• emo.gr
  • Sport
  • Το Παγκράτι τρέλανε την μπασκετική Ελλάδα
Το Παγκράτι τρέλανε την μπασκετική Ελλάδα

Παραλίγο να γκρεμίσει το αήττητο του Χαρίλαου Τρικούπη ο Οίακας, μπλακ άουτ στο Στρέφη

Με μια εκκωφαντική νίκη επί του Ολυμπιακού Β΄το Παγκράτι άναψε φωτιές στην Α2. Παρά τη δεινή βαθμολογικά θέση του, ανανεώθηκε και πήρε μια νίκη εντελώς εκτός προγράμματος, που αναπτερώνει το ηθικό του για τη συνέχεια. Μια νίκη που ήλθε από το καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του Λιόγα, η έλευση του οποίου δείχνει ευεργετική.

Πολύ κοντά σε ένα μεγάλο διπλό έφτασε ο Οίακας που παραλίγο να σπάσει το αήττητο του Μεσολογγίου με πρωταγωνιστές τα βαριά χαρτιά του,Τζόρτζεβιτς και Κουμπούρα. Αν και κινδύνευσε η ομάδα του Νίκου Καλαμπάκου πήρε τη 13η νίκη της και καλπάζει προς την άνοδο με απόλυτο ηγέτη τον Παπαδιονυσίου με 27 πόντους.

Ο Διαγόρας με Λιακόπουλο και Καράμπουλα απέδρασε από το Ανατόλια, ενώ η Καρδίτσα γύρισε το ματς και κατέβαλλε στην τελευταία περίοδο το μαχητικό Αγρίνιο.

Ο Κόροιβος στην Αμαλιάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να επικρατήσει άνετα επί του Φίλιππου Βεροίας,που αγνοεί τη νίκη για πέντε αγωνιστικές.

Η Δάφνη Δαφνίου πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ η Ελευθερούπουλη έφυγε θριαμβευτικά από το Ψυχικό, κάνοντας μια νίκη που θα μετρήσει πολύ στην οικονομία του Πρωταθλήματος.

IMG_0828

Μπλακ άουτ στο Στρέφη

Ο  Αμύντας πέρασε σχετικά άνετα από το Στρέφη επιβάλλοντας το σετ παιχνίδιαπό το 15΄και μετά.

Ο Τρίτωνας μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 19-14, πριν φάει ένα μπάζερ μπίτερ τρίποντο και έτσι να  λήξει με 19-17 το πρώτο δεκάλεπτο.

Τέσσερα λεπτά γρήγορου μπάσκετ έφτασαν για να κάνει η ομάδα των Σεπολίων το 29-21 και έπειτα μπλακ άουτ.

Μένοντας για 6 λεπτά χωρίς πόντο, ο Αμύντας βρήκε την ευκαιρία όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να περάσει με 29-36 και ένα επιμέρους σκορ 0-15!

IMG_0845

Στο δεύτερο ημίχρονοτο ίδιο σκηνικό, με τον Τρίτωνα να προσπαθεί να πάει σε γρήγορες επίθέσεις  (ενίοτε και βιαστικές) αλλά τον Αμύντα να κρατά το προβάδισμα με 5-8 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά πήγε και στους 10,  56-66, κάπου εκεί ήλθε η αντίδραση του Τρίτωνα που με ένα 7-2 έφτασε στο -3 αλλά έως εκεί.

Το 65-68 με γκολ φάουλ του Καλαντζή έγινε 65-70 με λέι απ στο 38: 30, φάση στην οποία ο Στανόγεβιτς έπαθε βαρύ διάστρεμμα.

Η διακοπή ήταν ευεργετική για τους φιλοξενούμενους που πετυχαίνοντας ακόμη 3 πόντους στο τελευταίο λεπτό, πήραν το μεγάλο διπλό, όντας καλύτεροι από το 15΄και μετά.

Μεγάλη νευρικότητα και άγχος για τον Τρίτωνα, όταν στράβωσε το ματς, αλλά με 18/33 βολές έχασε καθαρά ένα παιχνίδι που θεωρητικά ήταν στα μέτρα του. Μεγάλη η προσπάθεια του Αμύντα σε άμυνα και ριμπάουντ και κυρίως στον έλεγχο του ρυθμού, στοιχεία που του έδωσαν τη νίκη.

Πριν την έναρξη του ματς τιμήθηκε από τον Τρίτωνα ο νυν παίκτης του Αμύντα Χρήστος Γκαβανόπουλος, που στην τετραετή θητεία του στην ομάδα των Σεπολίων, συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο και καθιέρωσή της από την Α΄ΕΣΚΑ στις Εθνικές Κατηγορίες, με highlight ίσως μια μεγάλη εμφάνιση, ένα μεγάλο τρίποντο και διπλό μέσα στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο  της Β Έθνικής της σεζόν 2017-2018.

Επόμενη, 14η αγωνιστική

Απόλλων Πάτρας-Τρίτων

Αγρίνιο-Ανατόλια
Καρδίτσα-Κόροιβος Αμαλιάδας
Διαγόρας Δρυοπιδέων-Παγκράτι
Ολυμπιακός-Ψυχικό
Ελευθερούπολη-Δάφνη Δαφνίου
Αμύντας-Χαρίλαος Τρικούπης
Οίαξ Ναυπλίου-Φίλιππος Βέροιας

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής