• emo.gr
  • Emotive
  • Τα 10 είδη του μαλάκα
Τα 10 είδη του μαλάκα

Η έκταση και το βάθος της πλατιάς και κυρίως συμβολικής έννοιας, πάντα μας αφήνει έκπληκτους με το στόμα ανοικτό, δηλαδή σαν μαλάκες.

Είναι τεράστια η κουβέντα για τα είδη, για το σύνολο των φυλών του μαλάκα. Και το πόνημα αυτό φιλοδοξεί να βάλει ακόμη ένα λιθαράκι στην αέναη διερεύνηση του φαινομένου της πιο διάσημης ελληνικής λέξης στα πέρατα της γης.

Η έκταση και το βάθος της πλατιάς και κυρίως συμβολικής έννοιας, πάντα μας αφήνει έκπληκτους με το στόμα ανοικτό, δηλαδή σαν μαλάκες.

1 Mαλακοκαύλης: πρόκειται για την κλασική μορφή, την αρχέτυπη, τη ρεαλιστική. Είναι ο μελάτος, ο ψιλοαβανταζέ, αυτός που χρειάζεται να λάβει το μπλε χάπι για την αυτοπεποίθηση

2 Μαλακαντρέας: δίχως να υποτιμάται η περίπτωση ο αυνάν να λέγεται όντως Αντρέας, είναι ο τύπος το μαλάκα που ανεπτύχθη επί ΠΑΣΟΚ, ορθοδόξου & εκσυγχρονιστικού, του ΠΑΣΟΚ που αγαπήσαμε να μισούμε και εδώ και χρόνια νοσταλγούμε.

3 Μαλακόβιος: είναι αυτός που διάγει τον βίο του με το ίδιο τροπάρι, με τη μαλακία να του έχει γίνει βίωμα, να μην μπορεί να λειτουργήσει έξω από το πλαίσιο της.

4 Μαλακιστήρι: είναι ενδεικτικό είτε της μικρής ηλικίας, ή της σχέσης εξάρτησης από άλλον: «ο μαλάκας και το μαλακιστήρι» λέει ο σοφός λαός.

5 Αρχιμαλάκας: προσδιοριστικό της υψηλής ιεραρχικής θέσης, αναγνωριστικό της συγκριτικά μεγαλύτερης μαλακίας σε σχέση με άλλους που τους δέρνει παρομοίως. Χρησιμοποιείται και ως αυτοκριτική: «δεν είμαι απλός μαλάκας, αλλά αρχιμαλάκας».

malakas

6 Αρχοντομαλάκας: εδώ υπάρχει ένας ταξικός προσδιορισμός. Αυτός ο μαλάκας έχει σπουδαία κοινωνική θέση ή/και καταγωγή, συνδυαζόμενη με χρήματα, τα οποία του λύνουν πολλά προβλήματα, όχι όμως το να μην κατατάσσεται στους μαλάκες.

7 Χαζομαλάκας: εδώ μπαίνει και το ζήτημα του άι κιου, της ευφυΐας, κανονικής και συναισθηματικής. Ο χαζομαλάκας είναι το πιο αθώο μέλος της ευρύτερης συνομοταξίας, πολλά γνωρίσματα του οποίου αποδίδονται στην εκ γενετής ή επίκτητη, εμφανή ή ανεπιτήδευτη χαζομάρα του.

8 Χοντρομαλάκας: δύο τινά συμβαίνουν σε αυτήν την περίπτωση. Ή ο δείκτης μάζας σώματος αυτού του μαλάκα είναι άνω του 35, ή έχει χοντροκομμένους τρόπους, συμπεριφορά ή προσέγγιση των ανθρώπων που τον περιβάλλουν.

9 Μαλακοκυριλές: αυτός ο τύπος έχει εκλεπτυσμένους τρόπους, είναι του σαβουάρ βιβρ, ζητά να του μιλάνε στον πληθυντικό, τον υποχρεώνουν όταν το κάνουν. Κυκλοφορεί ντυμένος στην τρίχα, με κοστούμι, γραβάτα, μανικετόκουμπα και υποκάμισο με τα αρχικά του.

10. Λεβεντομαλάκας: η πιο ηρωική μορφή από τους δέκα τύπους του μαλάκα που προκρίναμε να σας παρουσιάσουμε. Κανείς δεν τον ξεπερνά σε λεβεντιά, σε καθημερινούς επαίνους.Σκίζεται για τους άλλους συνήθως, έχει και τον πρέπον παρουσιαστικό, του πάει ο χαρακτηρισμός ταμάμ.

Η επιστημονική έρευνα συνεχίζεται και όταν αποκρυπτογραφηθούν κι άλλοι τύποι, θα σας ειδοποιήσουμε, θα επανέλθουμε πάραυτα.


#emo attacks
  • Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά, εκτροχιάστηκε τρένο του ηλεκτρικού, ευτυχώς χωρίς θύματα
  • Με την Αλίαρτο δεν υπάρχει κανένα θέμα: το πανηγύρι και ο συνωστισμός ήταν διακομματικός
  • Από τις 15/7 θα κάνουν απόβαση στην Ελλάδα και οι Άγγλοι «ασθενείς» και μη
  • Κοιτάζεις τα μέσα και τα ποσά της λίστας Πέτσα και λες οκ πήρε και η κουτσή Μαρία