• emo.gr
 • Επιστήμη
 • Επιδημία γυναικοκτονιών: Σαν να βρίσκει μιμητές ο κάθε φονιάς!
Επιδημία γυναικοκτονιών: Σαν να βρίσκει μιμητές ο κάθε φονιάς!

Ακόμη μία από το χωριό Άβαντας της Αλεξανδρούπολης κατέληξε στο Νοσοκομείο, μετά από ρήξη σπλήνας και ήπατος

Οι Γυναικοκτονίες και τα επεισόδια Ενδοοικογενειακής Βίας συνεχίζουν σχεδόν καθημερινά να συγκλονίζουν την Ελλάδα.

Ακόμη μία γυναίκα δολοφονήθηκε τις προάλλες στη Λακωνία, ακόμη μία από το χωριό Άβαντας της Αλεξανδρούπολης κατέληξε στο Νοσοκομείο, μετά από ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Ήδη έρχονται αποκρουστικά στοιχεία στην επιφάνεια, που λένε πως ο δράστης ξυλοκοπούσε τη γυναίκα του καθημερινά.

Επιδημία κανονική.  Σαν να βρίσκει μιμητές ο κάθε φονιάς

Τα βήματα του δράστη προς τη Γυναικοκτονία

Τα θύματα, γυναίκες και οι θύτες νυν ή πρώην σύζυγοι ή σύντροφοι.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά των εγκλημάτων περιλαμβάνουν μακροχρόνια μοτίβα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας. Το έγκλημα είναι συνεπώς η κλιμάκωση.

Αρχικά οι δράστες μπορεί να εμφανίζονται ως κοινωνικοί και ευχάριστοι ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη. Η κακοποιητική συμπεριφορά χρησιμοποιείται σε μια προσπάθεια ελέγχου στα πλαίσια των «δικαιωμάτων» του θύτη, ο οποίος διακατέχεται από την πεποίθηση ότι η σύντροφός του ανήκει, οπότε κάθε διαχωρισμός οδηγεί στην απώλεια της ταυτότητας συνεπώς του ελέγχου. Τα συναισθήματα σχετίζονται με ματαίωση, χαμηλή ανοχή στην απόρριψη, στρες, συσσώρευση θυμού, πραγματική ή φανταστική εγκατάλειψη που πυροδοτούν την παρορμητική συμπεριφορά.  Από εκεί και πέρα ακούγεται απειλητική η οποιαδήποτε ανεξαρτησία και αυτονομία του θύματος.

Η κακή αίσθηση μεγαλείου ωθεί τον θύτη να θριαμβεύει σαδιστικά απέναντι στους άλλους. Στο ιστορικό των ατόμων αυτών εμφανίζεται περιφρόνηση και έλλειψη σεβασμού των επιθυμιών των άλλων, χωρίς ενοχές αλλά με συνεχή τάση χειραγώγησης.

Ο δράστης παρουσιάζει έλλειψη προβλεπτικότητας και εμφανίζεται ιστορικό Ενδοοικογενειακής Βίας. Τα θύματα “τιμωρούνται” γιατί δεν «υπακούν» στις επιθυμίες τους ή αισθάνονται ότι πρέπει να απεγκλώβιστούν από την νοσηρή σχέση. Συμπερασματικά, η άρνηση του θύματος είναι μία στρεσσογόνος συνθήκη και ο αφανισμός αποτελεί το μέσο εκδίκησης για την αντίσταση που προεβλήθη.

Η κτητικότητα, η ζήλια (κάθε διαχωρισμός συνεπάγεται απώλεια της ταυτότητας) και ο θυμός λόγω της απόρριψης (απόδειξη της αδυναμίας και ταπείνωσης) όμως κατόπιν παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

Τα βήματα του δράστη προς την Γυναικοκτονία:

·        Προηγούμενο ιστορικό κακοποίησης

·        Γρήγορη εξέλιξη ενός φλερτ σε μόνιμο δεσμό

·        Καταναγκαστικός, διαρκής και επίμονος έλεγχος

·        Επιθυμία της συντρόφου για τερματισμό της σχέσης (απόρριψη) που έχει ως συνέπεια την απώλεια του ελέγχου

·        Κλιμάκωση του ελέγχου

·        Αδυναμία εκλογίκευσης, ανάγκη για κυριαρχία

·        Πιθανή έξαρση και απόπειρα/ διάπραξη της Ανθρωποκτονίας

Ενώ έχουν συναίσθηση των πράξεων τους δεν αισθάνονται ή δεν εκφράζουν μεταμέλεια ακόμα και όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

 • Εντυπωσιασμένος
 • Χαρούμενος
 • Απογοητευμένος
 • Θυμωμένος
 • Βαρετό
 • Φοβισμένος

#emo attacks
 • παντρεμένη 34χρονη ημεδαπή, χωρίς να το ξέρει, με 46χρονο αλλοδαπό: έχουν δυσκολέψει οι σχέσεις παιδιά, όλοι ξέρουμε κόσμο που θέλει να ξεχάσει πως παντρεύτηκε
 • Φάε λάδι και έλα Βελιγράδι: γιαβάς, γιαβάς στις 19:00 ο ημιτελικός ΟΣΦΠού- Εφές Αναντολού
 • Η Πολωνία θα βοηθήσει Σουηδία και Φινλανδία αν δεχτούν επίθεση. Δεν λένε από ποιον, αλλά όλο και κάποιος περνά από το μυαλό μας
 • Μία αγοράζει μία «πουλάει» το Τουίτα ο Έλον Μασκ. Στο μεσοδιάστημα με τις υπεραξίες στα Χρηματιστήρια όλου του ντουνιά γίνεται πάρτι