• emo.gr
  • Slider
  • Τα 500 δις που θα πέσουν στην Ευρώπη, θα κάνουν το σχέδιο Μάρσαλ να μοιάζει χαρτζιλίκι
Τα 500 δις που θα πέσουν στην Ευρώπη, θα κάνουν το σχέδιο Μάρσαλ να μοιάζει χαρτζιλίκι

Πάνε περίπατο και το σύμφωνο σταθερότητας και τα πλεονάσματα και οι συγκρατημένες δημόσιες δαπάνες και οι μέχρι χτες παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Τα 500 δις που θα πέσουν στην Ευρώπη, είναι απίστευτο νούμερο και κάνουν το σχέδιο Μάρσαλ να φαίνεται φιλοδώρημα.

Πάνε περίπατο και το σύμφωνο σταθερότητας και τα πλεονάσματα και οι συγκρατημένες δημόσιες δαπάνες και οι μέχρι χτες παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Στην Ευρώπη ξέρουν καλά πως οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα, γενναιόδωρα στο μάξιμουμ, να στηριχτούν τα συστήματα, οι επιχειρήσεις, τα κράτη μέλη, οι άνθρωποι εντέλει.

Οι Ευρωπαϊκές αγορές μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα αφουγκραστούν την απίστευτη άνοδο τού Αμερικανού πού την στιγμή πού έκλεισαν αυτές την Παρασκευή ανέβαινε μόλις 2,30%,  αν δεν μεσολαβήσει κάτι αρνητικό πολύ τις επόμενες ώρες.

Θα πάνε σε ράλλυ εκτόνωσης με άνοδο απίστευτη καί εμείς με την ρηχότητα πού έχουμε θα πιάσουμε ταβάνι!

Βράζουν οι τρειντερς καί όσοι πούλησαν μέσα στο φόβο θά τρέχουν να πάρουν τά χαρτιά πίσω….η λεγόμενη συν τοις άλλοις αυτοτροφοδοτουμενη άνοδος…. πάρτυ κανονικό!

Φυσικά οι αγορές είχαν υπερβάλει και προεξοφλήσει τα χειρότερα σενάρια…. τώρα θα αρχίσουν να προεξοφλούν τα θετικά μελλοντικά !!!

Η Αμερική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά έκανε παράλληλα μια απίστευτη επίδειξη δύναμης!!!!

Είχε τρομπαριστει τό σύστημα με 10 τρις που έφυγαν καί…..10% επάνω; Εκεί τίναξαν την μπάνκα. Ασύλληπτος ο τζίρος για νά γράψει τέτοιο νούμερο. Άλλαξαν χέρια  απίστευτα κεφάλαια!!!

Λογικά ή Ευρώπη την Δευτέρα θα πρέπει να πάει σε τρελή τροχιά ανόδου.

Φυσικά για να είμαι ακριβής αυτό το συν δέκα δείχνει καί τον πανικό εντός εισαγωγικών να σώσουν ό,τι προλαβαίνουν.

Απίστευτη ιστορικά ένεση ρευστότητας στο σύστημα για αγορές μετοχών, για τη στήριξη των τραπεζών,  για την ψυχολογία επενδυτών, αγορά ρέπος καί ομολόγων καί…φουλ γκάζια καί μία ένδειξη δύναμης έφερε αυτό τό συν 10….δεν αγόραζαν μόνο επενδυτές, ό κοσμάκης πού λέμε, αλλά και το κράτος!

Τέτοιο παγκόσμιο κράτημα οικονομίας όπως έχει διαμορφωθεί δεν έχει υπάρξει ιστορικά ποτέ! Δεν έχει σχέση ή σύγκριση με οτιδήποτε άλλο ούτε καν με το κράχ τού 1929.

Αλλόκοτα πράγματα, αχαρτογράφητα νερά, οπότε έχουν λογική και στρατηγική τα 500 δις που σπρώχνει η Ευρώπη για στήριξη.

Προφανώς φοβούνται ολική κατάρρευση και χάος, οπότε η γερμανική φιλοσοφία, πρακτική και κυρίως εφαρμοσμένη πολιτική πάει για τσάι.

Αχνοφαίνεται μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού μια ευημερία για τον δυτικό κόσμο, αντίστοιχη με την μεταπολεμική.

Το στοίχημα δεν είναι άλλο, από το να είμαστε παρόντες στο -μετά την πανδημία- ξέφρενο πάρτυ..


#emo attacks
  • Αναμένεται ρωμαλέο Κίνημα κατά της αναγραφής του ΑΦΜ στις ταυτότητες: πείτε όχι στον Αντίχριστο
  • Επιτέλους να ανοίξουν τα γυμναστήρια, να μείνουμε λίγο χαλαρά στα καφέ
  • Κατοχύρωση εξαμήνου, άτοκα φοιτητικά δάνεια χωρίς υποχρέωση αποπληρωμής και άδειες οδήγησης ρυμουλκού μετά ρυμουλκουμένου στους φοιτητές του ΑΠΘ, τώρα!
  • Και σκληρή πόρτα στον τουρισμό και κερνάμε και νοσηλεία άμα κάτσει η στραβή: θα γίνουμε υπερδύναμη και δεν θα το καταλάβουμε