• emo.gr
  • Sport
  • B΄Εθνική: “σφαγή” για την παραμονή (τα σενάρια)
B΄Εθνική: “σφαγή” για την παραμονή (τα σενάρια)

έξι ομάδες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το Πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, τουλάχιστον όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Μετά τον Τρίτωνα η Κόρινθος νίκησε και τον Μανδραϊκό και παρέμεινε ζωντανή με 12 νίκες, αν και το πρόγραμμα δε την ευνοεί καθόλου. Παίζει με τον Οίακα εκτός με την ομάδα του Ναυπλίου να θέλει τη νίκη για να κλιεδώσει την Α2, πριν πάει στην τελευταία αγωνιστική στο “Σαλούν”. Την τελευταία αγωνιστική ο ΚΑΟΚ παίζει με τη Δάφνη Δαφνίου..

Παράλληλα δεν την ευνοεί ούτε η ισοβαθμία με την Ελευσίνα, η οποία νίκησε τον Κρόνο, έχοντας τον Έσπερο εκτός και τον Τρίτωνα εντός τις τελευταίες δύο αγωνιστικές

Πήρε το ματς η Ερυθραία στο Ίλιον και με 13 νίκες θέλει ακόμη μία (Παγκράτι εντός, Γλαύκο εκτός) για να παραμείνει, κάνοντας έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο.

Η Μάνδρα χάνοντας στην Κόρινθο παρέμεινε μπλεγμένη στα σενάρια υποβιβασμού με 13 νίκες, αν και έχει την ποιότητα να πάρει ένα από τα εναπομείναντα δύο ματς (με Παπάγου εντός με Δούκα εκτός) και να παίξει και του χρόνου στη Β΄Κατηγορία.

Και η Πεντέλη έχει 13 νίκες και είναι στο κάδρο χάνοντας από τον Γλαύκο, αν και ευνοείται από τις περισσότερες ισοβαθμίες. Θέλει μια νίκη είτε με τη Δάφνη -που είναι ήδη στην Α2- εκτός είτε με τον Πρωτέα εντός.

Ούτε ο Παπάγου έχει κλειδώσει την κατηγορία, μετά την γκραν γκινιόλ ήττα από τον Τρίτωνα μέσα στο Σαλούν στην παράταση. Παίζει με την Μάνδρα την επόμενη και ευελπιστεί να είναι αδιάφορος και ήδη στην Α2 ο Οίακας την τελευταία αγωνιστική.

Συμπέρασμα

Παρά τις δύο μεγάλες νίκες της η Κόρινθος παραμένει το φαβορί για να ακολουθήσει Κρόνο, Γλαύκο και Ένωση Ιλίου στη Γ¨ΕΘνική . Μόνο αν κερδίσει στο Ναύπλιο (εκεί που κανείς φιλοξενούμενος δεν πήρε το ροζ φύλλο αγώνος) θα παραμείνει στην κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε πως στον α΄γύρο η Κόρινθος είχε νικήσει τον Οίακα στην έδρα της.

Αν (πρόκειται για ακραίο σενάριο) συμβεί αυτό το “τρελό” αποτέλεσμα, ο ΚΑΟΚ δεν θα βάλει φωτιά μόνο στην ουρά, αλλά και στην κορυφή, αν ο Τρίτωνας νικήσει τον Δούκα στο Στρέφη.

Κι αυτό διότι ο Οίακας θα θέλει είτε νίκη μέσα στο Σαλούν, είτε να χάσει ο Τρίτωνας στην Ελευσίνα, καθώς μειονεκτεί  στην απίθανη περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα των Σεπολίων!

Η ουσία για την παραμονή, είναι πως έξι ομάδες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα και ευελπιστούν  να μην καρδιοχτυπούν ως την τελευταία αγωνιστική, να αποφύγουν τριπλές η τετραπλές ισοβαθμίες…

Όσον αφορά την κορυφή,  ο Οίακας όπως όλα δείχνουν θα πάρει την άνοδο για την Α2, αφήνοντας Τρίτωνα και Παγκράτι στην 3η και 4η θέση και την υποχρέωση να δώσουν αγώνες κατάταξης, με τον 3ο και 4ο του Βορρά, προκειμένου να ελπίζουν να έχουν την περσινή τύχη του Ιπποκράτη Κω, που ανέβηκε αν και 3ος…

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη