• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Καμία επιστροφή σε καμία οικονομική κανονικότητα… επιστροφή σε μια νέα πραγματικότητα
Καμία επιστροφή σε καμία οικονομική κανονικότητα… επιστροφή σε μια νέα πραγματικότητα

Έχει σβήσει ή φωτιά τού ιού και πάμε να ελέγξουμε τι έχει καεί για να δούμε σε πόσο χρόνο θα έχουμε οικονομική αναδάσωση;

Το να κάνεις προβλέψεις είναι σχετικά εύκολο: αρκεί να έχεις τετελεσμένο γεγονός και να αρχίζεις να αποτιμάς την “κανονικότητα”τού καινούριου!

Έχει σβήσει λοιπόν ή φωτιά τού ιού και πάμε να ελέγξουμε τι έχει καεί για να δούμε σε πόσο χρόνο θα έχουμε οικονομική αναδάσωση;

Εκτός αν πάμε by the book μιας και εκ των προτέρων πάει να δημιουργηθεί κατάσταση!

Γιατί ή άνοδος των αγορών σε καινούρια σχεδόν υψηλά δεν έχει σαν καύσιμο πραγματική αιτία αλλά τεράστια ρευστότητα πού ανασταίνει και πεθαμένους…βλ .ήδη χρεοκοπημένες εταιρείες!!

Εδώ να πούμε πως περίπου δύο εκατομμύρια κωδικοί μικροεπενδυτών άνοιξαν στην Αμερική, παντού δραστηριοποιήθηκαν παλιοί και ήδη γράφουν τεράστια κέρδη και το πάρτι τού χρήματος καλά κρατεί!

Τώρα, έχουμε μία πτώση προσφοράς και ζήτησης, υποχρεώσεις πού ακόμη είναι σε αναστολή και δεν έχει φανεί ή επιρροή τούς στις εισπράξεις ή όχι…η ύφεση είναι ήδη τεράστια, φυσικά καμία σχέση όπως λένε με αυτήν τού κραχ του ΄30: το ΑΕΠ παντού συρρικνώνεται!!

Τώρα το να ορίζεις έναν ορίζοντα τριών τεσσάρων πέντε χρόνων, δύο από εκεί τρία από εδώ… είναι εύκολο, ποιος θα το θυμάται τότε!

Θεωρώ ότι μέχρι την εύρεση οριστικής λύσης στο θέμα τής πανδημίας κάθε πρόβλεψη είναι άκυρη γιατί το παιχνίδι παίζεται, δεν έχει λήξει για να πάει κάποιος ταμείο ή κουβά!

Όσο λοιπόν ή πηγή τού χρήματος είτε λέγεται FED είτε λέγεται ΕΚΤ αναβλύζει δεν μπορεί κανείς πού σέβεται τoν εαυτό του να βγάλει συμπεράσματα.

Σε οτιδήποτε προηγούμενο ακόμη και πολύ πριν την πανδημία, είχαμε πει πως ήταν ευκαιρία να μειωθεί ή φούσκα της Παγκόσμιας οικονομίας.

Έχουμε και τις εκλογές στην Αμερική το Νοέμβριο οπότε οι αγορές πρέπει να είναι σύμμαχοι, ανακωχή γαρ!

Εν κατακλείδι: πώς κατ’ αρχάς ορίζεται πανταχόθεν ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αφού από τούς ίδιους πού την αποκαλούν έτσι γνωρίζαμε οι…”αδαείς” ότι δεν είναι κανονικότητα αλλά μία φούσκα χρέους!

Ποιος λέει ότι δεν ορίζεται παγκόσμια μια άλλη κανονικότητα πολύ πιο κοντά στην φυσιολογική οικονομία;

Διότι ή…”κανονικότητα”μόνο κανονικότητα δεν ήταν, απλά ήταν μία τροφοδοσία οικονομικής φούσκας πού ένας απρόβλεπτος καταλύτης σε απίστευτο τάιμινγκ την έκανε να σκάσει

Άρα μπορεί να ορισθεί κανένας χρονικός ορίζοντας δεν υπάρχουν τα δεδομένα, η αφετηρία για ασφαλή πρόβλεψη την επόμενη τού εμβολίου, σίγουρα τίποτα δεν θα είναι όπως ξέραμε, τα χρέη θα εκτοξευθούν, πιθανόν πολλά να διαγραφούν για να γίνουν βιώσιμα.

Όχι κανονικότητα λοιπόν αλλά νέα πραγματικότητα!!

Αφού κάτσει ή σκόνη από το ιππικό βλ. κεντρικές τράπεζες πού ακόμα σώνουν τον άμαχο πληθυσμό και έτσι πρέπει, να τα λέμε και αυτά.

Μετά σαν άνθρωποι πού σεβόμαστε τον εαυτό μας θα τα βάλουμε κάτω και θα πούμε…. ότι είναι να πούμε!!

Προβλέψεις για την οικονομία δεν κάνει ούτε η καφετζού, ούτε η χαρτορίχτρα: θέλει νούμερα το μηχανάκι για να βγάλει αποτέλεσμα!!

Καμία επιστροφή σε καμία οικονομική κανονικότητα λοιπόν!

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;