• emo.gr
  • Emotive
  • Από τη μετάλλαξη του Νεπάλ στα επερχόμενα εμβόλια (ναι, παλ΄)
Από τη μετάλλαξη του Νεπάλ στα επερχόμενα εμβόλια (ναι, παλ΄)

η παραλλαγή του Survivor, που ονομάστηκε Τριαντάφυλλος ή Ντάφυ, εξοστρακίστηκε από τον Άγιο Δομίνικο

Από την ημερήσια ανακοίνωση νέων μεταλλάξεων, δεν προχώρησε η ελληνική, ούτε η κρητική. Δεν είναι τσικουδιά για να κάνει καριέρα με τέτοιο όνομα. Πάντα χρειάζεται κάτι πιο εξωτικό, δισύλλαβο, γνωστό αλλά και μακρινό, ονειρικό αλλά και φοβικόμ σχεδόν άπιαστο.

Η παραλλαγή του Νεπάλ λοιπόν, αυτοί που όλοι οι επιστήμονες ξέρουμε ως B.1.617, λένε κάποιοι πως ευθύνεται για τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στην Ινδία και τα περίχωρα,

Η παραλλαγή ονομάζεται και «διπλό μετάλλαγμα», αν και το όνομα είναι εσφαλμένο επειδή έχει πολλές περισσότερες μεταλλάξεις από δύο. Δηλαδή είναι τριπλή και βάλε 1Χ2 άχαστο, όβερ 3 ασιατικό και τα ρέστα που δε βλέπουμε

Να το εκλαϊκεύσουμε: πως λέμε με διπλό καρμπυρατέρ, με διπλή εξάτμιση ή αμορτισέρ, καλοριφέρ, βουλλκανιζατέρ και τα τοιαύτα σε -έρ, εξαιρείται ο Πιερ και ο Jordan Air.

Το συγκεκριμένο όνομαλένε οι βαθυστόχαστοι δόθηκε επειδή μία νέα έκδοση περιέχει δύο γενετικές μεταλλάξεις που βρέθηκαν σε άλλες παραλλαγές που είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Όμως υπάρχει κι αντίλογος από ερευνητές εκτός Ινδίας, Ινδοκίνας και της Αμερικής των Ινδιάνων, που λένε ότι τα περιορισμένα δεδομένα μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή που ονομάζεται B.1.1.7, η οποία έχει επηρεάσει τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιο πιθανό να φταίει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει ξυπνήσει για τα καλά μετά το αρχικό βάδισμα χελώνας, χαρακτήρισε το Β.1.617.2 «παραλλαγή ανησυχίας» και είπε ότι οι προκαταρκτικές μελέτες πρότειναν αυξημένο ρυθμό μετάδοσης.

Η παραλλαγή εξαπλώνεται τώρα στη Βρετανία, το Νεπάλ και σε άλλα μέρη. Οι επιστήμονες λένε ότι τα εμβόλια που διατίθενται σήμερα φαίνεται να είναι αποτελεσματικά.

Αυτό με τις μεταλλάξεις πουλάει τρελά, μιας και συντηρεί το φόβο, αλλά και το δισταγμό επί των εμβολίων. Εδώ υπάρχουν εκατομμύρια που δεν έχουν κάνει ούτε μία δόση (δηλαδή εγώ) συζητάμε ήδη τριτοτέταρτες δόσεις;

Τα πράγματα είναι απλά: αν οι έρευνες δείξουν πως μια παραλλαγή δεν καλύπτεται, θα επικαιροποιηθούν, θα εμπλουτιστούν τα εμβόλια για να καλύψουν όλες τις εκδοχές και περιπτώσεις.

Απλά τα πράγματα, χωρίς να τρομοκρατείται ο κόσμος, χωρίς να εφησυχάζει και κυρίως να μην έρχεται σε διαρκή επαφή με ένα καταιγισμό πληροφοριών που δεν μπορεί να αξιολογήσει και να κριτικάρει.

Κατά τα λοιπά και στην κορυφή των ενδιαφερόντων του κοινού, η παραλλαγή του Survivor, που ονομάστηκε Τριαντάφυλλος ή Ντάφυ, εξοστρακίστηκε από τον Άγιο Δομίνικο, με όλες τις υπερωρίες πληρωμένες κανονικά, όχι σε ρεπό, ούτε likes, αγάπη μόνο.

Οι αρνητές του μεγαλείου του και ο σύλλογος “ψωμί ελιά και Γιώργο Κοψιδά” κάπου μειδίασαν από ικανοποίηση.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη