• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • 11η Σεπτεμβρίου: Οι συνέπειες, ο «λάθος πόλεμος», το Γκουαντάναμο
11η Σεπτεμβρίου: Οι συνέπειες, ο «λάθος πόλεμος», το Γκουαντάναμο

Ένα μαζικό έγκλημα κατά αθώων, 75.000 άνθρωποι να παλεύουν με σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις οι οποίες συνδέονται με τις επιθέσεις

19  χρόνια συμπληρώνονται από την επίθεση στους Δίδυμους  Πύργους.

Στις ΗΠΑ θα τελεστούν σε κλίμα περισυλλογής και με μάσκες εκδηλώσεις για την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Οι επιθέσεις τότε, οδήγησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις εξελίξεις των συρράξεων και συγκρούσεων σε διεθνή κλίμακα που είδαμε από τότε έως σήμερα.

Αν οι επιθέσεις δεν είχαν εκδηλωθεί ή αν είχαν αποτραπεί έστω την τελευταία στιγμή, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός.

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που διέπραξαν 19 εξτρεμιστές της αλ Κάιντα χρησιμοποιώντας σαν όπλα εμπορικά αεροσκάφη τα οποία κατέλαβαν και έριξαν στους δίδυμους πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη, και στο Πεντάγωνο, κοντά στην Ουάσινγκτον, ενώ ακόμη ένα επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη σε μια εξοχική περιοχή της πολιτείας Πενσιλβάνια, στο Σάνκσβιλ.

Αποτέλεσμα είναι περίπου 75.000 άνθρωποι να παλεύουν με σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις οι οποίες συνδέονται με τις επιθέσεις, ανάμεσά τους πολλοί εργαζόμενοι σε υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, πυροσβέστες και αστυνομικοί, που εισέπνευσαν καρκινογόνα σωματίδια προσπαθώντας να σώσουν ζωές.
Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο αιώνες, οι ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση σε μια από τις μητροπόλεις τους. Αντέδρασαν κηρύσσοντας έναν «παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ο οποίος συνεχίζει να μαίνεται-σε μικρότερο ασφαλώς βαθμό έντασης- μέχρι και σήμερα.

Η αντίδρασή των ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική: ο Οσάμα Μπιν Λάντεν συστήθηκε με τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, με αποτέλεσμα να είναι κολοσσιαίοι οι πόροι (υλικοί και ανθρώπινοι) που διατέθηκαν για τον εντοπισμό και την εξόντωσή του.

Άμεση είναι η σύνδεση της 11ης Σεπτεμβρίου με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η εισβολή του 2001 στο Αφγανιστάν ήταν «δικαιολογημένη».

Κατά  πολιτικούς αναλυτές, το μεγαλύτερο ίσως λάθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, υπήρξε ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ

Η πιο εμφανής συνέπεια της 11/9 για όλους μας είναι τα μέτρα στα αεροδρόμια, εκεί όπου άλλαξαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, όπου μερικές φορές έγιναν υπέρ το δέον σχολαστικοί και πρακτικά ανεφάρμοστοι.

Ο «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» οδήγησε όμως- και – στα βασανιστήρια που υπέστησαν εκατοντάδες ύποπτοι τρομοκράτες, στο «νεοσύστατο» στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο, που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τα χτυπήματα στα «αμερικάνικα σύμβολα» από τους 19 τρομοκράτες.

Πριν χρόνια, το Συμβούλιο της Ευρώπης διαπίστωσε  «αμέτρητα εγκλήματα κατά αθώων» και «πλήρη καταρράκωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», με τον Επίτροπο Τόμας Χάμαρμπεργκ, ενώ παράλληλα ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι συνεργάστηκαν με τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, σε μία γιγαντιαία επιχείρηση παράνομων συλλήψεων και μεταγωγών υπόπτων για τρομοκρατία, μέσω μυστικών πτήσεων στην Ευρώπη.

Παρά ταύτα ο πόλεμος με τους εξτρεμιστές συνεχίζεται αμείωτος/ Παρά τα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχτεί ο Δυτικός κόσμος έκτοτε, κανένα δεν ήταν της κλίμακας της 11ης Σεπτεμβρίου.


#emo attacks
  • Κι αφού έγινε χαμός με κάθε πιθανό κι απίθανο φάρμακο, γυρίσαμε στην ασπιρίνη, δε φταίει κανείς για ό,τι γίνει κτλ.
  • Ούτε Halloween φέτος ούτε τίποτα. Μας ξαναβλάχεψε ο κορωνοϊός
  • Ψυχικό ράκος ο Πρωθυπουργός: Του χάλασαν το ΣΚ με τη μία ώρα παραπάνω και έρχεται η Δευτέρα
  • Ρε σεις, ολάκερη πρόταση ….μορφής και δεν ασχολείται κανείς;