• emo.gr
  • Sport
  • Ο ασουλούπωτος παικταράς που σπάει όλα τα στερεότυπα στο μπάσκετ
Ο ασουλούπωτος παικταράς που σπάει όλα τα στερεότυπα στο μπάσκετ

Πηδάει όσο μια αθλητική καθημερινή εφημερίδα, σουτάρει σαν το πιο προικισμένο σούτινγκ γκαρντ, κατεβάζει άνετα τη μπάλα και καθοδηγεί την επίθεση, μοιράζει ασσίστ με το τσουβάλι, ρίχνει τάπες, ενώ αποφεύγει το παιχνίδι στο ποστ για να μπορεί να γυρίσει (σχετικά) γρήγορα στην άμυνα.

Στο μαγικό κόσμο του NBA, το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να δεις είναι ένα τύπο αργό με εμφανώς παραπανίσια κιλά.

Και παρά τα σαράντα κύματα που πέρασε μέχρι να καταλήξει στο Ντένβερ, η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του υπήρχε μέχρι πρότινος, μέχρι τα πλέι οφ, όπου οι Νάγκετς κατέβαλλαν στο 7ο παιχνίδι όχι μόνο τους Σανς, αλλά και τους υποψήφιους Πρωταθλητές Κλίπερς.

Ο Σέρβος Φάνης, επίσης δεν έχει ταίρι, δεν έχει προηγούμενο. Αν και ξεκίνησε μικρός το μπάσκετ, το παράτησε από τα 13 έως τα 15 για να ασχοληθεί με την ιππασία, το ξανάπιασε μετά, αλλά κανείς δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά, μέχρι που ο μυθικός μάνατζερ Ραζνάτοβιτς ασχολήθηκε μαζί του και τον πήρε στην ομάδα του που έβαζε τα ποντάκια του, αλλά κανείς δεν έβλεπε κανένα μέλλον σε ένα τύπο χαβαλέ, που τρώει ό,τι να΄ναι και θέλει 3 λίτρα αναψυκτικά ημερησίως…

Δήλωσε παρών στο ντραφτ ου 2014, αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Ένα ντραφτ με Ουίγκινς, Τζαμπάρι Πάρκερ και Εμπίντ πρώτη τριάδα, τον Σμαρτ στο Νο6, ήταν πολύ προικισμένη.

Ο Ραζνάτοβιτς θα πείσει τους Νάγκετς να τον επιλέξουν στο Νο41, αλλά και πάλι τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα για 18 ακόμη μήνες. Μέχρι να τον εμπιστευθούν για βασικό πεντάρι, μάλλον πάνω σε μια στιγμή, που κάπως σουλούπωσε τα κιλά του και είπαν να κάνουν το πείραμα.

Ο Γιόκιτς είναι περιπτωσάρα. Πηδάει όσο μια αθλητική καθημερινή εφημερίδα, σουτάρει σαν το πιο προικισμένο σούτινγκ γκαρντ, κατεβάζει άνετα τη μπάλα και καθοδηγεί την επίθεση, μοιράζει ασσίστ με το τσουβάλι, ρίχνει τάπες, ενώ αποφεύγει το παιχνίδι στο ποστ για να μπορεί να γυρίσει (σχετικά) γρήγορα στην άμυνα.

Και ενώ όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν ατραξιόν, ο μεγαλόσωμος αλλά ασουλούποτος, φτάνει μέχρι τους τελικούς της Δύσης, έχοντας πατήσει τους Κλίπερς, των Λέονταρντ, Πολ Τζορτζ και κάνοντας το 4-3 από 1-3!!!

Παραμιλάει όλο το NBA με ένα τύπο που τα βάζει με τα νταμάρια, που παίζει μπάσκετ για τη νίκη, που φέρνει το άθλημα 30-40 χρόνια πίσω, τότε που μπάσκετ έπαιζαν οι “βρωμοχεράδες” και όχι οι γρήγοροι και αθλητικοί. Αυτοί έκαναν στίβο.

Το μυστικό του Γιόκιτς είναι πολύ απλό. Ακόμη βλέπει το μπάσκετ ως ένα παιχνίδι. Η τελευταία επίθεση με τους Κλίπερς και ενώ όλα έχουν κριθεί, τα λέει όλα. Κάνει μια μυθικά τυφλή πάσα στον Μάρεϊ, αφήνοντας άφωνο το παγκόσμιο μπασκετικό κοινό.

Δείτε τον στο γκέιμ 7, όπου έβαλε μόνο 16 πόντους και όχι 34 όπως στο 6ο, αλλά πραγματικά ήταν ο ηγέτης των Νάγκετς, που ναι, βρήκαν χρυσό σε έναν τύπο που σχεδόν όλοι τον απέρριπταν επί τη εμφανίσει.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής