• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Στις 7 Ιουλίου έρχεται ο Πίου;
Στις 7 Ιουλίου έρχεται ο Πίου;

Ή στις 7 Ιούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θούλη;

Ποιος να θυμάται άραγε το πάρτυ-πάρτυ στις 7 του Μάρτη;

Πολλοί και πολλές δεν το ξέχασαν, αλλά κάνουν το κορόιδο να μην καρφωθούν πως είναι σαράντα φεύγα (τουλάχιστον).

Ήταν το 2004 λοιπόν, όταν ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά από 11 συναπτά έτη στην εξουσία, ήθελε να δει και λίγο την πολιτική ζωή τα έδρανα της αντιπολίτευσης, έτσι για αλλαγή.

Πέραν του γεγονότος ότι οι εκλογές θα γίνουν πάλι στις 7, Ιουλίου όμως, 15 χρόνια και 4 μήνες από το θρίαμβο της ΝΔ του 2004 και τη “λευκή επιταγή” στον Καραμανλή να επανιδρύσει το κράτος.

Το σλόγκαν πάρτυ-πάρτυ ήταν εμπνεύσεως Χαριλάου Τρικούπη, που είχε πάντα καλούς ατακαδόρους και πολλούς αυτοδίδακτους στιχουργούς.

Μόλις είχε αναλάβει την Προεδρία του Κινήματος ο ΓΑΠ παίρνοντας το δαχτυλίδι από τον Κώστα Σημίτη σε μια σεμνή και λιτή τελετή.

Ήταν όμως η ώρα του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ, η οποία κατόρθωσε  τότε να πείσει τους ψηφοφόρους με όπλο την ευφράδεια του συμπαθούς (ακόμη και σήμερα) Προέδρου της, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής του «μεσαίου χώρου» και του συνθήματος «σεμνά και ταπεινά» . Οπότε το πάρτι από κεντροαριστερό, έστριψε προς τη μέση, τιμόνι ευθεία, μην το πειράζεις καθόλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

«Δεν θα ανεχθούμε να κυβερνούν αυτόν τον τόπο πέντε νταβατζήδες και έξι συντεχνίες» ήταν η έκφραση την οποία, σύμφωνα με τις «επίσημες» διαρροές της εποχής  χρησιμοποίησε στις αρχές του Οκτωβρίου του 2004, ο τότε πρωθυπουργός σε ένα σπαρτιάτικο γεύμα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του τρίτου θερινού τμήματος της Βουλής στην ταβέρνα Μπαϊρακτάρης.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατονόμασε ποτέ ποιους είχε στο νου του με τον όρο «νταβατζήδες», ωστόσο η έκφραση έκανε μεγάλο γκελ στον κόσμο και ενίσχυσε τρομακτικά τη δημοφιλία του.

Αυτά έγιναν κάποτε: το θέμα είναι πως ποτέ δεν έχουν ξαναγίνει εκλογές τον Ιούλη κι άντε να βρουν τώρα ρίμα για το κατάλληλο σύνθημα.

Είναι ημέρες θερινές, που στα μανταλάκια των αθλητικών εφημερίδων κρέμονται με λαμπάκια νέον οι μεταγραφές των ποδοσφαιρικών ομάδων: στις 7 Ιουλίου έρχεται ο Πίου (το μαύρο πιστόλι).

Υπάρχουν κι άλλες σοβαρές προτάσεις: στις 7 Ιούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θούλη. Την εσχάτη, γιατί υπάρχει κι ένα εθνικό διαστημικό πρόγραμμα να τρέξει ως τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος.

Και ο απόγονος του ΠΑΣΟΚ, το ΚινΑλ έχει τα θέματά του: κάποιοι βλέπουν ήδη τον Βαγγέλη το βράδυ των εκλογών, να πηγαίνει στο Ζάππειο να αμφισβητεί τη Φώφη και να την καλεί να παραιτηθεί.

Σε δεύτερη μοίρα ασφαλώς θα περάσει αν η ΝΔ θα σχηματίζει Κυβέρνηση: το ποιος είναι επικεφαλής στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι από το 1996 και μετά, απείρως πιο σοβαρό θέμα από το ποιος κυβερνά (επιτέλους) αυτή τη χώρα…

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής