Δάφνη Δαφνίου 32 (14-4)
2. Τρίτων 31 (13-5)

3. Οίαξ Ναυπλίου 31 (13-5)
4. Παγκράτι 30 (12-6)
5. Πρωτέας Βούλας 29 (11-7)
6. Δούκας 29 (11-7)
7. Παπάγου 27 (9-9)
8. Έσπερος (9-9)
9. Πεντέλη (9-9)
10. Μανδραϊκός 26 (8-10)
11. Πανελευσινιακός 26 (8-10)
12. ΚΑΟ Κορίνθου 26 (8-10)

13. Πανερυθραϊκός 24 (6-12)
14. Γλαύκος 23 (5-13)
15. Ένωση Ιλίου 23 (5-13)
16. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 21 (3-15)

Η Επόμενη Αγωνιστική (19η, 24/02)

Πρωτέας Βούλας – Έσπερος
Πεντέλη – Τρίτων
Γλαύκος – Μανδραϊκός
Παγκράτι – Οίαξ Ναυπλίου
Ένωση Ιλίου – ΚΑΟ Κορίνθου
Πανελευσινιακός – Παπάγου
Δάφνη Δαφνίου – Δούκας
Πανερυθραϊκός  – Κρόνος Αγ. Δημητρίου

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη