• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Γιατί “τρελάθηκε” το ΧΑΑ;
Γιατί “τρελάθηκε” το ΧΑΑ;

Καλωσορίζουμε τον Φαντομά του Χρηματιστηρίου

Tο  ΧΑΑ είναι 90% ψυχολογια και μετά όλα τα επόμενα!

Οι  ξένοι επενδυτές τηρούσαν μια στάση αναμονής φοβούμενοι ότι ο Συριζα θα ενεργούσε  εντελώς απρόβλεπα.

Ξεκινώντας από την πρόβλεψη για πολύ μεγάλη αποχή (άνω του 40%) την πόλωση και κυριότερα  ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να χειριστεί το κυβερνών κόμμα.

Οπότε οι επενδυτές ειτε λόγω εσωτερικών δημοσκοπήσεων η έξωθεν αναλύσεων (είτε και λογω παροχών) δεν πήραν το ρίσκο της παραμονής, αλλα άδειαζαν θέσεις και περίμεναν!

Το στοίχημα ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων-ενα αποτέλεσμα μεχρι 5%, θα ηταν πολύ λίγο και διαχειρίσιμο.

Η  χώρα θα έμπαινε σε μακρά προεκλογική περίοδο με αναταραξεις: κάποιοι πόνταραν σε αυτό και είχαν ανοίξει θέσεις σορτ, δηλαδή κάτω!

Πλέον υπάρχει μια νέα πραγματικότητα μετά την έκπληξη του μεγέθους της διαφοράς: έρχεται ένα κόμμα φιλικό προς τις επενδύσεις παραδοσιακά-οι σορτ έτρεξαν να αγοράσουν χαρτιά και να κλείσουν θέσεις με τεράστιες ζημιές. Αγοράζοντας χαρτιά τα στέλνουν στο ….Θεό!

Η επίσπευση των εκλογών αρέσει στους ξένους επενδυτές και συνολικά στην αγορά που …ψοφάει για επιτάχυνση εξελίξεων και γεγονότων.

Βλέπουν να έρχεται ένας πόλος με φιλοτραπεζική διάθεση και επίλυση των προβλημάτων που μπλοκάρουν τα μεγάλα επενδυτικά έργα (βλέπε Λάμδα και Ελληνικό), μια νέα Κυβέρνηση που ίσως μειώσει και τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Αυτό που συνέβη χτες, είναι ράλυ εκτόνωσης, υπερβολικό κατά την προσωπική μου άποψη-σαν να φεύγει απότομα ο αέρας από ένα μπαλόνι.

Τρέχουν οι Τράπεζες καθώς υπάρχει προσδοκία πως θα μπυν σε φάση βελτίωσης.

Έχει σπάσει φοβερές αντιστάσεις ο δέικτης, τα ομόλογα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά ενώ …φορτώνουν μετοχές.

Με μια κουβέντα, το ΧΑΑ προεξοφλεί αλλαγή πολιτικής απέναντι στα μεγάλα έργα, επίλυση προβλημάτων των Τραπεζών και κυρίως τη δημιουργία συνθηκών φιλικών ως προς την ανάπτυξη.

Είναι γεγονός πως υπάρχουν ουρές από αγοραστές, καθώς και πολλές εντολές εισόδου.

Το ΧΑΑ προεξοφλεί επιχειρηματικά επιστροφή στην κανονικότητα.

Η χθεσινή υπερβολή συνέβη και λόγω αυτών που είχαν παίξει κάτω τις μετοχές και είναι αναγκασμένοι για να κλείσουν θέσεις να αγοράζουν τα χαρτιά σε όποια τιμή τα βρουν.

Με τζίρο πάνω από 170 εκ. , όταν συνήθως έκλεινε με 30 ή 40!

Αυτό προεξοφλεί την είσοδο μεγάλων παικτών και του “έξυπνου χρήματος” και όχι μικροεπενδυτών!

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Στην Οκλαχόμα δίκαια το φετινό Πρωτάθλημα του ΝΒΑ, στην Ιντιάνα ο σεβασμός για την τρομερή προσπάθεια που έκανε ως αουτσάιντερ, από τα ημιτελικά της Ανατολής και μετά. Το what if θα είναι για πάντα το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν ο Χαλιμπάρτον δεν τραυματιζόταν σοβαρά στον αχίλλειο, στην 1η περίοδο του Game 7
  • O Πούτιν ανησυχεί για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Να δεις που στο τέλος θα προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης
  • Στη Βουλή ο φάκελος του ΟΠΕΚΕΠΕ: μέχρι την “κόκκινη μηλιά” έφταναν τα αιγοπρόβατα
  • Μείον 3 βουλευτές που δεν αντικαθίστανται το λες και εξοικονόμηση πόρων: πάντως η πλειοψηφία παραμένει στο 151, μην κάνετε λάθη!