• emo.gr
  • Emotive
  • Άλλα λέμε, άλλα κάνουμε κι άλλα γράφουμε!
Άλλα λέμε, άλλα κάνουμε κι άλλα γράφουμε!

Αυτοί που για δικούς τους λόγους (προβολής, δημοσιότητας και ματαιοδοξίας) είναι ένθερμοι κήρυκες του αντεμβολιασμού στο γραπτό τους λόγο. Στην πραγματικότητα όμως πολλοί από αυτούς έχουν εμβολιαστεί!

Η αλήθεια είναι πως έχω βαρεθεί όλο αυτό το γαϊτανάκι εμβολιασμένων- ανεμβολίαστων. Στο φινάλε όλες οι πράξεις έχουν συνέπειες. Όπως και οι παραλείψεις.

Πέρυσι η κλασική ερώτηση ήταν:¨ξέρεις κανέναν να πέθανε από Covid;”. Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και η ερώτηση γίνεται: “ξέρεις κανέναν να μην έχει εμβολιαστεί;”. Μη βιαστείτε να απαντήσετε “πολλούς”.

Τα πράγματα ακόμη και στην πανδημία δεν είναι όπως φαίνονται!

Εξηγούμαι: πέραν από τους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται και το διαλαλούν, υπάρχουν και οι “επαγγελματίες ανττεμβολιαστές”. Αυτοί που για δικούς τους λόγους (προβολής, δημοσιότητας και ματαιοδοξίας) είναι ένθερμοι κήρυκες του αντεμβολιασμού στο γραπτό τους λόγο. Στην πραγματικότητα όμως πολλοί από αυτούς έχουν εμβολιαστεί!

Σε μία από τις λίγες φορές που βρέθηκα σε μεγάλη παρέα τελευταία, τον διαπρύσιο κήρυκα του αντεμβολιασμού έδωσε η καλή του: δικαιολογήθηκε πως αυτός λόγω υποκείμενου νοσήματος έπρεπε να το κάνει!

Το ίδιο και ένας καθηγητής που έγινε φίρμα τελευταία: θεωρεί χωρίς λογική τον εμβολιασμό στους νέους, αυτός όμως το έκανε γιατί έχει περάσει τα 60! (κρατιέται πάντως δεν του φαίνεται)

Αυτό που θέλω να πω χωρίς να προσπαθώ να πείσω κανέναν είναι το εξής: πόσο σίγουροι είστε εσείς που δεν εμβολιάζεστε, πως τα άρθρα που συνηγορούν προς την ήδη διαμορφωμένη άποψη σας δεν είναι μουσαντένια;

Πόσοι θέλουν να καβαλήσουν το κύμα της αμφισβήτησης και να ηγηθούν ενός κινήματος που βασικά θα θελήσει ψηφαλάκια στις εκλογές;

Πόσοι γίνανε φίρμες λέγοντας σαχλαμάρες και αμφισβητώντας τον επιστημονικό λόγο;

Ο λόγος της αμφισβήτησης έχει πολύ γκρίζο: από την αμφισβήτηση της ίδιας της ασθένειας, ως τις παρτίδες που ήταν διαφορετικές και από άλλο εργοστάσιο για τους πολιτικούς. Η συνταγή για την αναγνωσιμότητα, για την τηλεθέαση είναι εδώ και δεν θα την αφήσουν εύκολα.

Τώρα αν πάρουν στο λαιμό τους και λίγες χιλιάδες ανθρώπους, είναι παράπλευρη απώλεια μπροστά στην ελευθερία έκφρασης;

Προσοχή λοιπόν σε αυτά που διαβάζετε ή βλέπετε και κυρίως από ποιους τα διαβάζετε ή τα ακούτε.

Όπως έλεγε κάποτε και ένας αείμνηστος τεράστιος δημοσιογράφος για το συνάφι του: άλλα λέμε κι άλλα γράφουμε!

Τώρα στην πανδημία, άλλα λέμε, άλλα κάνουμε κι άλλα γράφουμε!

Όλοι αυτοί που παραπλανούν (συνειδητά εν πολλοίς) ένα κόσμο που έχει μάθει να ζει με βεβαιότητες, αξιώματα και σταθερές. Είναι αδύνατο για πολύ κόσμο να παρακολουθήσει την Επιστήμη που μέσα στην πανδημία ερευνά, πράττει και αναθεωρεί.

Αυτό κύριοι δεν είναι ανακολουθία: είναι απλά οι βασικές αρχές της Επιστήμης, στηριζόμενης στον ορθό λόγο, αυτόν που θεμελίωσαν 2.500 χρόνια πριν οι Έλληνες φιλόσοφοι.

Είναι ο λόγος που δεν έχει ούτε φόβο, ούτε ενδοιασμό: μόνο κανόνες για το κυρίαρχο παράδειγμα και για το πότε αυτό εγκαταλείπεται. Αυτό δε θα σας το πει κανείς ερασιτέχνης ή επαγγελματίας αντεμβολιαστής…

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη